آریا بانو

آخرين مطالب

چند سوال رایج و پاسخشان درباره میگرن در دوران بارداری پزشکي

چند سوال رایج و پاسخشان درباره میگرن در دوران بارداری
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تبیان /باردار بودن به معنی تغییرات زیادی در بدنتان است: نحوه‌ی احساستان، سطح انرژی‌تان و خلق‌وخوی شما همگی می‌توانند غیرقابل پیش‌بینی‌تر از معمول شوند. برای خانم‌هایی که میگرن دارند و باردار می‌شوند، بعضی از این تغییرات ممکن است نگران‌کننده باشد. آیا حملات میگرن در بارداری بیشتر خواهند شد و اگر چنین است آیا می‌تواند درد میگرن را به روشی بی‌ضرر تسکین داد؟
در مورد میگرن و بارداری مسائل زیادی وجود دارد و یکی از نگرانی‌ها این است که آیا بین هورمون‌ها و میگرن ارتباطی وجود دارد، و برای کسی که میگرن دارد چه اتفاقی قرار است در دوران بارداری‌اش رخ بدهد؟
در این مطلب به شما می‌گوییم بارداری چه اثری بر میگرن می‌گذارد و برای کنترل آن و حتی به حداقل رساندن حملات میگرن در بارداری چه می‌توانید بکنید.

آریا بانو


آیا حملات میگرن در اوایل بارداری معمول هستند؟
یکی از چیزهایی که در مورد هورمون‌ها و میگرن می‌دانیم (خصوصاً استروژن و میگرن) این است که تغییرات در سطح استروژن می‌تواند منجر به یک حمله میگرن شود. با وجود اینکه میگرن یک بیماری نورولوژیکی ژنتیکی است، عوامل زیادی می‌توانند آن را برانگیخته کنند و افت استروژن یا تغییر در سطح استروژن می‌تواند یکی از این عوامل باشد.
به همین علت، برخی از خانم‌ها ممکن است طی سه ماهه اول بارداری با میگرن دست و پنجه نرم کنند زیرا در این زمان تغییرات شدید و زیادی در سطح استروژن رخ می‌دهد.
آیا حملات میگرن می‌توانند طی دو ماهه دوم و سوم بارداری بدتر شوند؟
وقتی وارد سه ماهه دوم و سوم بارداری‌تان می‌شوید، سطح استروژن‌تان ثابت می‌شود و به دلیل این تثبیت، میگرن طی سه ماهه دوم و سوم بارداری اغلب وارد فاز خاموشی شده و یا به میزان قابل توجهی بهبود می‌یابد.
مطالعه‌ای که در نشریه‌ی The Jurnal of Headache Pain منتشرشده دریافت خانم‌هایی که میگرن داشتند طی بارداری گزارش کردند که حملات میگرن‌شان از جهت تعداد دفعات و طول مدت حمله، به صورت تدریجی کاهش یافته بود. ضمناً اطلاعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد شیردهی احتمالاً می‌تواند نقشی محافظتی در برابر افزایش تعداد دفعات حملات میگرن و شدت درد آن داشته باشد. مطالعه‌ی دیگری نیز نشان داده ظاهراً شیردهی از مادر در برابر وقوع مکرر حملات میگرن محافظت می‌کند.
وقتی باردار هستم چگونه می‌توانم درد میگرنم را تسکین دهم؟
برای حملات میگرنی که طی بارداری روی می‌دهند، چند راهکار دارویی وجود دارد که خاص میگرن نیستند، یعنی مشخصاً برای درمان میگرن طراحی نشده‌اند. اگر نیاز به مصرف دارو پیدا کردید، معمولاً اولین توصیه این است که از استامینوفن استفاده کنید. گاهی می‌توانید استامینوفن را با داروی متوکلوپرامید ترکیب کنید.
متوکلوپرامید معمولاً به عنوان داروی ضد تهوع به کار می‌رود؛ اما در واقع برای متوقف کردن حملات میگرن نیز مؤثر است و در ترکیب با استامینوفن می‌تواند واقعاً مفید باشد.
حتی می‌توانید کمی بنادریل (دیفن هیدرامین) نیز استفاده کنید، زیرا این دارو کمک می‌کند کمی خواب‌آلود شوید یا آرامتان می‌کند. این ترکیب می‌تواند به شما کمک کند کمی چُرت بزنید و وقتی بیدار می‌شوید، حمله میگرن برطرف شده است. البته در مورد مصرف داروها حتما با پزشک خودتان مشورت کنید؛ زیرا ممکن است شرایط شما به گونه‌ای باشد که مصرف دارو برایتان مناسب نباشد.
سازمان غذا و دارو در سال 2020 هشداری منتشر کرده و توصیه نموده که در هفته بیستم بارداری و بعد از آن از مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی خودداری شود زیرا این داروها می‌توانند منجر به کاهش مایع آمنیوتیک شده و مشکلات کلیوی در جنین ایجاد نمایند
تزریق لیدوکائین، مهارکننده عصب
یکی دیگر از درمان‌هایی که طبق شواهد در مورد میگرن در بارداری مؤثرند، لیدوکائین می‌باشد. سازمان غذا و دارو برای نشان دادن بی‌ضرر بودن یک دارو در بارداری، دیگر از لیست داروهای خطرناک برای بارداری استفاده نمی‌کند، اما زمانی که این لیست وجود داشت، لیدوکائین در طبقه‌ی داروهای B قرار داشت، یعنی اطلاعاتی موجود بود که نشان می‌داد لیدوکائین در بارداری تا حدودی بی‌ضرر است.
طبق اعلام انجمن میگرن آمریکا، روش مهار کردن عصب که طی آن یک داروی بی‌حسی و گاهی یک استروئید، نزدیک به عصب تزریق می‌شود تا درد کنترل شود، روشی بی‌ضرر برای تسکین میگرن در زنان باردار محسوب می‌شود.
تزریق لیدوکائین به پایین جمجمه می‌تواند در توقف یک حمله میگرن واقعاً مؤثر باشد. این کار به تسکین درد در سر یا گردن و ضمناً دردی که می‌تواند از پشت سر آمده و تا پشت چشم‌ها برسد کمک می‌کند. این نقاط، نواحی هستند که معمولاً درد میگرن در آنجا احساس می‌شود. گاهی لازم است این تزریق‌ها ماهی یک بار انجام شوند یا حتی ممکن است برای برخی از خانم‌های باردار دچار میگرن، هفته‌ای یک بار تزریق لازم باشد. این شیوه معمولاً به عنوان یک راهکار پیشگیرانه برای این افراد می‌تواند به کار رود تا جلوی حملات میگرن در آینده گرفته شود.
تریپتان‌ها
تریپتان‌ها یکی از متداول‌ترین داروهای خط اول درمان حملات میگرن هستند که تجویز می‌شوند. اگر برچسب روی دارو را بخوانید به شما می‌گوید که این دارو نباید در دوران بارداری مصرف شود و اینکه درباره‌ی اثر آن بر بارداری هنوز مطالعه‌ای انجام نشده است. اما برخی از تریپتان‌ها مدت‌هاست که استفاده می‌شوند و اطلاعات قابل توجهی در موردشان وجود دارد که طی بارداری نیز به کار رفته‌اند.
شواهد قابل استنادی وجود دارد که نشان می‌دهند ایمیترکس (سوماتریپتان)، مگزالت (ریزاتریپتان) و ناراتریپتان در بارداری ضرری ندارند. در مورد خیلی از بیمارانی که با استامینوفن و بنادریل و لیدوکائین تسکین نمی‌یابند، استفاده از یکی از این تریپتان‌ها می‌تواند مفید باشد.
در زمان بارداری از مصرف چه داروهایی باید خودداری کنم؟
پزشکان توصیه می‌کنند در دوران بارداری نباید از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده شود. زیرا در سه ماهه اول بارداری، این داروها منجر به افزایش احتمال سقط جنین خواهند شد و در سه ماهه سوم بارداری، این خطر وجود دارد که جنین دچار مشکلات کلیوی یا دیگر عوارض شود.
مطالعه‌ای دریافت مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی در زنان در زمان انعقاد نطفه با افزایش ریسک سقط جنین، خصوصاً در زنانی که شاخص توده بدنی کمتری داشتند، ارتباط داشته است.
سازمان غذا و دارو در سال 2020 هشداری منتشر کرده و توصیه نموده که در هفته بیستم بارداری و بعد از آن از مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی خودداری شود زیرا این داروها می‌توانند منجر به کاهش مایع آمنیوتیک شده و مشکلات کلیوی در جنین ایجاد نمایند.
چه کنم اگر در بارداری میگرنم بدتر شد؟
اگر خانمی برای اولین بار در بارداری‌اش دچار میگرن شود یا اگر علائم میگرن طی بارداری بدتر شوند، طبق توصیه انجمن میگرن آمریکا، این علائم را باید جدی گرفت.
تحقیقی که در سال 2015 در کنگره بین‌المللی سردرد ارائه شد نشان داد خانم‌هایی که طی بارداری خود دچار میگرن‌های حاد و شدید می‌شوند، بیشتر در معرض پیامدهای منفی در بارداری خود قرار دارند. در این مطالعه، بیش از نیمی از زنان (49 نفر از 90 نفر) نتایج منفی را در بارداری خود تجربه کردند که شامل زایمان زودرس، پره اکلامپسی و وزن کم نوزاد حین تولد بوده است. پژوهشگران دریافتند میان داروهایی که این زنان برای میگرن خود مصرف می‌کردند و نتیجه‌ی بارداری هیچ ارتباطی وجود نداشته است.
تمام خانم‌های بارداری که میگرن دارند باید تحت نظر پزشک خود روش‌های کنترل این بیماری را یاد بگیرند، خصوصاً آن‌هایی که علائم میگرن‌شان در بارداری بدتر می‌شود.
در دوران بارداری چه تغییراتی در سبک زندگی می‌تواند میگرن را بهبود دهد؟
تغییراتی در سبک زندگی و درمان‌های رفتاری برای هر کسی که میگرن دارد از ضروریات است اما وقتی باردار هستید، اهمیت بیشتری هم پیدا می‌کند. زیرا خانم باردار باید تا جایی که ممکن است از مصرف دارو پرهیز کند.
. بهداشت خواب را رعایت کنید. یعنی هر شب حدود ساعت مشخصی به رختخواب بروید و هر صبح نیز رأس ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید.
. ورزش کنید. دست‌کم سه روز در هفته و هر بار بیست دقیقه ورزش کنید.
. وعده‌های غذایی را به طور منظم میل کنید. یعنی گرسنه نمانید یا از خوردن وعده‌های غذایی صرف‌نظر نکنید. این واقعاً مسئله‌ی مهمی است. سعی کنید طی روز وعده‌های کوچک و مکرر بخورید.
. اجازه ندهید بدنتان کم آب شود. با نوشیدن مایعات کافی طی روز جلوی دهیدراته شدن بدن را بگیرید.
. استرس خود را کنترل کنید. نیازی نیست روی بدون استرس بودن تمرکز کنید، بلکه باید یاد بگیرید چگونه استرس را کنترل و مدیریت کنید و نحوه‌ی واکنش درست به استرس را بلد باشید.
ضمناً یک سری درمان‌های رفتاری نیز وجود دارند که ثابت شده در کاهش حملات میگرن مؤثرند. این درمان‌ها شامل بیوفیدبک، درمان رفتاری شناختی، ذهن آگاهی و تکنیک‌های ریلکسیشن می‌شوند. این درمان‌ها می‌توانند در تمام زمینه‌ها در کنترل میگرن مؤثر واقع شوند؛ اما قطعاً در دوران بارداری با اطمینان بیشتری می‌توانند به کار گرفته شوند زیرا پای هیچ دارویی در میان نیست و خطری ندارند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/531536/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

رنگرز: نباید برای مدال المپیک فشاری روی کشتی باشد

یوفا تهدید کرد؛ احتمال محرومیت اسپانیا از یورو

خصوصی واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

شماره یک و دو دنیا برای PSG بازی می‌کنند

مژده 500 میلیاردی وزیر در دیدار با ورزشکاران

بارسلونا به ستاره پی‌اس‌جی باخت!

وعده لاپورتا به هواداران بعد از ماندنی شدن ژاوی

سوال و پاسخ کوتاه با سیدجواد هاشمی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت انواع ملک در تهران سال 1353 را ببینید! / عکس

«بی معرفت» با اجرای زیبا و احساسیِ بهنام بانی

ارز حج 1403 تامین شد

پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان

حکمت/ آنچه سبب خواری شخص خواهد شد

داستانک/ گریه بر شهید

بارش باران در ایستگاه متروی تازه افتتاح شده استانبول!

کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران

کیک سیب زمینی برای شب های مهمانی

تکنیک های طلایی برای سلامت مغز

شوهر شما هم یک مرد بی احساس است؟!

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

درخواست حمید مطهری از هواداران تراکتور

گل های دیدنی دنیای فوتبال با ضربات بغل پا

مطهری: سعی میکنیم در 90 دقیقه کار را تمام کنیم

لاپورتا: ژاوی ماند چون پروژه برنده‌ای داریم!

خشم ژاوی: می‌خواهند با اعتبار من بازی کنند

توصیه نماینده مجلس به مالکان جدید استقلال و پرسپولیس

بانک هایی که خریدار پرسپولیس بودند واقعا سهام شان افت کرد؟

واکنش تند کارشناس تلویزیون به وزارت ورزش

خطر از بیخ گوش «گلنار» گذشت

افشاگریِ وحیدِ نون‌خ: در چابهار چندین بار بیهوش شدیم

ازدواج بدون حلقه ازدواج!

تو این همه خواستگار یواشکی داشتی؟!

آرایش سحر دولت‌شاهی در «افعی تهران» دردسرساز شد!

تیپ جذاب و متفاوت سلنا گومز در شهر نیویورک / جدیدترین استایل خیابانی خانم بازیگر برای فیلم جدیدش

عکس یادگاری طاها پسر علیرضا بیرانوند در کنار رونالدو / لایک جالب رونالدو برای پسر رقیبش

اجرای زیبای آهنگ ناصر عبداللهی توسط پسرش

دفترچه سوالات ریاضی و انسانی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد

قرنطینۀ مطلق برای طراحان سؤالات کنکور

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان

فتوای جهاد او انگلیسی‌ها را از خاک ایران خارج کرد!

حمله دلفین‌ها به گله موتوماهیان

تولد عجیب‌ترین توله سگ دنیا که همه را حیرت‌زده کرد

ظهر بارانی در حرم مطهر رضوی

فرار خنده دار کروکودیل از رویارویی با سگ