آریا بانو

آخرين مطالب

آیا تنبلی علاج دارد؟ روانشناسي

آیا تنبلی علاج دارد؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - علت تنبلی، نرسیدن به نقطه لذت کار یعنی زمانی است که کار انجام می شود و به پایان می رسد‎
کارهایتان روی هم تلنبار شده، از هر جا یکی صدایتان می کند. نمی دانید بهتر است اول از کجا شروع کنید که در پایان ختم به خیر شود و در عین حال کسی هم نفهمد که این بهم ریختگی کارها سرنخش دست شماست و تنبلی شما این فجایع را به بارآورده است. نگران نباشید تنبلی چیزی ست که هرکسی تا حدودی دارد، پس می توانید بر او پیروز شوید.
مغزتان را گول بزنید
خیلی وقت ها دیده اید که یک کار مهم دارید اما مشغول شدن به کارهای جزئی و بی اهمیت اینقدر وقت تان را می گیرد که اصل کار از دست می رود؛ با این بهانه که این یکی را هم انجام بدهم و بروم سراغ کار اصلی. خب، همین کلک را به مغزتان بزنید.
کارهای بزرگ را کوچک کنید
از دیگر شگردهای مغز، بزرگ جلوه دادن کارهاست و بعد، عذر ناتوانی آوردن. هیچ کار بزرگی نیست که قابل تقسیم به اجزای کوچک نباشد و این اجزای کوچک به مراتب به عملی شدن نزدیک ترند. پس با تقسیم کار به اجزای کوچک و انجام دادن راحت آنها کم کم می بینید کل کار را انجام داده اید. امتحان کنید و نتیجه اش را ببینید.
جایزه یادتان نرود
وقتی کاری را طبق برنامه ریزی و درست انجام می دهید لذت این موفقیت را با خود مزه مزه کنید. اگرچه روانشناسان رفتارگرا می گویند بهترین پاداش، چشیدن طعم همان موفقیت است اما حتما با جایزه ای مغزتان را به انجام اولویتی جدید و تعریف شده عادت دهید.
فکر نکنید؛ انجامش دهید
به مغز برای تحلیل بیش از حد کارها مهلت ندهید چون غالبا با تخمین هایش از حجم و ابعاد کار، شما را از انجام آن منصرف می کند. به جای فکر کردن عمل کنید. افراد معمولا در برخورد با کارها یا فکرگرا هستند و یا عملگرا. افراد فکرگرا عادت دارند هزار و یک بار از ابعاد مختلف کار را ببینند و تحلیل کنند، در عوض افراد عملگرا بیشتر به عملی کردن یک کار همت دارند تا فکر کردن در حول و حوش آن.
از کاه، کوه نسازید
از خرده کارهای کوچک و دم دستی شروع کنید. وقتی باید یک کتاب حجیم را بخوانید و تنبلی می کنید، کتاب را به فصل های کوچک تقسیم و فکر کنید فقط همان یک فصل را می خواهید بخوانید و بس. تمام که شد بی سر وصدا و فوری همین بلا را برای فصل بعد سر خودتان بیاورید تا جایی که پایان زیبای کتاب را ببینید.
به جای فکر کردن در مورد کار، انجامش دهید
فکر کار از خود کار بیشتر آدم را آزار می دهد. وقتی به جای فکر کردن وارد خود کار می شوید خیلی وقت ها متوجه می شوید از سایه غولی می ترسیدید که خودتان ساخته بودید.
دل به دریا بزنید
با مغزتان در مورد کارهایی که باید حتما انجام شوند خیلی مشورت نکنید. مغزتان در این موارد بیشتر چوب لای چرخ می گذارد. تنها بخشی که باید برای این جور کارها با مغزتان مشورت کنید نحوه انجام بهتر کار است.
یادتان نرود همیشه «یک» بهتر از صفر است
یکی از دلایل تنبلی ما انتظار و توقع بالای ما از خودمان و از کارهایی است که انجام می دهیم. رسیدن به 20 یا 30درصد آنچه در نهایت می خواهید خیلی بهتر از هیچ است.
به لذت بردن ازپایان کار عادت کنید
آدم ها همیشه عاشق چیزهایی هستند که از آنها لذت می برند. علت تنبلی، نرسیدن به نقطه لذت کار یعنی زمانی است که کار انجام می شود و به پایان می رسد.چند بار که کارها را شسته رفته به آخر ببرید آنچنان لذت می برید که برای دفعه بعد این لذت، سستی و تنبلی رفتن به سمت کارهای مشابه را از بین می برد.
با نظم به تنبلی پایان دهید
آشفتگی و تنبلی کارها باعث هدر رفتن انرژی و زمان شما خواهد شد بنابراین باید تلاش کنید این عامل مخرب را از زندگی تان، خصوصا زندگی تان حذف کنید و برای از بین بردن تنبلی برنامه ریزی کنید.

آریا بانو

با نظم به تنبلی پایان دهید‎
ذهن تان را خالی کنید
اگر فهرستی طولانی از کارها، برای انجام دادن دارید، باید برخی از آنها را شروع کنید و این فکر که سایر کارهای تان باقی مانده است، باعث کاهش سرعت شما خواهد شد. با این حال، برخی از کارهایی که فهرست کرده اید، فوریتی برای انجام آن وجود ندارد و می توانید برای مدتی آنها را کنار بگذارید و از سوی دیگر برخی کارهای فوری هستند و باید به سرعت آنها را انجام دهید و کنار بگذارید تا ذهن تان خالی از دغدغه انجام کارهای فوری شود.
بعد از این که این کارها را تمام کردید، خواهید دید که ذهن شما فضای بیشتری برای خلاقیت خواهد داشت و در صورتی که این کارها ناتمام باقی بمانند، مانند تکه ای چربی که ورودی قلب را مسدود کند، ذهن شما را مسدود خواهند کرد.
عوامل حواس پرتی را حذف کنید
تلویزیون و رادیو را خاموش کنید. در صورتی که واقعا می خواهید روی نوشتن تمرکز کنید، مودم اینترنت را نیز خاموش کنید. فقط یک پنجره جدید روی کامپیوتر خود باز کنید و فقط یک کار، یعنی نوشتن را انجام دهید. چند کارگی یکی از افت های خلاقیت است.
اصل «کمتر، بیشتر است» را در زندگی تان اعمال کنید
کارها را ساده کنید و دستاوردهای بیشتری کسب کنید. زمانی که کاری پر اهمیت انجام می دهید همواره مطمئن شوید که تنها روی ملزومات هدف تان تمرکز کرده اید و از مطالب حاشیه ای عبور کرده اید. اگر یک بار این اصل را در زندگی تان اعمال کنید، خواهید دید که کارآیی شما بیشتر خواهد شد.
یادداشت برداری روزانه
این یک گزینه معروف است، چرا که این گزینه جواب می دهد. یادداشت کردن روزانه عواملی که شما را آزار می دهند، به سازماندهی مجدد افکارتان برای مقابله با این مشکلات کمک می کند. حال این عامل می تواند از جنس جلسه، مشکلات زندگی شخصی، چالش های کاری و ... باشد که نوشتن این مشکلات می تواند به شما در طراحی استراتژی ها و پاسخ های جدید کمک کند.
منبع: تبیان

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1187557/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای تازه مسئولان وزارت کشور درباره کاهش طلاق

شرکت SpaceX از لباس فضانوردی جدید خود رونمایی کرد

بنشین! مرو!

شب ماند و او دیگر نیامد

مقایسه مورینیو و ده‌روسی از زبان آزمون

سردار آزمون از آینده فوتبالی‌اش می‌گوید!

غایبان هوادار مقابل پرسپولیس مشخص شدند

شوت سنگین ریرسون از کنار دروازه پاری سن ژرمن به بیرون رفت

واکنش تند به پیشنهاد حذف سپاهان از فوتبال ایران

پاری سن ژرمن 0-0 دورتموند؛ نیمه اول

محمود گبرلو: حذف سریال «حشاشین» توسط ساترا سنجیده بود

چهره ها/ استایل سنتی بازیگر جوان «زخم‌کاری 1»

برشی از فیلم «مهمانخانه ماه نو» با بازی لاله مرزبان

ترانه شنیدنی «جانا» با صدای گروه ایهام

اجرای زنده آهنگ «شلیک» با صدای روزبه بمانی

برنامه‌ی وزیر آموزش و پرورش برای اصلاح اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان

پشیمانی مردی که بعد از قتل همسرش قصد خودسوزی داشت

کشیدن قطار توسط ورزشکار روس

تصاویری از سیل هولناک در مکه

نماهنگ «مثل ستاره‌» با نوای حاج عبدالرضا هلالی

توصیه‌ای مهم به والدین دارای فرزند مبتلا به تشنج

عوامل موثر در بروز آرتروز زانو

یک بازی کودکانه با توپ در خانه

دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس

کتاب «کاربردهای مطالعات فرهنگی» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

رونمایی بارسا از مرکز تجاری لاکچری آبی‌اناری

برتری حریف بعدی پرسپولیس برابر تیم ملی جوانان

گل‌ها و مهار‌های برتر هفته سی‌‌و‌ششم لیگ برتر انگلیس

هشدار پرتغال به رقبا؛ ما رونالدو را داریم

مهاجم مغضوب لیورپولی‌ها در بارسلونا

گزارش مراسم تجلیل از قهرمانان ورزشی با حضور رئیس جمهور

ستاره چلسی 10 روز بعد از جراحی برگشت

تئاتر سرمربی پرتغالی؛ همه به من توجه کنید

مانوئل نویر: از رئال مادرید نمی‌ترسم

شکایت پرسپولیس از استوری جنجالی مدافع سپاهان

جنیفر لوپز ثابت کرد سن برای او فقط یک عدد است!

تیزر فیلم اکشن و رزمی «تاوان»؛ محصول مشترک ایران و فنلاند

تغییر چهره دختربچه سریال «متشکرم» بعد از 17 سال

ماجرای فیلم نیمه‌کاره جهان پهلوان تختی

فراستی با بولدوزر از روی «مست عشق» رد شد!

پاسخ المیرا شریفی مقدم به مجری معاند درباره تروریست واقعی

چهره ها/ بازیگری که به هیچ وجه قصد پیرشدن ندارد!

آسپرین در دوران بارداری مفید است؟

اجرای متفاوت «باز باران با ترانه» با گیتار الکتریک

آواز احساسی از خواننده خوش صدای محلی را از دست ندهید

مزاحم تلفنی‌های اورژانس به شدت مشغول کارند!

بارش شدید باران در قم و ایلام

بارش باران باعث طغیان رودخانه‌های پاکدشت تهران شد

مشاهده گور ایرانی در پارک ملی توران