آریا بانو

آخرين مطالب

منشا موانع خودباوری برخی زنان کجاست؟ اجتماعي

منشا موانع خودباوری برخی زنان کجاست؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تهران - روانشناس بالینی نبود شناخت نسبت به توانایی‌ها را مانع اصلی برخی زنان در خودباوری دانست و گفت: منشا این عدم شناخت نیز ابتدا خانواده و سپس جامعه باید جست.

حسن بهرامنی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا با یادآوری اینکه هر سازمانی نیاز به مدیر کل و مدیر داخلی دارد که مدیر کل تعیین کننده سیاست های کلی مجموعه و مدیر داخلی تعیین کننده نحوه اجرا و عملکرد و هماهنگی های داخلی است، افزود: در یک خانواده، زن نقش مدیر داخلی را ایفا می کند یعنی قدرتمندی و توانمندی او در این حد است که بتواند هماهنگی بین همه اجزا و اعضا را فراهم کند تا این مجموعه به سلامت به مسیر خود در جهت شکوفایی و رشد پیش برود.
وی درباره شرط موفقیت این مدیر داخلی در داشتن نقش، عملکرد و فعالیت موفق را اینگونه توضیح داد: زن می تواند با درایت، برنامه ریزی و ایجاد یک محیط امن و آرام زمینه رشد سایر اعضا را فراهم کند به شرط آنکه از خودباوری و اعتماد به نفس کافی برخوردار باشد یعنی نخست خود را باور کند و به قدرت ها و توانمندی های خود ایمان داشته و آنها را شناسایی کرده باشد تا بتواند به خوبی و زمان مناسب از آن استفاده کند.
این روانشناس بالینی و فعال حوزه زنان با تاکید بر اینکه منظور اعتماد به نفس کاذب نیست بلکه خودبینی و خودباوری صحیح بر اساس توانمندی ها مدنظر است، خاطرنشان کرد: زن ها از نظر شخصیتی، ویژگی های خاص خود اعم از انجام دادن چند کار همزمان، داشتن حافظه خوب، توان مقابله و تحمل استرس بیش از مردان را دارند که با توجه به این ویژگی های شخصیتی، در صورتی که به اهمیت نقش خود در خانواده واقف شوند می توانند این جایگاه را برای خود بسازند و تصویب کنند.
بحران هویت و نبود اعتماد به نفس در زنان از کجا ناشی می شود؟
بهرامنی با بیان خانواده به عنوان یکی از اصلی ترین ارکان جامعه شامل زن، مرد و وابستگانی است که هر یک نقش و وظیفه خاص خود را بر عهده دارند، اظهار داشت: به باور ساده می توان گفت خانواده مانند یک خودرو است که اگر تک تک اجزای آن درست عمل کنند این مجموعه خوب عمل می کند.
وی موتور محرکه این خودرو را مادر عنوان کرد و در پاسخ به این پرسش که چرا اندک زنانی به جایگاه توانمندی و خودباوری می رسند، گفت: در طول تاریخ، دیدگاه های فرهنگی، سنتی و اعتقادی حاکم باعث شده که زنان خیلی پویا و فعال نمایش داده نشوند به گونه ای که حتی صدا زدن یک زن با نام پسر بزرگ او صورت می گرفت یعنی هویت او را گرفته بودند. صد البته با این اوصاف، یک زن هیچگاه نمی‌توانسته نقش و جایگاه خود را ایفا کند.
به باور این روانشناس، نداشتن شناخت نسبت به توانایی خود از دیگر دست اندازهای رسیدن به خودباوری در میان زنان است که سرچشمه این خلاء از خانواده ناشی می شود یعنی زمینه ها و بسترهای تربیتی که خانواده باید برای این دختر ایجاد کند تا به خودآگاهی برسد، فراهم نشده است.
بهرامنی توضیح داد: در خانواده ای که تفاوت های فاحش میان فرزند دختر و پسر قائل می شود و دختر را از امتیازهایی که به پسر می دهد محروم می کند، دختر نسبت به خودباوری و کشف توانمندی های خود دور می ماند که متاسفانه این تاثیر تربیتی خود را در بزرگسالی نشان می دهد. به این معنا که دختر همانطور که در خانواده پدری جایگاه خوبی برای خود قائل نمی شوند وقتی وارد خانواده همسر هم می شود این جایگاه را برای خود قائل نمی شود زیرا یاد نگرفته چکار کند یا چه بخواهد.
وی با تاکید بر اینکه با تعلیم و تربیت و آگاهی رسانی از بافت خانواده ها و جامعه می توان دختر را از دوران کودکی با ویژگی های خود آشنا و زمینه رشد او را فراهم کرد، تصریح کرد: وقتی جامعه حیطه و توانمندی لازم را برای اعضا فراهم کند یعنی جایگاه ها را طبقه بندی یا فیلتر نکند تا هر کس در هر جنسیتی که هست بتواند به جایگاه واقعی خود دست یابد زنان آن جامعه هم می توانند رشد و پیشرفت خوبی داشته باشد.
چرا زنان خود را در راه خانواده فراموش می کنند؟
بهرامنی در توضیح این پرسش که چرا زنان خود را در راه وقف خانواده فراموش می کنند، گفت: گاه شرایط به گونه ای چیده می شود که زن در خانواده و با توجه به موقعیتی که برای او فراهم می شود اجازه رشد پیدا نمی کند یعنی به یک باور فکری می رسد که زن خوب زنی است که باید اول به دیگران رسیدگی کند سپس به خود. به عنوان مثال وقتی غذا در سفر آورده می شود، حتما اول باید برای سایر اعضای خانواده باشد.
وی ادامه داد: در واقع محیط و آموزش هایی که ارائه می شود باعث تعالی فرد و رسیدن به جایگاه واقعی خود می شود. آموزش هایی که باید بخش عمده آن در خانواده دموکراتیک ارائه شود یعنی فرای جنسیت به افراد نگاه، خدمات و محبت بدون شرط ارائه شود.
به گفته این روانشناس، فرزندان این خانواده، همواره احساس آرامش و امنیت می کند و بسته به توانمندی که دارند امتیاز دریافت می کنند. بخشی دیگر از آموزش و فرهنگ سازی هم از طریق صداوسیما و رسانه ارائه می شود؛ با برنامه سازی ها و دادن نقش و جایگاه مناسبی که می تواند برای یک زن در نظر گرفت.
بهرامنی، بهره گیری از فضای مجازی را گزینه دیگر ارائه آموزش به خانواده ها و زنان دانست و گفت: الگوآفرینی و برجسته سازی زنان موفق در جامعه هم از دیگر راهکارهای فرهنگ سازی و آشنایی زنان به توانمندی های خود است. این برجسته سازی زنان موفق با پخش اخبار و لحظه های پیروزی ماندگار آنان در فضای رسانه امکان پذیر است نه اینکه موفقیت های بانوان در عرصه های سیاسی، ورزشی و اجتماعی را صرفا در تیترهای خبر و بدون تصویر ببینیم.
از: فاطمه دهقان نیری
برچسب‌ها
صدا و سیما سند راهبردی توانمند سازی زنان پرسش از خبر انجمن روان شناسی ایران بانوان

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/526221/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات تتلو برگزار شد / 10 اتهام امیرحسین مقصودلو از زبان قاضی حجت الاسلام و المسلمین افشاری

شعری که رهبر انقلاب برای عملیات وعده صادق خوانده‌اند / رونمایی از دست خط مبارکشان برای اولین بار

حـذف کودکان مهاجر از سلامت

وقوع سیلاب در جاده شهرضا به اصفهان

ماجرای مرگ مشکوک دانشجوی دندانپزشکی چه بود؟

وضعیت خیابان‌های زرند کرمان بعد از بارش شدید باران

دستگیری 18 مدعی فروش سؤالات کنکور در تهران

معاون رئیس جمهور: دشمن با برنامه وارد مساله حجاب شده است

خلاقیت جالب برای بیرون آوردن بار از داخل کامیون

وقتی قطع کردن درخت را به هنرمند بسپاری

کرم کاپوچینو دسر 10 دقیقه ای

اضطراب زیادی دارید؟ این ویتامین ها را بخورید

حرکت عجیب یک زن در تهران برای به رُخ کشیدن ثروتش

عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

تلسکوپ فضایی هابل 34 ساله شد

مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد

نقش ویژه پرسپولیس در فینالیست شدن العین!

قوانین باید برای اخراج ستاره چلسی عوض شود

اتهام جالب به آرتتا؛ موهایت رنگ است!

حیدری: بازیکن خوب برای مربی همه چیز است

کواچ قهرمان شد و خداحافظی کرد

واکنش نیمار پس از حذف الهلال برابر العین

حمایت امیر جعفری از سیدحسین حسینی

ستاره رئال: تعویضی هم باشم می‌مانم

پروژه 700 میلیون یورویی بن‌سلمان در فوتبال روی هوا

تبرئه استقلال از شکایت 42 میلیاردی یک ایجنت

سرگشتگی و یاس یک فضانورد/ مینی سریالی که باید دید

کت و شلوار «حبیب» جهانی شد!

بوی عجیبی داره بلالش چی زدین بهش؟

لحظات دلنشین دیدار هانیه غلامی و مادرش در فرودگاه با اشک‌های عاشقانه و پر احساس

درباره سندرم درس (DRESS) چه می دانید؟/ از ایجاد تا درمان

رونمایی از نماهنگ جدید خواننده «سلام فرمانده»

آبگرفتگی معابر شهر گنبد کاووس بر اثر بارش بهاری

آیین تعویض پرچم گنبد حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه‌السلام)

امروز، آخرین مهلت توزیع کارت کنکور

پیش‌بینی جدید از بارش باران در ایران

یک آبشار پله‌ای زیبا در نروژ

با این راهکارهای طلایی قند خون تان را پایین بیاورید تا به دیابت مبتلا نشوید

یک خبر خوب و خوشحال‌ کننده برای سربازان

شاید موشک‌های آینده بدون سوخت کار ‌کنند!

سوالات متداول درباره هتل های آنتالیا

داستانک/ پری خوشحال

واکنش اولیایی به واگذاری استقلال و پرسپولیس

جعفری: پیشنهاداتی دارم اما اولویتم تیم شهر خودم است

ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد

هشدار در انتخاب سرمربی خارجی برای بسکتبال

تکلیف سهمیه جام‌ جهانی در صورت صعود ازبک

پیشنهاد منچسترسیتی به خسرو حیدری

بازی پرسپولیس و سپاهان جذاب است