آش انار به سبک استان چهارمحال و بختیاری
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - آخرین خبر / این آش از زمانهای قدیم در برخی از مناطق استان چهار محال وبختیاری از جمله دورک به واسطه بوستانهای انار موجود در منطقه ودر دسترس بودن این میوه و محصولات جانبی این میوه مانند انار خشک شده و رب تهیه شده انار و به عنوان یکی از خاص ترین غذا های این استان مورد استفاده افراد محلی در روستای دورک قرار می گرفته است .این غذا دارای مزه ملس متمایل به ترش ودارای خواص فراوان و طرز تهیه این خوراک مختص این منطقه است.
مواد اولیه برای تهیه این غذا:
برنج نیم دانه محلی 1 پیمانه
دانه انار چرخ شده 1 پیمانه
پیاز سرخ شده 3 عدد متوسط
سبزی معطر شامل تره کوهی ،گشنیز،جعفری، ترخون، نعناء 1 کیلو
پر زردآلو وگردو از هر کدام 1 پیمانه
لپه پخته شده نیم کیلو
نمک، فلفل، زرد چوبه و گلپر به مقدار لازم
آب انار 1 لیتر
رب انار 1 پیمانه
طرز تهیه :
ابتدا سبزی و برنج را با هم داخل آب جوش ریخته تا پخته شود سپس انار و پر زردآلو و گردو خرد شده را اضافه کرده و لپه پخته شده را اضافه کرده و خوب هم می زنیم تا مواد با هم مخلوط شود وقتی کمی محتویات پخت، پیاز سرخ شده، ادویه، فلفل و گلپر را اضافه کرده و صبر می کنیم تا آب نداشته باشد. در پایان آب انار و رب را با هم مخلوط کرده و به آش اضافه می کنیم و مرتبا هم میزنیم تا آش انارقوام یابد .
فواید آش انار و فلسفه پخت:
این آش به دلیل ترکیبات استفاده شده در آن یکی از بهترین غذا ها برای خون سازی و پاک کردن کبد است و رنگ رخسار را روشن و گل گون می کند. همچنین از فشار خون و غلظت خون جلوگیری می کند.
منبع: https://virgool.io
-
شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۳:۴۸
-
۱۷ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/532380/