آریا بانو

آخرين مطالب

خودکشی پزشکان بهانه بیماران! اجتماعي

خودکشی پزشکان بهانه بیماران!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - «خودکشی پزشکان» گزاره‌ای شده است که گاهی از آن برای هدفی غیرانسانی بهره می‌گیرند. در توضیح این ادعا می‌گویم که خودکشی پزشکان با خودکشی مهندسان یا با هر یک از مشاغل دیگر، یکسان است، هرچند همگی تلخ و نپذیرفتنی است، و خودکشی پزشکان لزوماً فاجعه‌بارتر از خودکشی دیگران نیست.

ممکن است ادعا شود خودکشی در دو استان مشخص که بالاترین نرخ خودکشی را دارند، با خودکشی پزشک تحصیلکرده که کشور برای او هزینه میلیاردی کرده و به او به‌شدت نیازمند است، قابل‌قیاس نیست. این حرف نیز اگرچه غیرانسانی است، اما به‌شرط پذیرش فرض آن، پزشکان تنها صنف تحصیلکرده‌ای نیستند که خودکشی می‌کنند، بسا موارد خودکشی دیگر در میان اقشار تحصیلکرده غیرپزشک دیده می‌شود.
مضافاً این ادعا که «خودکشی پزشکان زیاد شده است» باید با عدد و رقم مشخص شود، نه با آنچه برخی فعالان اصلاح‌طلب هربار ادعا می‌کنند و نه با هیاهوی مشاور اجتماعی سازمان نظام پزشکی که صراحتاً با نتیجه‌گیری انتهای سخن خود نشان داده است از این هیاهو که هیچ مرجع رسمی آن را تأیید نکرده و آماری مقایسه‌ای از آن در دست نیست، دنبال چیز دیگری است!
این شخص به یک رسانه اصلاح‌طلب گفته است: «سرعت خودکشی در میان پزشکان و رزیدنت‌ها صعودی شده و احتمال دارد که به‌زودی نرخ خودکشی پزشکان در ایران از سایر کشور‌ها پیشی بگیرد. مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار روی خودکشی پزشکان، سختی‌کار، برخورد‌های خشن بیمار و خانواده بیمار و محیط پادگانی بیمارستان‌ها است. رزیدنت‌ها گاهی 72ساعت نمی‌توانند بخوابند. از رزیدنت بیگاری می‌کشند و او هم هیچ راه فراری ندارد. ارتباط میان مردم و پزشکان نامناسب شده، هزینه‌های درمان بالا رفته است و بیمه‌ها هزینه را نمی‌پردازند و بیمار و پزشک رودرروی هم قرار می‌گیرند.»
این فاجعه‌ای بدتر از خودکشی است که برخی جملات را ردیف کنیم تا نتیجه بگیریم که مسئله خودکشی، به سختی‌کار و بحث مالی و دستمزد‌ها بازمی‌گردد؛ و سپس زمینه‌ای فراهم کنیم برای افزایش تعرفه‌ها و کاستن از آنچه «سختی کار» پزشکان می‌نامند. در این میان اتهام دیگری هم بزنیم که «مردم برخورد خشن با پزشک دارند»! واقعیتی که در جامعه شدیداً خلاف آن دیده می‌شود و هیچ صنفی محترم‌تر از پزشکان نیستند با آنکه برخورد برخی از آنان با بیمار، خشک و بی‌روح است.
وارونه‌سازی واقعیت، کمکی به پزشکان نمی‌کند. باید یک نهاد نظارتی از چنین افرادی بخواهد آمار خود را در مقایسه با دیگر اقشار و مقایسه با کل و با بقیه کشور‌ها دقیق و مستند عرضه کنند. چیزی در دست ندارند، جز هیاهو و تولید محتوا برای کسی که از خودکشی پزشکان می‌رسد به تقبیح عنبر نسا!
وضعیت جامعه پزشکی ما نشان می‌دهد آنان نیز مانند صنوف دیگر، یک کلیت و اکثریت خوب و بلکه به نسبت دیگر صنوف، اکثریت مطلق خوب‌تری دارند. ولی یک پزشک بد نسبت به یک کارگر بد، صدای بدبودنش همه‌جا را پر می‌کند. اگر جامعه پزشکی نیز در تهذیب اخلاق کوشا نباشد، مانند بقیه، همان سرنوشت شوم بی‌اخلاقی را پیدا می‌کند و اینجا فریاد واپزشکا! واپزشکا! شعاری بیش نیست.
در نیمه دوم دهه 70، دو انترن جوان در بحبوحه گلدکوئست به کیهان آمدند، با وضعیتی پریشان و نگران! حرف‌شان دقیقاً این بود: «حالا که کسانی با گلدکوئست یک‌شبه میلیونر می‌شوند، چه انگیزه‌ای برای درس‌خواندن ما باقی می‌ماند»! مشخص است که این عبارات بی‌نیاز از هرگونه توضیح اضافی است. در همان سال‌ها یک شبکه مافیایی در وزارت بهداشت، ماجرای تقلب در آزمون دستیاری را بین سال‌های 77 تا 82 رقم زد. من در کیهان افشاگر این فساد بودم. پزشکانی که 60 میلیون تومان پول آن زمان معادل 30 میلیاردتومان پول اکنون را برای خرید کلید تقلب پرداختند و هرگز از دستیاری و بعد تخصص حذف نشدند و پروانه‌ای هم باطل نشد. این هم نمونه‌ای از نفوذ بی‌اخلاقی و فساد در هر صنفی است و اینجا صنف پزشک.هرچند همان زمان در کیهان نوشتم که بحث‌هایی از نفوذ سیاسی برای هدایت عده‌ای خاص به دوره تخصص پزشکی مطرح است. باز در همان حدود دو موضوع ورود خون‌های آلوده از فرانسه و خرید یک دستگاه پالایش خون آلوده را در کیهان افشا کردم که برای آن با شکایت وزارت بهداشت دولت اصلاحات 11 بار به دادگاه رفتم، اما در نهایت بیماران هموفیلی و بازماندگان درگذشتگان، بر اثر آن افشاگری با پیروزی در دادگاه، دولت را مجبور به پرداخت بزرگ‌ترین خسارت تاریخ دولت‌های قبل و بعد از انقلاب به‌عنوان دیه بیماران کردند. میزان تکذیب و انکار وزارت بهداشت درباره این تخلفات نیز برگ زرین دیگری از وضعیت اقلیت فسادپذیر و فسادخوی هر جامعه‌ای دارد- و اینجا پزشکان!
اکنون سوارشدن روی ادعایی دیگر را شاهدیم: افزایش خودکشی پزشکان! اما مسموع نیست. پزشکان هم مشکل و سختی دارند مثل بقیه جامعه. مگر بقیه در حال خور و خواب و خستگی‌درکردن هستند؟! حتی خبر تازه که یک جمع 25 نفری از پزشکان نیز مثل همه کسانی که مشروب تقلبی می‌خورند، مشروب تقلبی خوردند، نشان می‌دهد در شاخص‌های اجتماعی همه مثل هم هستند، یعنی همه‌چیز علی‌السویه است؛ و تعریف یک «تفاوت» با هدف خاص پذیرفتنی نیست.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1191188/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حل مشکلات ریاضی با کمک نسخه جدید ChatGPT

تأثیر فضای مجازی بر زبان و ادبیات فارسی

تبریزی‌ها با مربی خود تا پایان 1403 ادامه می‌دهند

ریکی دوست داشت پنالتی صعود بزند

یکی‌از دلایل صعود آلومینیوم؛ دروازه‌بان مطمئن

مظلومی: مطمئن هستم استقلال قهرمان است

با شکست حکیمی؛ امباپه برنده مزایده نقاشی پله

صعود نوشاد از مرحله گروهی انتخابی المپیک

چادرملو - آلومینیوم؛ میزبانی 18 هزار نفره

آرتتا: بله، 100 درصد خوشبینم که قهرمان شویم

دومین رکورد تاریخی نویدکیا با مس رفسنجان

تحریم‌های ورزشی علیه روسیه به خبرنگاران رسید

مصدومیت کاپیتان انگلیس در آستانه اعلام فهرست مسافران آلمان

چیزی که ما از ساخت هر فیلم نمی‌بینیم!

پیام عجیب شبنم مقدمی برای تیم «صداتو»

دیدار معاون رییس جمهور با خانواده شهید مدافع حرم «نریمانی» در کرج

پیشگیری از سقط 4000 جنین با اجرای طرح نفس/ رشد 18 درصدی زایمان‌های سوم به بعد

وقتی امیرعباس گلاب دوربین را از تماشاگر می گیرد

تردد در محورهای چالوس و آزادراه تهران-شمال یکطرفه شد

بارش باران در حرم مطهر رضوی

هشدار نارنجی هواشناسی نسبت به وقوع رگبار و تگرگ

زائران ایرانی از فردا به مکه می‌ روند

املت شاپوری یا املت گیلانی

این مواد غذایی را فریز نکنید، سم تولید می‌شود!

چند فوت و فن ساده برای کارهای منزل

سنگ کاغذ قیچی با نسخه جدید ChatGPT

اینجوری ننویس!

ستاره اسپانیا یورو 2024 را از دست داد

آغاز لالیگا 25-2024 در یک روز غیرعادی

فریبا: استقلال فقط به 3 امتیازها فکر کند نه شکل بازی

پپ: دوست دارم بعد از 10 دقیقه سه گل به وستهم بزنیم

خبر ناامیدکننده گاتزتا درباره آینده سردار در رم

سالروز قهرمانی تاریخی پرسپولیس در دقیقه 96

محمد مومنی: مالک جدید باشگاه باید مشکلات استقلال را رفع کند

اولیایی: امیدواریم قوه قضاییه فوتبال را از افراد ناباب پاک کند

پوچتینو: الان چه زمان تمام شدن لیگ بود

تراشتگن پشت ژاوی در آمد

جزایر مالت لوکیشن مورد علاقه فیلم‌سازها

تدارک بهرنگ دزفولی‌زاده برای ساخت فیلم پس از 5 سال

فتوکال جنجالی‌ترین فیلم این روزهای جهان

این نوشیدنی‌ها برای کودک مفید نیست

اخبار هولناکی از بیست سال آینده ایران!

فارسی حرف زدن جالب یک مقام نروژی

دانش‌آموزان برای شرکت در آزمون‌های نهایی نگران دریافت کارت ورود به جلسه نباشند

کریمان خوب می دانند آداب کرامت را...

فیلمی دیدنی از عبور پلنگ و توله‌هایش از جاده

حکمت/ کمکی که محبوبیت می‌آورد

پیگیری طرح سند «جنبش تعهد به خانواده» در سطح بین‌الملل

بومی‌سازی جوهرهای نانو آنتی‌باکتریال خودکار در کشور

«به بلندای آن ردا» رمان سید علی شجاعی به چاپ ششم رسید