آریا بانو

آخرين مطالب

کرونا/ آشنایی با باور‌های غلط در زمینه بهداشت دهان و دندان پزشکي

کرونا/ آشنایی با باور‌های غلط در زمینه بهداشت دهان و دندان
  بزرگنمايي:

آریا بانو - باشگاه خبرنگاران /دبیر شورای آموزش دندانپزشکی گفت: کسی که بیماری لثه دارد احتمال ابتلایش به کرونا بیشتر می‌شود.
 «بهزاد هوشمند» دبیر شورای آموزش دندانپزشکی در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه باید دهان و دندان را به صورت یک مجموعه ببینیم و از بیماری‌های دهان و لثه نیز غافل نشویم، یادآور شد: مجموعه‌ای در دهان وجود دارد که دندان بخشی از آن و از همه مهمتر نسجی است که دندان را به دهان وصل می‌کند، یعنی بیماری‌های آن هم به اندازه بیماری‌های خود دندان می‌تواند مؤثر باشد.
این متخصص دندانپزشکی همچنین تصریح کرد: در واقع این یک بحث حاکمیتی است و اگر ما به جای هزینه‌های اضافی برای دندانپزشکی فقط مسواک را در مهدکودک‌ها، مدارس و مناطق محروم در اختیار مردم قرار دهیم بسیاری از مشکلات دندانی حل می‌شود چراکه مشکل ما در آموزش و انتقال مطالب درست نکات بهداشتی و تغذیه سالم به جامعه است.
وی با اشاره به توصیه‌هایی در خصوص بهداشت دهان و دندان گفت: نخست اینکه دندان‌های شیری باید تا زمان درآمدن دندان‌های اصلی حفظ شود، لذا باید به بهداشت آن‌ها از زمان درآمدن نخستین دندان‌ها توجه کنیم، اگر مادر از شش ماهگی باگاز‌های تمیز دندان‌های بچه را تمیز کند و یا بعد از هر بار شیر خوردن جرعه‌ای آب به بچه بدهد، دندان‌ها تمیز خواهند شد.
هوشمند در ادامه تصریح کرد: بعد از آن هم شیارپوش‌هایی وجود دارد که می‌توانیم شیار‌های دندان‌ها را بپوشانیم و این باعث می‌شود که دندان‌های شیری و دائمی در مقابل پوسیدگی مقاوم شوند، استفاده از روش‌های جایگزین مثل دهان‌شویه‌های فلوراید یا استفاده از ژل فلوراید هم کمک‌کننده است. بعد از آن اینکه چای داغ، آب گرم و سرد برای مجموعه دهان و دندان خطرناک است، از عواملی که ممکن است در دهان، حنجره، مری و گوارش ایجاد سرطان کند همین تغییرات حرارتی ناگهانی است، این رفتار‌ها بسیار خطرناک است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین یادآور شد: بعد از هر وعده غذایی یا میان وعده حتما باید بلافاصله و حداکثر تا 20 دقیقه مسواک زده شود، یعنی اگر ساعت 9 شب شام می‌خوریم ساعت 12 شب مسواک نزنیم، این مسواک زدن هم حتما نباید الزاما با خمیردندان باشد حتی بهتر است بدون استفاده از خمیردندان انجام شود، یعنی برعکس تبلیغات باید میزان استفاده از خمیردندان بسیار کم و در حد یک نخود آن هم در قوس وسط مسواک باشد نه اینکه خمیردندان را روی تمام سطوح مسواک بمالیم.
وی با تأکید براینکه توصیه من این است که حتما از مسواک‌های معمولی استفاده کنیم، اظهار کرد: یعنی از مسواک‌های متوسط، نرم و خیلی نرم استفاده شود، فکر نکنیم اگر مسواک زبر باشد دندان تمیزتر می‌شود، چون صدماتی که به دندان و لثه وارد می‌کند خیلی بیشتر است و تحلیل لثه ایجاد می‌شود، در مسواک زدن هم باید مسواک را از روی لثه به سمت دندان بکشیم تا هم لثه ماساژ داده شود و هم اینکه میکروب‌های آن از بین برود.
هوشمند با اشاره به اینکه افرادی که بزاق جرم‌ساز دارند می‌توانند از خمیردندان‌هایی که پیرو فسفات داشته باشد استفاده کنند، عنوان کرد:، اما به صورت معمولی استفاده از خمیردندان اصلا ضروری نیست اگر روش درست استفاده از مسواک را بدانیم عمل پاکیزگی انجام می‌شود، اما به طور کلی خمیردندانی مناسب است که میزان فلوراید مناسب داشته باشد و خمیردندان‌هایی که مواد زبری مثل خرده شیشه در آن وجود دارد اصلا مناسب نیست.
متخصص جراحی لثه در ادامه تصریح کرد: افراد اگر دندان‌های به هم چسبیده دارند باید نخ دندان را به صورت حرف انگلیسی سی، لای دندان پیچیده و آن را تمیز کنند نه اینکه نخ دندان را زیر لثه برده و یا به صورت اره‌ای دندان را تمیز کنند، چون مینای دندان تخریب می‌شود. همچنین من استفاده از مسواک برقی را توصیه نمی‌کنم و استفاده از آن تنها برای افرادی مفید است که توان استفاده از دست را نداشته باشند.
وی با توصیه به تغذیه مناسب و پرهیز از رفتار‌های غلط بهداشتی مثل مصرف قلیان و سیگار یادآور شد: بیماری‌های لثه با بیماری‌های عمومی رابطه مستقیمی دارند، کسی که بیماری لثه دارد ابتلایش به کرونا بیشتر می‌شود، احتمال مرگ‌ومیر به دلیل ابتلا به کرونا در این افراد بیشتر است، مادر بیماری که بیماری لثه و دندان لق دارد احتمال اینکه بچه کم وزن به دنیا بیاورد بیشتر است، مسمومیت حاملگی به بیماری لثه ارتباط دارد.
هوشمند در پایان با اشاره به اینکه بیماری‌های لثه فرد را مستعد تصلب شرایین می‌کند، عنوان کرد: بیماری لثه عارضه ششم دیابت است و بیماری لثه معادل زخم پا برای او قلمداد می‌شود، بیماری لثه فرد را در معرض سکته‌های مغزی قرار می‌دهد، روی ناباروری مردان هم تأثیر دارد، لذا خواهش من این است که علائم بوی بد دهان، خونریزی هنگام مسواک زدن و غذا خوردن، فاصله افتادن و حرکت دندان‌ها، خارش و سوزش لثه‌ها و احساس بوی بد در دهان را جدی بگیرید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/525922/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات تتلو برگزار شد / 10 اتهام امیرحسین مقصودلو از زبان قاضی حجت الاسلام و المسلمین افشاری

شعری که رهبر انقلاب برای عملیات وعده صادق خوانده‌اند / رونمایی از دست خط مبارکشان برای اولین بار

حـذف کودکان مهاجر از سلامت

وقوع سیلاب در جاده شهرضا به اصفهان

ماجرای مرگ مشکوک دانشجوی دندانپزشکی چه بود؟

وضعیت خیابان‌های زرند کرمان بعد از بارش شدید باران

دستگیری 18 مدعی فروش سؤالات کنکور در تهران

معاون رئیس جمهور: دشمن با برنامه وارد مساله حجاب شده است

خلاقیت جالب برای بیرون آوردن بار از داخل کامیون

وقتی قطع کردن درخت را به هنرمند بسپاری

کرم کاپوچینو دسر 10 دقیقه ای

اضطراب زیادی دارید؟ این ویتامین ها را بخورید

حرکت عجیب یک زن در تهران برای به رُخ کشیدن ثروتش

عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

تلسکوپ فضایی هابل 34 ساله شد

مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد

نقش ویژه پرسپولیس در فینالیست شدن العین!

قوانین باید برای اخراج ستاره چلسی عوض شود

اتهام جالب به آرتتا؛ موهایت رنگ است!

حیدری: بازیکن خوب برای مربی همه چیز است

کواچ قهرمان شد و خداحافظی کرد

واکنش نیمار پس از حذف الهلال برابر العین

حمایت امیر جعفری از سیدحسین حسینی

ستاره رئال: تعویضی هم باشم می‌مانم

پروژه 700 میلیون یورویی بن‌سلمان در فوتبال روی هوا

تبرئه استقلال از شکایت 42 میلیاردی یک ایجنت

سرگشتگی و یاس یک فضانورد/ مینی سریالی که باید دید

کت و شلوار «حبیب» جهانی شد!

بوی عجیبی داره بلالش چی زدین بهش؟

لحظات دلنشین دیدار هانیه غلامی و مادرش در فرودگاه با اشک‌های عاشقانه و پر احساس

درباره سندرم درس (DRESS) چه می دانید؟/ از ایجاد تا درمان

رونمایی از نماهنگ جدید خواننده «سلام فرمانده»

آبگرفتگی معابر شهر گنبد کاووس بر اثر بارش بهاری

آیین تعویض پرچم گنبد حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه‌السلام)

امروز، آخرین مهلت توزیع کارت کنکور

پیش‌بینی جدید از بارش باران در ایران

یک آبشار پله‌ای زیبا در نروژ

با این راهکارهای طلایی قند خون تان را پایین بیاورید تا به دیابت مبتلا نشوید

یک خبر خوب و خوشحال‌ کننده برای سربازان

شاید موشک‌های آینده بدون سوخت کار ‌کنند!

سوالات متداول درباره هتل های آنتالیا

داستانک/ پری خوشحال

واکنش اولیایی به واگذاری استقلال و پرسپولیس

جعفری: پیشنهاداتی دارم اما اولویتم تیم شهر خودم است

ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد

هشدار در انتخاب سرمربی خارجی برای بسکتبال

تکلیف سهمیه جام‌ جهانی در صورت صعود ازبک

پیشنهاد منچسترسیتی به خسرو حیدری

بازی پرسپولیس و سپاهان جذاب است