آریا بانو

آخرين مطالب

اشتباهات اکثر خانم‌ها هنگام شستشو و طبخ مرغ خانه داري

اشتباهات اکثر خانم‌ها هنگام شستشو و طبخ مرغ
  بزرگنمايي:

آریا بانو - نمناک / شستن غیر اصولی مرغ های خام باعث پراکنده شدن یک نوع باکتری در محیط آشپزخانه می شود که موجب آلودگی خواهد شد.

آریا بانو


حدود 60 درصد از مرغ ها حاوی کامپیلوباکتر هستند، متاسفانه یکی از اشتباهات رایجی که می تواند مشکل ساز شود همین شستن مرغ های خام قبل از پخت و پز است. بسیاری از مردم اشتباهاتی را هنگام شستشو و پختن و کباب کردن مرغ و گوشت مرتکب می شوند که خود از این اشتباهات بی خبرند و شاید خودشان را فرد کاملا تمیز و پاکیزه بدانند، و قواعد بهداشتی مختلف را در طول روز رعایت کنند.
مرغ حاوی پروتئین بالایی است و در کشورهایی مثل اندونزی مصرف بیش از حد زیادی دارد. مرغ را می توان به آسانی در سوپرمارکت ها و حتی همان بقالی های سر کوچه نیز یافت. راه های مختلفی نیز برای پخت و طبخ آن وجود دارد. متاسفانه هنوز بسیاری از افراد نمی دانند که چگونه باید مرغ را از راه مناسب بپزند و سرو کنند.
1. رها کردن مرغ بدون هیچ اقدامی به مدت طولانی
بسیاری از خانم ها عادت دارند که مرغ را مدت زمان زیادی بدون هیچ کاری روی میز رها می کنند ، بدون این که بدانند دمای محیط می تواند عامل خطرناکی برای رشد باکتری روی گوشت باشد. بهترین راهکار ممکن این است که گوشت را داخل یخچال قرار دهید و زمانی که واقعا قصد پخت دارید، آن را از یخچال خارج کنید و اگر مرغ یخ زده بود ، اجازه دهید که دو روز قبل از طبخ، یخ آن آب شود.
2. نگهداری آن به روش غلط
نمی توان مرغ را در هر جایی از فریزر قرار داد زیرا ممکن است که آب آن روی مواد غذایی دیگر بریزد. همیشه آن را داخل یک بشقاب قرار دهید و بسته بندی اش را خارج نکنید و آن را در آخرین طبقه فریزر بگذارید.
3. شستن مرغ قبل از طبخ
اصلا پیشنهاد نمی کنیم که مرغ را دقیقا قبل از طبخ بشویید زیرا این کار باعث انتشار باکتری می شود و گوشت را سفت می کند.
4. مزه دار کردن مرغ به شیوه غلط
افزودن طعم های زیاد به مرغ ممکن است مزه آن را کلا عوض کند و از طرفی اگر این کار را به شیوه ای درست انجام دهید، می توانید آن را ترد تر نیز بکنید. اگر مرغ را به مدت زمان طولانی ادویه دار کرده باشید، باز هم جا برای رشد باکتری ها افزایش می یابد و زمانی که به مرغ ادویه زدید ، باید آن را داخل یک کیسه پلاستیکی یا یک ظرف در بسته در فریزر قرار دهید و در ضمن این ادویه ها را هرگز نباید به مرغ خام بزنید.
5. استفاده دوباره از پلاستیکی که با گوشت خام مرغ برخورد داشته
استفاده کردن از ظرف ها یا حتی کیسه های پلاستیکی که با گوشت خام مرغ برخورد داشته اند ، باعث رشد میکروب و باکتری می شود. همیشه باید تمام ابزار برخورد داشته با گوشت مرغ را به خوبی بشویید.
6. میکس کردن گوشت خام مرغ با دیگر مواد
برای مرغ های کوچک، حتما باید هنگام طبخ ادویه را اضافه کرد که اضافه کردن ادویه به مرغ خام نیز باعث تولید و انتشار باکتری ها می شود.
7. فراموش کردن شستن دست ها
نکته ی مهمی که در این بخش از نمناک اشاره کرده ایم این است که معمولا همه ما بدون دستکش شروع به پخت غذا می کنیم. برخورد دست با گوشت خام مرغ می تواند باکتری را به پوست دست شما بچسباند ، پس حتما قبل و بعد از طبخ مرغ دست های خود را بشویید. حتی می توانید برای بهداشت بیشتر از یک دست خود استفاده کنید و دست دیگر را اصلا درگیر کار نکنید.
8. تمیز نکردن اسکاچ آشپزخانه
شستن ظرف ها همگی با اسکاچ انجام می شود ، حال بعد از شستن ظرف های مرغ ، اسکاچ و یا اسفنج استفاده شده می تواند باکتری های مرغ را حمل کنند ، پس حتما آن را به دقت تمیز کنید تا به ظرف های بعدی منتقل نشود.
9. خشک نکردن مرغ قبل از طبخ
در آوردن مرغ از فریزر و آب شدن یخ آن به طور خودکار کار راحتی است. گاهی اوقات افراد برای خشک کردن مرغ از پارچه استفاده می کنند اما اگر اجازه دهید که مرغ به طور طبیعی و کامل خشک شود، مزه آن ترد تر و دلنشین تر خواهد شد که رطوبت و خیسی مرغ هنگام طبخ باعث طعم نامناسب آن می شود.
10. به اندازه کافی چاشنی نزدن
برای طبخ و چاشننی مرغ نمی توان به فلفل و نمک اکتفا کرد که چاشنی اضافه کردن به گوشت می تواند هم رطوبت آن را بگیرد و هم طعم لذت بخشی را به آن بدهد.
11. استفاده کردن از مواد اسیدی که باعث سفت شدن گوشت مرغ می شود.
استفاده کردن از چاشنی ها و مواد اسیدی اثر خوبی برای مزه و نرمی گوشت مرغ ندارند. این مواد اسیدی شامل موادی مثل سرکه یا از این قبیل می شود.
برای طعم دار کردن واقعی گوشت مرغ باید درون گوشت آن حفره هایی ایجاد کنید و یا آن را به تکه های کوچکی تقسیم کنید تا بتواند مواد را به خوبی به خود جذب کند.
12. آب پز کردن به شیوه غلط
بعضی از افراد مفهوم آب پز کردن را بلد نیستند و به جای آن مرغ را می جوشانند که باعث بی مزه شدن و سفت شدن گوشت مرغ می شود. آب پز کردن به شیوه صحیح یکی از راه های سالم برای طبخ مرغ می باشد.
باید مرغ ها را در قابلمه با نصف آب سرد بریزید و آن را با ادویه های مد نظر و موادی که می خواهید، طعم دار کنید و دمای اجاق را در حالت متوسط قرار دهید و باید دقت کنید که ترموستات گاز روی عدد 165 درجه باشد و بعد از آب پز شدن نیز باید سریعا مرغ را سرو کنید.
13. تکان دادن مرغ ها هنگام سرخ کردن یا پختن
نباید هنگام سرخ کردن مرغ ، آن ها را درون قابلمه یا ماهتابه تکان دهید ، در این حالت باعث می شوید که آمینو اسید موجود در پروتئین مرغ با قند و شکر واکنش نشان دهد و در نتیجه مرغ شما قهوه ای می شود و مزه خوبی نخواهد گرفت. پس هنگام طبخ مرغ صبور باشید و سعی نکنید که با تکان دادن کار را جلو بیاندازید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1177712/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفری شگفت انگیز به درخشان ترین اختروش شناخته شده در کیهان

گل اول بارسلونا به والنسیا توسط فرمین لوپس

مهاجم آرسنال ستاره هالیوودی را غافلگیر کرد

ستاره لورکوزن: خوشحالم بایرن به دنبال من است

حضور غیرمنتظره کاپیتان استقلال در تمرین تیم نکونام

کارشناسی داوری ملوان - سایپا

گل اول والنسیا به بارسلونا توسط هوگو دورو

جواد خیابانی: حسرت فرصت های هدر رفته استقلال مقابل جوبیلو ایواتا را می خورم

خاطره علیرضا اکبرپور از شکست استقلال مقابل جوبیلو ایواتای ژاپن

حواشی بازی ملوان و سایپا

گل دوم والنسیا به بارسلونا

مروری بر کارنامه پربار زنده‌یاد آتیلا پسیانی به بهانه سالروز تولدش

چهره‌ها/ تصویر یادگاری مهران غفوریان جلوی لامبورگینی چند میلیاردی!

نعیمه نظام‌دوست: دوست دارم با «مهران مدیری» ازدواج کنم

ادای احترام خاص نوید محمدزاده به بازیگر پیشکسوت

ماجرای آسیب‌دیدگی سعید آقاخانی در پشت صحنه سریال «نون‌ خ»

اجرایی از یوگنی گرینکو، آهنگساز و نوازنده پیانوی توانمند روسی

دعای قرآنی برای گشایش کار

گوناگون/ فروش ساعت ثروتمندترین مسافر تایتانیک!

ای حریمت آسمانی یا علی موسی الرضا(ع)

حال و هوای بهاری در رُم

پدر اگر تصویر بود

شیرهای دریایی در حال تفریح ​​

گوناگون/ تصاویری از قدیمی‌ترین پوشاک کشف‌شده جهان

دویدنِ بامزه جوجه تیغی را ببینید

سفر دریایی در امتداد آبدره های نروژ

نمایی از آبشار با شکوه شلماش

کمین غافلگیرکننده یک ببر برای گاومیش هندی

با طرز تهیه خورشت گوجه سبز آشنا شوید

عوامل موثر در بروز قارچ پا

بلاگرهایی که حقایق را نمیگویند تا نانشان آجر نشود!

درون ساختمان‌های عجیب با علامت X در چین چه می‌گذرد؟

ماجرای عصبانی شدن امیراسماعیل آذر در یک برنامه تلویزیونی بخاطر بحث کالای ایرانی

خاطره‌ی اسماعیل آذر از جلیل شهناز و رهی معیری

نظر یورگن کلوپ در مورد آرنه اسلوت، سرمربی مورد نظر لیورپول

طرح خاص شمس آذر برای تقابل با شاگردان عنایتی

شمارش معکوس؛ رانگنیک این هفته به بایرن جواب می دهد

بیرانوند و عالیشاه امروز هم تمرین نکردند

ستاره یونایتد: بکام منبع الهام من است

توخل راه بردن آنچلوتی را بلد است!‏

ذوبی‌ها برای بازی با نساجی آماده شدند

چهره‌ها/ تیپ جذاب بازیگر فاصله‌ها و همسرش در بلژیک

آهنگ قدیمی و زیبای «اگه بدونی» از علیرضا طلیسچی

مخبر: موضوع دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل حل می‌شود

نقش یک سد در سیستان و بلوچستان که از فاجعه انسانی جلوگیری کرد

نجات یک زن در بم بعد از 4 روز گرفتاری بین دیوار

عامل 46 درصد تصادفات رانندگی مشخص شد

برخورد دو دوچرخه سوار باهم از روبرو

فصل شکوفه های گیلاس در ژاپن

مهارت این فرمانده ایرانی، شکار کماندوهای بعثی بود!