چربی قهوهای بر سلامت انسان چه تاثیری دارد؟
گوناگون
بزرگنمايي:
آریا بانو - مجله ایلیاد /چربی سفید انرژی را درون خود ذخیره میکند، در صورتی که چربیهای به رنگ قهوهای و بژ، گرمازا هستند و انرژی را به صورت گرما پراکنده میکنند. البته هنوز معلوم نیست افرادی که چربی قهوهای زیادی در بدن خود دارند از سلامت بهتری برخوردار هستند یا خیر؟
در مطالعهی جدیدی که نتایج آنرا مجلهی Nature Medicine منتشر کرده است، مشخص شده افراد دارای چربی قهوهای کمتر، دچار بیماریهای قلبی و عروقی شدهاند و همچنین وجود چربی قهوهای ارتباط مستقیمی با کاهش بروز دیابت نوع 2 و بیماریهای متعدد دیگری نیز داشته است.
دکتر «پل کوهن» از بیمارستان دانشگاه راکفلر، میگوید: «برای اولین بار در این مطالعه کاهش خطر تعدادی از بیماریها مشاهده شده است. اکنون ما با اطمینان بیشتری میتوانیم در مورد مزایای چربی قهوهای برای بدن صحبت کنیم.»
محققین در این مطالعه 134،529 تصویربرداری متعلق به 52،487 نفر را مورد بررسی قرار دادهاند و دریافتهاند که در 10 درصد از این افراد چربی قهوهای وجود داشته است. دکتر کوهن میگوید: «البته 10 درصد بهدست آمده را میتوان حد پایین برای وجود چربی قهوهای دانست، زیرا از این افراد خواسته شده بود تا از قرار گرفتن در معرض سرما، ورزش کردن و مصرف کافئین اجتناب کنند. ما اعتقاد داریم که اجتناب از این کارها میزان وجود چربی قهوهای را در بدن انسان کاهش میدهند.»
چندین بیماری مرسوم و مزمن در افرادی که چربی قهوهای داشتهاند، کمتر بروز داشته است. به عنوان مثال، تنها 4.6 درصد از این افراد دچار دیابت نوع 2 بودهاند، در حالی که در بقیهی افراد این بیماری 9.5 درصد عمومیت دارد. 18.9 درصد افرادی که چربی خاکستری داشتهاند، کلسترول غیرمعمول داشتهاند، در صورتی که در بقیه افراد این بیماری تا 22.2 درصد همهگیری دارد.
سه بیماری مهم دیگری که افراد دارای چربی قهوهای کمتر از آنها آسیب میبینند عبارتاند از؛ «افزایش فشار خون»، «بیماری عروق خونی» و «نارسایی احتقانی قلب».
محققین دریافتهاند که چربی قهوهای اثرات منفی چاقی برای سلامتی را نیز کاهش میدهد. به طور کل چاقی باعث افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی میشود، ولی وجود چربی قهوهای در افراد چاق میتواند کاهشدهندهی اثرات منفی چاقی در این افراد باشد.
مکانیسم اعمال اثرات مثبت چربی قهوهای هنوز مشخص نیست، ولی شواهدی در این زمینه وجود دارد. به عنوان مثال، دانشمندان میدانند که چربی قهوهای گلوکز را میسوزاند و شاید همین موضوع باعث کاهش قند خون افراد دارای این نوع چربی میشود. البته مکانیسم اثر چربی قهوهای در بیماریهایی مانند افزایش فشار خون هنوز مشخص نیست و باید مطالعات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
-
چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۵:۲۳
-
۲۰ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/530323/