آریا بانو

آخرين مطالب

یاری: قاسم‌پور هندوانه دربسته است ورزشي

یاری: قاسم‌پور هندوانه دربسته است
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تسنیم /پیشکسوت کشتی معتقد است مبارزه احتمالی بین یزدانی و قاسم‌پور قابل پیش‌بینی نیست و در عین حال هر کدام آنها با استفاده از یک نقطه حریف، همدیگر را شکست می‌دهند.
بهروز یاری درباره اضافه شدن کامران قاسم‌پور به چرخه انتخابی وزن 86 کیلوگرم تیم ملی اظهار داشت: به نظر من، تنها مربی‌ای که از خود در زمینه انتخاب کشتی‌گیر سلب اختیار کرد و کاملا به چرخه پایبند ماند، پژمان درستکار بود.
*باید به احترام پژمان درستکار بایستیم؛ او اعمال نظری در چرخه نکرد
وی ادامه داد: در سه سالی که در راس کادرفنی تیم ملی حضور داشت هیچ اعمال نظری نکرد و خروجی چرخه را درست و بدون هیچ دخالتی، به مسابقات برد. او تمام قد پای چرخه ماند و باید برای احساس مسئولیت و قانونمندی پژمان درستکار سر پا ایستاده و به او احترام بگذاریم که قانون را کاملا رعایت کرد. امروز در خصوص وزن 86 کیلوگرم گره کوری افتاده که اصلا دوست ندارم اظهارنظر مشخصی در این‌باره داشته باشم ولی اگر من بودم به حسن یزدانی و تمام افتخاراتی که دارد بیشتر بها می‌دادم.
*طلای وفایی‌پور و دوری یزدانی، گره را کور نکرده است
یاری تاکید کرد: امروز اعزام هادی وفایی‌پور به قهرمانی آسیا و اینکه احتمال بعیدی نیست که طلای این رقابت‌ها را بگیرد، گره انتخاب این وزن را کور نمی‌کند چون در چرخه حضور داشته، در مسابقات قهرمانی کشور نفراتی را برده و در مسابقه در برون‌مرزی به طلا رسیده است. آسیب‌دیدگی حسن یزدانی هم او را از چرخه دور نمی‌کند چون نقره سال قبل را دارد اما حضور یا عدم حضور کامران قاسم‌پور که قبل از این و در سال گذشته برای رسیدن به دوبنده وزن 97 کیلوگرم تیم ملی تلاش کرده، چرخه اولیه را زیر سوال می‌برد.

*تمام مشکل 86 کیلوگرم، کم بودن زمان است
دارنده مدال برنز جهان با اشاره به اینکه کامران قاسم‌پور قهرمان کوچکی نیست، گفت: البته که کامران هم تازه از راه رسیده، نیست. دو مدال طلای جهانی در سال‌های قبل به دست آورده است. تمام مشکل این وزن، کم بودن زمان تا المپیک است. یعنی در 100 روز آینده، شاهد برگزاری مسابقات المپیک خواهیم بود. علاوه بر آن، مشکل که نه، ویژگی وزن 86 کیلوگرم ما این است که یک مبارزه حیثیتی و ملی بین کشتی ایران و آمریکا به وجود آمده است. در هیچ برهه‌ای یاد ندارم یک مسابقه اینقدر پراهمیت شده باشد و من هم مثل همه امیدوارم هر کسی که از این جمع، به عنوان نفر اول از ایران خارج می‌شود، برنده این مبارزه شود.
*یزدانی به 50 درصد آمادگی هم برسد گرفتن مدال المپیک دور از دسترس نیست
وی در پاسخ به این سوال که چگونه باید به مدال‌ها و افتخارات حسن یزدانی احترام گذاشت که منافع تیم ملی نیز در کنارش حفظ شود؟، عنوان کرد: ما باید به حسن یزدانی احترام بگذاریم آنچه که مسلم است او یک استثناست که بیشترین مدال را در تاریخ کشتی ما گرفته؛ در چنین شرایطی اگر به 50 درصد آمادگی‌اش هم برسد گرفتن مدال بعدی دور از دسترس نیست، احتمال گرفتن نقره و برنز المپیک برای او وجود دارد. کسی که فینالیست دو مسابقه المپیک متوالی شده و در آخرین مسابقه‌ پیش از المپیک هم باز فینالیست شده، در بدترین شرایط هم شاید بتواند مدال سال قبلش را تکرار کند.
*مبارزه تیلور-قاسم‌پور مثل هندوانه دربسته است
این مربی کشتی با اشاره به اینکه برخی معتقدند کامران قاسم‌پور با شیوه مبارزه‌اش قادر به شکست دیوید تیلور است، گفت: بحث بعدی که کمی ذهن جامعه را به چالش کشیده، شیوه مبارزه منحصربه فرد کامران قاسم‌پور است که ایرانی کشتی می‌گیرد و جامعه کشتی امیدوار است با تغییر تاکتیک؛ اگر حسن یزدانی به المپیک نرود، احتمال پیروزی کامران قاسم‌پور بر تیلور نسبت به حسن یزدانی بیشتر است، ولی این واقعا مثل یک هندوانه دربسته می‌ماند. چون تاکنون مبارزه‌ای بین کامران و تیلور انجام نشده و قاسم‌پور در سه سال گذشته حداقل در 86 کیلوگرم خودش را آزمایش نکرده است. او در دو مسابقه جهانی در 92 کیلوگرم کشتی گرفته و بعد از آن هم به دلیل آسیب‌دیدگی نتوانست به مسابقه برود. در بازگشت، تمریناتش با این دیدگاه که تمایل به افزایش وزن داشته تا خودش را در 97 کیلوگرم آزمایش کند، برای حضور در وزن بالا بوده است. بنابراین امروز معلوم نیست او در 86 کیلوگرم چطور باشد.
*به احترام حسن و افتخاراتش، برنده قاسم‌پور و وفایی‌پور به مصاف یزدانی برود
بهروز یاری در ادامه حرف‌هایش به تسنیم، درباره اینکه با این اوصاف باید چه تصمیمی درخصوص وزن 86 کیلوگرم گرفت، تصریح کرد: ولی من اگر بودم و می‌توانستم در این زمینه تصمیم‌گیرنده باشم، ابتدا بین هادی وفایی‌پور و کامران قاسم‌پور مسابقه می‌گذاشتم و برنده آنها را به مصاف حسن یزدانی می‌فرستادم. یعنی حسن فقط با یکی از این دو نفر کشتی می‌گرفت. این احترام به حسن و افتخاراتش در این سالهاست. هادی وفایی‌پور در این سالها به حسن یزدانی باخته، حسن در مسابقات جهانی حداقل مدال نقره را برای ما گرفته و حقش هست یک امتیاز برای او قائل بشوند. خاصه به اینکه شرایط حسن هم شرایط خاصی هست و او بااخلاق‌ترین کشتی‌گیر امروز ایران است. او اخلاق‌مدار است که این تعداد مدال در روحیه ورزشکاری‌اش هیچ تاثیری نداشته و کسانی که از نزدیک با او در تماس هستند، بر این حرف صحه می‌گذارند که شخصیت او نسبت به گذشته فرقی نکرده و غرور کاذب ندارد. جامعه هم دوستش دارد و قهرمان ملی است. به باور من امروز که برخی به دلیل گرفتن امتیاز بیشتر، دکمه تقوا را می‌بندند، حسن یزدانی این کار را نکرده است.
*نتیجه کشتی یزدانی- قاسم‌پور به هیچ وجه قابل پیش‌بینی نیست
این پیشکسوت کشتی درپاسخ به این سوال که اگر در نهایت مبارزه انتخابی بین حسن یزدانی و کامران قاسم‌پور اتفاق بیافتد، نتیجه را چطور پیش‌بینی می‌کند؟، گفت: شرایط حسن یزدانی من را یاد غلامرضا تختی در المپیک 1946 توکیو می‌اندازد، شرایط امروز او بعد از آسیب‌دیدگی کتف و عملی که انجام داد، شرایطش را سخت می‌کند که حتی در صورت بهبود کامل، قطعا کامران حریف دست و پا بسته‌ای جلوی حسن یزدانی نخواهد بود چون اگر آن سالها کامران مبارزه‌اش به حسن یزدانی را واگذار می‌کرد، به این مرحله از کشتی نرسیده بود و لااقل اینکه خودش را قبول نداشت که می‌تواند صاحب دو مدال طلای جهانی باشد. نتیجه این مبارزه به هیچ وجه قابل پیش‌بینی نیست.
* حسن یزدانی هم باید کامران قاسم‌پور را خسته کند
وی درباره اینکه یزدانی با چه حربه‌ای می‌تواند قاسم‌پور را شکست دهد و بالعکس، خاطرنشان کرد: اگر حسن بتواند استقامت قلب و عروقی خود را در مسابقه با کامران قاسم‌پور بالا برده و تا لحظات پایانی کشتی، او را خسته کند می‌تواند پیروز شود. در مقابل کامران قاسم‌پور باید در ابتدای امر از حسن امتیاز بگیرد. حسن یزدانی تمرین عقب بودن و رسیدن، در طول کشتی‌های گذشته‌اش نداشته و فقط یک بار در المپیک 2016 از انور گدویف عقب بوده و رسیده، غیر از آن تمام کشتی‌های جهانی‌اش که در آن به برد رسیده، از لحظات اولیه کشتی امتیاز پیروزی بخش را گرفته است. تنها جایی که کامران قاسم‌پور می‌تواند احتمال پیروزی‌اش در این کشتی را زیاد کند، این است که در دقایق اول از حسن امتیاز بگیرد و این کار یزدانی را سخت می‌کند. در مقابل حسن یزدانی هم باید کامران قاسم‌پور را خسته کند.
*شانسی برای پیروزی حسن یزدانی مقابل تیلور در پاریس قائل نیستم
یاری درواکنش به این سوال که اگر حسن یزدانی بار دیگر نماینده 86 کیلوگرم تیم ملی کشتی آزاد در المپیک باشد، باتوجه به روند نزولی مبارزه‌های او مقابل تیلور و اینکه سال 2023 با ضربه فنی مغلوبش شد، در المپیک پاریس هنوز شانسی برای پیروزی حسن مقابل حریف آمریکایی قائل است یا نه؟، عنوان کرد: نه، قائل نیستم. حسن یزدانی یک گل خودرو در کشتی ماست و ما در بحث آموزش و آماده کردن کشتی‌گیران برای شرکت در مسابقات مهم، جز این که آنها را از بین می‌بریم، کاری نکردیم. نه فقط امروز و نه فقط این کادر، در طول 30 سال گذشته هیچ مبنای علمی در تمرینات تیم ملی حاکم نبوده است. ما توان بالا بردن سطح کیفی کشتی‌گیران‌مان را در 30 سال گذشته نداشتیم.
*کادرفنی از ترس هویدا شدن وضعیت کشتی‌گیران، آنها را لای پر قو نگه داشته است
عنوان‌دار سابق کشتی جهان اضافه کرد: المپیک امسال را با جهانی‌های 2022 و 2021 مقایسه نکنیم، المپیک را با المپیک بسنجیم. همانطور که اخبار ضدونقیضی در مورد آسیب‌دیدگی کشتی‌گیران و افزایش غیرمترقبه وزن برخی کشتی‌گیران‌مان به گوش می‌رسد برای اینها مسابقه نمی‌گذاریم و لای پر قو نگه‌شان می‌داریم، بخشی ترس مربیان تیم ملی از هویدا شدن وضعیت این کشتی‌گیران است، امیدوارم تیمی که دارد به المپیک می‌رود سرافکنده نباشد. حداقل اگر در هرکدام از دو رشته آزاد و فرنگی بتوانیم یک طلا بگیریم شاید رنگ طلا چشم تماشاگر و مردم را بزند و معایب سایر اوزان را نبینند. فعلا که امیرحسین زارع بیشترین شانس طلایی شدن در المپیک را دارد، اما این یک احتمال است روی کاغذ. در اجرا وضعیت روحی-روانی کشتی‌گیر در روز مسابقه و آسیب‌دیدگی خیلی مهم است.
*انگیزه زارع با آخرین طلایی کشتی آزاد در المپیک متفاوت است
حمید یاری در خاتمه نیز گفت: آخرین طلایی کشتی آزاد ایران در المپیک، حسن یزدانی در المپیک 2016 ریو بود که آن زمان، فقط یک نقره جهانی در کارنامه داشت و سال بعدش در ریو، با انگیزه زیادی روی تشک رفت و طلای المپیک را گرفت. شرایطِ آن روز حسن یزدانی که فقط یک مدال داشت، با امیرحسین زارع چند مداله، تفاوت زیادی دارد. ضمن اینکه باید نیم نگاهی هم به قرعه مناسبش در مقایسه با کشتی‌گیر روس که به فینال رسید و همچنین مصدومیت پیشانی انور گدویوف، داشته باشیم. در المپیک 1976 مونترال، منصور برزگر به کسب طلای المپیک آنقدر اطمینان داشت که حتی ریشش را برای رفتن روی سکو، اصلاح کرده بود اما در فینال به کشتی‌گیر ژاپنی که سال قبلش او را برده بود، باخت بدی داد. المپیک اینطور است. به قول حافظ شیرازی، «وظیفه تو دعا کردن است و بس» و امیدوار باشیم که با هر کشتی‌گیری به المپیک پاریس رفتیم، تیلور را ببریم و کشتی آزاد و فرنگی هر کدام یک طلا بگیرند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1178914/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجرای دلی رضایا به نام «با همه فرق داشت»

کشف 308 قطعه اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس

گردشگری/ مثلث برمودای ایران کجاست؟

لحظات نفس‌گیر به دام افتادن سارقان قمه به دست در فروشگاه

حضور شترمرغ گردن قرمز پس از 100 سال در عربستان

کرگدن گیر کرده در گل و لای با تراکتور بیرون کشیده شد

لحظه‌ای شایان ستایش که یک فیل کفش کودک نوپا را بازگرداند

رفتار حیرت‌انگیز شیر ماده با گوزن تازه متولدشده

حمله ناگهانی خرس به خودروی گردشگر

روش تهیه سالاد ماکارونی اسپانیایی

رازگشایی از 7 علت ابتلا به سرطان؛ این نقطه ایران بیشترین ابتلا به سرطان در دنیا را داشت

خط خوردن دختران بزرگسال از مسابقات آسیایی

مرضیه حدیدچی روی تفکرات سنتی درباره زنان خط بطلان‏ کشید

اجساد عجیبی که طبیعت آن‌ها را پس می‌زند!

نجوای عاشقانه شمع و پروانه

گفت‌وگو با داور فوتبال که مورد ضرب و شتم قرار گرفت

گل‌های به‌یادماندنی در نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اروپا

توضیحات بردیا سعادت درباره جاماندن از لیست تیم ملی

وقتی دکلان رایس هواداران تاتنهام را ساکت کرد

حضور بازیکنان آلومینیوم در موسسه خیریه

غایبان بزرگ جدال بزرگ بایرن-رئال در آلیانز آره‌نا

اتفاق ویژه؛ جایگاه غربی آزادی برای پرسپولیس باز شد

وضعیت 2+2 مصدوم سپاهان پیش از ال‌کلاسیکو

گل‌های لوکاس واسکز در لالیگا؛ نیمکت‌نشین همیشه‌آماده!

جا پای قربانی در روسیه سفت شد

افزایش 110 درصدی قیمت کتاب

مشاهدۀ پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان

لحظه وقوع گردباد در یکی از شهرهای عربستان

به حقوق دیگران توجه کنیم

اصفهان؛ تلألؤ تاریخ، فرهنگ و هنر

مهارت دیدنی راننده در راه دادن به ماشین روبرو

حرکات نمایشی دو موتور سوار در قفس

این مربا را برای میان وعده بخورید!

موچی با ٣ طعم خوشمزه و میوه‌ای

چطور روانشناس باسواد را برای مراجعه پیدا کنیم؟

تو چه سنی باید آموزش اعداد به بچه ها رو شروع کنید؟

رابطه عاشقانه‌ای که با 20 ضربه چاقو به خون کشیده شد

تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی

داستانک/ راه زندگی

خفتگیری و سرقت از مهاجم سابق استقلال!

پاسخ منفی مربی سابق جهانبخش به پیشنهاد لیورپول

زد و خورد زکی‌پور قبل از پرسپولیس!

سازمان لیگ سد راه کسر امتیاز از یک تیم!

اصولی: از فردا به فکر جام جهانی هستیم

ال‌کلاسیکوی برگشت ایران بدون 5 بازیکن مشترک

کیلین مورفی با دنباله‌های «28 روز بعد» همراه می‌شود

کشف استعداد ویژه کامران!

به پدر نامزدش تهمت دزدی میزنه!

ترکیب لذت بخش موسیقی «میان ستاره ای» با دو اثر شاهکار دیگر

تصاویری از قربانیان شکسته‌شدن یک سد در کنیا