آریا بانو

آخرين مطالب

مهارت زندگی/ روش هایی ساده برای مدیریت استرس در محیط کار روانشناسي

مهارت زندگی/ روش هایی ساده برای مدیریت استرس در محیط کار
  بزرگنمايي:

آریا بانو - بازده / تحقیقات نشان داده درصد بالایی از مردم جهان در محیط کار خود درگیر استرس هستند و روز به روز بر آمارشان اضافه می‌شود. طبق نتایج به دست آمده، 29 تا 40 درصد از مردم آمریکا گزارش داده‌اند که در محیط کار شدیداً با استرس دست و پنجه نرم می‌کنند. استرس کاری تاثیرات قابل‌توجهی بر سلامت فرد دارد. تاثیراتی که هم می‌تواند بی‌خطر باشد( مثل افزایش احتمالِ ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا) و هم می‌تواند جدی و خطرناک باشد( مثل بیماری قلبی و سندروم متابولیک). در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا 9 روش ساده برای مدیریت استرس در محیط کار را بدانید.
استرس در محیط کار اگرچه پدیده‌ای رایج است، اما پیدا کردن کاری کم‌استرس اگر غیرممکن نباشد، راحت نیست. یک رویکرد واقعی‌تر هم این است که روش‌های موثرتری برای مدیریت استرس به کار ببرید تا استرس موجود در کار فعلی‌تان را کاهش بدهید. در اینجا چند روش مدیریت استرس را به شما یاد می‌دهیم. اگر مدیریت استرس در محیط کارتان برایتان سخت شده، آن‌ها را به کار بگیرید.
1. روزتان را درست شروع کنید
بعد از اینکه با هزار بدبختی به بچه‌ها غذا داده‌اید و روانه‌ی مدرسه‌شان کرده‌اید، از تنگنای ترافیک جان سالم به در برده‌اید و دعواهای کوچه خیابانی را پشت سر گذاشته‌اید؛ یا بعد از اینکه هول‌هولکی، به جای یک صبحانه سالم، قهوه‌‌ای را سر کشیده‌اید، حالا سراسیمه و با کلی استرس به محل کار می‌رسید. همین موارد موجب بروز واکنش بیشتری در برابر استرس در محیط کارتان می‌شود.
وقتی صبح‌تان پر از تنش و استرس باشد، تمام روزتان در محیط کار را هم تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. وقتی روزتان را با برنامه‌ریزی، تغذیه‌ی خوب و نگرش مثبت شروع می‌کنید، می‌بینید که استرس شغلی‌تان هم راحت‌تر از دوش‌تان برداشته می‌شود.
2‌. ضرورت‌های کار‌تان را شفاف کنید
یکی از عوامل مرتبط با فرسودگی شغلی عدم شفافیت ضرورت‌های شغلی کارکنان است. اگر دقیقاً نمی‌دانید که چه انتظاری از شما می‌رود یا اگر ضرورت‌های شغلی‌تان دائم و بی هیچ ملاحظه­ای در حال تغییر است، احتمالاً استرس شدیدی بر شما وارد می‌شود.
اگر هیچ وقت مطمئن نیستید از اینکه کاری که می‌کنید کافی هست یا نیست، بهتر است با مدیر خود صحبت کنید. در خصوص انتظارات شغلی و روش‌های تحقق آن‌ها با هم مذاکره کنید. این کار استرس هر دوی شما را کم می‌کند.
3. از تنش دوری کنید
تنش‌ها و درگیری‌های بین‌فردی سلامت جسمی و عاطفی شما را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. فرار از درگیری‌های میان همکاران شاید کار سختی باشد. بهتر است تا جاییکه می‌توانید از درگیری در محل کار پرهیز کنید.
غیبت نکنید، عقاید شخصی‌تان در خصوص مذهب و سیاست را زیاد با دیگران در میان نگذارید و از شوخی‌های رنگ ‌و وارنگِ کاری اجتناب کنید.
در صورت امکان، از افرادی که قادر نیستند استرس را خوب مدیریت کنند، دوری کنید. اگر تنش و درگیری به هر ترتیبی خفت‌تان کرد، مطمئن باشید که راه صحیح مدیریت آن را می‌دانید.
4. نظم را رعایت کنید
حتی اگر ذاتاً فردی نامنظم هستید، برنامه‌ریزی کردن برای منظم ماندن می‌تواند استری محیط کار را به شدت کم کند. نظم دادن به زمان یعنی صبح‌ها تقلا نکنید از ترس اینکه دیر برسید یا آخر روز، برای بیرون زدن از محیط کار عجله نداشته باشید.
منظم بودن یعنی نگذارید به هم ریختگی‌ها و شلختگی‌ها تاثیری منفی بگذارند. زرنگ‌تر و کارآمدتر باشید.
5. راحت باشید
ناراحتی‌های جسمی یکی دیگر از عوامل استرس‌زا در محیط کار هستند. این ناراحتی‌ها معمولاً با محیطی که در آن اکثر کارهای روزانه‌تان را انجام می‌دهید( مثلا پشت میزتان) مرتبط هستند.
اگر فقط چند دقیقه پشت یک صندلی نه چندان راحت بنشینید، استرسی که به بدن‌تان وارد می‌شود را درک نمی‌کنید اما اگر عملاً تمام روز کاری‌تان را داخل آن صندلی به سر می‌کنید، احتمالاً گرفتار کمردرد هستید و به همین خاطر، در برابر استرس واکنش نشان می‌دهید.
حتی چیزهای کوچک از قبیل سروصدای محیط کار هم می‌تواند تمرکزتان را بر هم بزند و احساسات سطح پایینی مثل یاس و ناامیدی را در شما موجب شود. هر کاری که می‌توانید بکنید تا محیط کاری آرام، راحت و آرامش‌بخشی برای خودتان فراهم کنید.
6. چندکارگی را کنار بگذارید
زمانی این باور وجود داشت که چندکارگی راهی عالی است برای به حداکثر رساندن زمان و انجام کارهای بیشتر در طول یک روز. با این وجود، درنهایت مردم دریافتند که اگر گوشی تلفن را کنار گوش‌شان بچسبانند و همزمان حساب‌وکتاب‌هایشان را انجام بدهند، سرعت و دقت( و چه بسا سلامت عقل‌شان) دستخوش مسائلی می‌شود.
چند تکه کردن تمرکزتان شما را دچار نوعی احساس فرسایش می‌کند و روی اکثر افراد نتیجه منفی می‌گذارد.
7. موقع نهار راه بروید
خیلی‌ها از داشتن یک سبک زندگی نشسته و بی‌تحرک ناراضی‌اند. می‌توانید وقت نهار راه بروید و با این کار، با تاثیرات فیزیکی و روانی استرس کاری مبارزه کنید‌.
اگر برنامه‌کاری‌تان اجازه می‌دهد، شاید بشود وقفه‌های کوتاهی طی روز فراهم کرد و لابلای کار قدری هم حرکات کششی و نرمشی انجام داد. این کار کمک می‌کند قدری خودتان را خالی کنید، حال و احوال‌تان را بهتر می‌کند و در تناسب اندام‌تان هم موثر است.
8. مراقب کمال‌گرایی باشید
وقتی صاحبِ دستاوردهای زیاد می­شوید، ممکن است حس خوبی نسبت به خودتان پیدا کنید؛ ممکن است باعث شود در کارتان عالی باشید اما کمال‌گرا بودن ممکن است مشکلاتی را برای شما( و اطرافیان‌تان) ایجاد کند‌.
ممکن است هر بار نتوانید هر کاری را در حد کمال انجام بدهید- بخصوص در کارهای شلوغ و پرسرعت. یک راه‌حل خوب برای پرهیز از تله‌ی کمال‌گرایی این است که همواره تمام تلاش‌تان را بکنید تا بهترین خودتان را انجام بدهید. وقت بگذارید و بخاطر تلاش‌هایتان به خودتان تبریک بگویید. خواهید دید که به نتایج بهتری دست می‌یابید و استرس کمتری را در محیط کار تجربه می‌کنید.
9. در راه برگشت به خانه موزیک گوش کنید
موسیقی گوش دادن فواید بسیاری دارد و روشی موثر برای کاهش استرس قبل از کار، حین کار و بعد از کار است. وقتی مشغول آماده کردن صبحانه هستید یک آهنگ انرژی‌بخش بگذارید. این کار کمک می‌کند تا با احساس بهتری روزتان را شروع کنید و شما را برای تعامل با افراد زندگی‌تان آماده‌تر می‌کند. به همین ترتیب، وقتی در راه برگشت از محل کار به خانه به آهنگ مورد علاقه‌تان گوش بدهید، با استرس‌های یک روز کاری طولانی مبارزه می‌کنید و وقتی به خانه می‌رسید استرس‌تان کمتر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/529569/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با غم و اضطراب بعد از زلزله چه کنیم؟

9 راهکار فوری برای افزایش انرژی روزانه

چگونه بر احساس افسردگی غلبه کنیم؟

هنگام استرس، تصمیم بگیریم یا نگیریم؟

مشخصاتی که باعث می‌شود یک نفر قربانی دستکاری روانی شود

آسیب های وابستگی به شبکه های اجتماعی

افسردگی، بیماری یا سرخوردگی؛ مشکلات جوانان چیست؟

قول‌هایی که زنان باهوش به خود می‌دهند

علائم هشداردهنده بی اشتهایی عصبی

آسیب افسردگی برای مغز چگونه است؟

چرا گاهی لازم است تنها باشیم؟

راهکارهایی برای تقویت تمرکز

لرزش دست را با این دمنوش‌ها درمان کنید

چگونه شخص معتبری به نظر برسیم؟

«مه مغزی» و حس مبهم آن چیست؟

جایگزینی داروی گیاهی در درمان افسردگی؛ مردود یا قبول؟

یک ترفند ویژه برای کنترل خشم

افسردگی‌های زنانه را بیش‌تر بشناسیم

کسب و کارم شکست خورد، حالا چه کار کنم؟

دیگران را اینگونه قانع کنید

چرا نمی‌توانیم از صفحه موبایل چشم برداریم؟

کار امروز را به فردا میفکن. یا بیفکن؟!

با این کارها، بدون حرف زدن محبوب شوید

تاثیر باورنکردنی اسم افراد بر سرنوشت و وضعیت روحی آنها

برای داشتن هدف مناسب، این 4 نکته رو رعایت کنید

7 خصوصیت زنان موفق

چگونه از دست افراد مسموم در زندگی خلاص شویم؟

چگونه استرس شدید را کنترل کنیم؟

چرا همیشه در حالت بی حوصلگی و بد اخلاق هستید؟+8 دلیل پزشکی

اوتیسم در چه افرادی خطرناک می‌شود؟

خط قرمزهای روابط دختران و پسران در دوران دانشجویی

راه‌هایی برای افزایش تمرکز در کار کردن از خانه

چطور در شرایط بحران مانند زلزله استرس خود را کاهش دهیم؟

روان شناسی خشم و خشونت

چطور جذاب به نظر بیاییم؟

چگونه با بحران‌‌های مالی در خانواده کنار بیایید؟

4 راه برای تمرکز روی خواسته‌های واقعی‌مان

پیامدهای روانیِ بلوغ زودرس در دختران

افسردگی را با این ترکیب ساده گیاهی درمان کنید

بازی طولانی کامپیوتری نشانه بیماری روانی جدی!

غذاهای ضد استرس که باید به رژیم غذایی تان اضافه کنید

نشانه‌های هوش هیجانی بالا چیست؟

راه‌های متفاوت برای تقویت حافظه

بلوغ زودهنگام دختران با خطر مشکلات روانی مرتبط است

چگونه با یک روز بد کاری کنار بیاییم؟

درمان افسردگی در کودکی زمینه ساز سلامت روان در بزرگسالی

مراقب این اشتباهات در اوایل کار جدیدتان باشید

دلیل ایجاد افسردگی زمستانی را بشناسید

اگر کسی روی اعصابمان راه رفت، چه کنیم؟

استرس چگونه ما را بیمار می‌کند؟