آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه لوبیا پلوی اصیل و اعیانیِ شیرازی خانه داري

طرز تهیه لوبیا پلوی اصیل  و اعیانیِ شیرازی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرارو / لوبیا پلوی شیرازی یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که از ترکیب لوبیا چشم بلبلی با شوید و برنج تهیه می‌شود و یک غذای خوشمزه و مقوی است.
غذا‌های محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب می‌شوند. برخی از این غذا‌ها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذا‌های جدید، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آن‌ها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذا‌های بسیار خوشمزه و محلی آشنا می‌شوید که برخی از آن‌ها را تابه‌حال نخورده‌اید یا حتی نامش را نشنیده‌اید.
در میان شهر‌های ایران، شهر شیراز یکی از شهر‌هایی است که خوشمزه‌ترین غذا‌های محلی را دارد. محال است تابه حال نام کلم پلوی شیرازی، غم‌بر پلو، آش سبزی، ترحلوا، فالوده شیرازی و... را نشنیده باشید. پلو‌های مخلوط در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، مرصع پلو و... از انواع پلو‌های مخلوطی هستند که در مهمانی‌ها طرفداران خاص خود را دارند. لوبیا پلوی شیرازی یکی از غذا‌های سنتی و مشهور شهر شیراز است که از ترکیب برنج با لوبیا چشم بلبلی و شوید تهیه می‌شود و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
لوبیا چشم بلبلی: یک و نیم پیمانه
شوید خشک: نصف لیوان
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
مرغ: 3 تکه
پیاز: 2 عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه

آریا بانو


برای درست کردن این لوبیا پلوی خوشمزه ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. لوبیا چشم بلبلی را که از قبل به مدت 2 ساعت خیس داده‌اید، همراه با مقداری آب و نمک روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا بپزد. تکه‌های مرغ را همراه با پیاز خرد شده و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و کمی آب روی اجاق گاز بگذارید تا مرغ بپزد و نرم شود.
در مرحله بعد برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید. لوبیا چشم بلبلی پخته را هم آبکش کنید و کنار بگذارید. پیاز را خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل ماهی تابه بریزید تا کم کم سرخ شود، سپس لوبیای آبکش شده را همراه با شوید خشک به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید و به مدت 5 دقیقه مواد را تفت بدهید، سپس اجاق گاز را خاموش کنید. حالا کف قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و ته‌دیگ موردنظر را قرار بدهید. برنج و ترکیب لوبیا را با هم مخلوط کنید و نیمی از برنج را داخل قابلمه بریزید. تکه‌های مرغ پخته را وسط برنج بچینید و مقداری زعفران دم کرده روی آن‌ها بریزید، سپس بقیه برنج را روی مرغ بریزید. روی سطح برنج کمی زعفران بریزید و برنج را با دمکنی به مدت 45 دقیقه دم کنید. بعد از پخت، برنج را داخل دیس برگردانید. لوبیا پلوی اصیل شیرازی شما در این مرحله آماده سرو است که همراه با سالاد شیرازی معرکه می‌شود، نوش جان.
نکات مهم
1 ـ یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا‌ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می‌خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا‌هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت‌ها زود‌تر مشخص می‌شود. اگر این قسمت‌ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ‌هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون‌آبه نداشته باشد.
2 ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای‌خوری زعفران 2 قاشق سوپ‌خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.
3 ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد‌ها از آن استفاده کرد. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1187870/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت‌های نجومی و لاکچری در بهشت زهرای تهران | خبرساز شدن سنگ قبر 450 میلیون تومانی!

تصاویر دیده نشده و تاریخی از مهران مدیری در دیدار با احمدی‌نژاد/ ترفند عجیب یکی از همراهان او برای جلوگیری از ثبت عکس!

کیک مغزدار با روکش شکلات، یک دسر خوشمزه و راحت با نوتلا + فیلم

اجرای زنده‌ یاد عیسی قلی پور در سلیمانیه‌ی عراق

بی‌خانمان‌های روستای امامزاده ابراهیم چادرنشین شدند

تصاویری از طوفان شن در مسیر سبزوار به شاهرود

تلفات سیل در برزیل به 95 نفر رسید

دختر بچه 10 ساله همبازی‌اش را به قتل رساند!

درهای نمایشگاه کتاب باز شد

بهش نمیخورد اینقدر آمادگی جسمانی داشته باشه!

طوفانی وحشتناک که انسان رو هم با خودش میبره!

اقدامات مهم قبل از بارداری

برای کاهش وزن در خواب این نوشیدنی‌ها را امتحان کنید

ساخت و ساز در پارک لاله با ورود شورای شهر متوقف شد

کشف سرنخ‌های جدیدی درباره شکل‌گیری اولین سیاه‌چاله‌های جهان

عرضه «روایت تولید» در نمایشگاه کتاب تهران

آخرین شاهکار لاپورتا؛ دستمزد نجومی لواندوفسکی!

غیبت ستاره خط دفاعی فولاد مقابل استقلال

نبرد صدرنشینان و قعرنشینان با چاشنی مرگ و زندگی

گلزن جوان گل‌گهر به تور رسید ولی به گل نه!

سیلی علی البلیهی به بازیکن الهلال پس از بازی حساس

تاثیر عجیب سلمانی روی برد و شاید قهرمانی

سیدحسین و حرکتی فراتر از سیو و شیرجه!

حادثه برای «اشلوتربک» مدافع دورتموند

اگر صبور باشید داروین هم سوارز می‌شود!‏

پیروزی بوستون و اوکلاهماسیتی

سردار آزمون از رم جدا می شود

سریال «زخم کاری» فصل چهارم هم دارد

پردیس «باغ کتاب» میزبان جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی شد

حال عجیب و غریب بنیامین بهادری در کنسرت های خانگی اش + ویدیو / چیدمان خانه اش جلب توجه کرد

تصویر تازه منتشر شده از فرشته حسینی با بازیگر خردسال در پشت صحنه سریال جدید «جنگل آسفالت»

خبر مهم و جدید تامین‌ اجتماعی برای بازنشستگان/ اعلام میزان دقیق افزایش حقوق مستمری‌ بگیران و زمان پرداخت معوقات

تصاویر منتشر شده از آخرین جلسه حضور امیر تتلو (امیرحسین مقصودلو) در دادگاه انقلاب

پوسیدگی دندان؛ شایع ترین بیماری در بشر

حجاج این اقلام را به فرودگاه نبرند

عبور طوفان تندری از سبزوار و سیمای آخرالزمانی غرب خراسان رضوی

اظهارات تکان دهنده مشاور عالی وزیر کشور درباره تحدید جمعیت

آخرین خبرها از دور دوم انتخابات

استخدام بیش از 1500 «ماما» در کشور طی سال گذشته

خاطره زیبا از زوج توانمند در سیل عباس آباد

طرز تهیه سیروپ توت فرنگی

فواید فوق‌العاده این ویتامین‌ها را بدانید

رنگ های لوکس و ترند 2024 برای دیوار

سبقت جهانی ازدواج همراهانه از عاشقانه

تصویر روز ناسا؛ سیاهچاله را چطور می‌توان دید؟

نهنگ تک‌شاخ براق به فضا می‌رود

کتاب قطعات موسیقی ابوالحسن صبا به چاپ دهم رسید

احمدزاده باز هم روی دور غر زدن

انریکه: فوتبال عادلانه نیست

هواداری که دورتموند را به فینال سی‌ال برد