آریا بانو

آخرين مطالب

آیا برنج دوباره گرم‌شده می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود؟ پزشکي

آیا برنج دوباره گرم‌شده می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / برنج از مواد پایه در آشپزی ایرانی و اغلب اوقات در سفره غذای ما حاضر است. گرچه نحوه پخت آن ممکن است در مناطق مختلف تفاوت‌هایی داشته باشد، چه به صورت کته و چه آبکش‌شده، اگر از وعده غذایی که برای آن تهیه ‌شده است اضافه‌تر باشد، گرم کردن دوباره‌اش به توجه و دقت نیاز دارد تا سلامت ما را به خطر نیندازد.
چه بایدها و نبایدهایی درباره برنج پخته‌شده مطرح است؟ نشریه گاردین با بررسی نحوه پخت و شیوه نگهداری، سراغ کارشناسان رفت تا نظر آن‌ها را جویا شود. برخی معتقدند که خوردن برنج پخته‌شده پس از مدتی ماندن خطرناک است، مگر اینکه بلافاصله سرد شده باشد اما کسانی نیز با تکیه به مصونیت ظاهری، این هشدارها را نادیده می‌گیرند و مشکلی هم ندارند.
آیا برنج دوباره گرم‌شده می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود؟
پاسخ کوتاه به این پرسش مثبت است البته معمولا شیوه گرم کردن مجدد نیست که مشکل‌ساز است بلکه شیوه‌های بد نگهداری را باید مقصر دانست. چنانکه «هارولد مکگی»، کارشناس خبره مواد غذایی در کتاب خود درباره غذا و پخت‌وپز اشاره می‌کند: «برنج خام تقریبا همیشه حامل هاگ‌های خفته باکتری باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus) است که سموم قوی گوارشی تولید می‌کند» و می‌تواند باعث مشکل شود، هرچند خوشبختانه در مقایسه با سایر انواع مسمومیت غذایی عوارض نسبتا خفیفی دارد.
این هاگ‌ها حتی می‌توانند در فرایند پخت هم زنده بمانند بنابراین هر چه برنج پس از پخت مدت طولانی‌تری در دمای اتاق نگهداری شود، احتمال رشد باکتری‌ها در آن افزایش می‌یابد. مکگی توصیه می‌کند که برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها، برنج پخته‌شده را تا چهار ساعت پس از پخت سرد کنید البته سرویس سلامت عمومی انگلیس (NHS) احتیاط بیشتری به خرج می‌دهد و می‌گوید باید هرچه سریع‌تر آن را خنک کنید و ظرف یک ساعت پس از پخت در یخچال قرار دهید همچنین توصیه می‌کند که برنج پخته‌شده را پس از 24 ساعت دور بریزید و هنگام گرم کردن دوباره، مطمئن شوید که تمام قسمت‌های آن داغ می‌شود. مکگی دمای 73 درجه سانتیگراد یا بالاتر را برای این امر توصیه می‌کند.
در حالت ایده‌آل، برنج را بلافاصله پس از پخت صرف کنید. اگر آن را برای وعده دیگری آماده کرده‌اید، حتما در اسرع وقت خنک ‌کنید و در یخچال بگذارید.
برنج پخته‌شده را بیش از یک روز در یخچال نگه ندارید و هیچگاه آن را بیش از یک ‌بار گرم نکنید.
نشانه‌های مسمومیت غذایی ناشی از برنج پخته
به گزارش ایندیپندنت، اگر برنج پخته‌شده‌ای که صرف می‌کنید حاوی باکتری باسیلوس سرئوس باشد، ممکن است بین 30 دقیقه تا شش ساعت پس از صرف غذا احساس تهوع کنید یا شش تا 15 ساعت پس ‌از آن به اسهال دچار شوید. این عوارض نسبتا خفیف است و معمولا حدود 24 ساعت طول می کشد. در صورت ادامه عوارض و نشانه‌های مسمومیت احتمالی به پزشک رجوع کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1170497/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

موشک «فالکون 9» باز هم رکورد شکست

پاسخ پائز به سوالی درباره عدم حضور برخی بازیکنان در اردوی تیم ملی

صعود مدعیان به مرحله نیمه نهایی رقابت‌های تنیس ساحلی

هاشم‌نژاد: دنبال برد هستیم؛ استقلال در تبریز کار آسانی ندارد

پایان روزهای درخشان رییس در پورتو

مطمئن باشید الفتی در المپیک مدال می‌گیرد

گل های تماشایی روماریو در مسابقات جام جهانی

پاسخ پائز در مورد عدم حضور موسوی و غفور در تیم ملی

سیمئونه: بارها گفته‌ام اسپانیا مشکل اجتماعی دارد!

رکورد باورنکردنی مسی؛ او هنوز دست‌نیافتنی است

پاسخ پائز به سوالی درخصوص مقابله با چنددستگی‌ها در تیم ملی

چهره ها/ استوری تازه پیمان معادی از «سریال افعی»

باز حبیب جوک تعریف کرد

اکران آنلاین فیلمی با بازی هدیه تهرانی

جامعه فرهنگی استان ایلام 57 شهید تقدیم نظام و انقلاب کردند

برگزاری دومین کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری‌های عصبی در صرع و پارکینسون»

تصویری از خانه ابدی پسر زهره حمیدی که خودش بیماری سرطان دارد / روحش شاد یادش گرامی

ابیات مشهوری از شاعران که موسیقی شدند

متناقض‌گویی وزیر و معاون!

انحراف ارزی بازار خودرو

توضیحات چمران در رابطه با ورود واگن‌های برقی به پایتخت

وقتی خدا می خواد از سقوط درخت آسیبی نبینی

حرکت نمایشی دو تا دوچرخه سوار به برخورد در هوا انجامید

نکات مهم درمورد ژله رولی

راهکارهای ساده و سنتی پیشگیری از بیماری سرطان

فرمول یک عذرخواهی ایده‌آل و تاثیرگذار

طراحی و ساخت کامپوزیت‌های پلیمری خودروان‌کار

شاعرانه/ سحر بلبل حکایت با صبا کرد

اپه زنان ایران به سهمیه المپیک نرسید

شهاب زاهدی وقت گلزنی نداشت

حنیف عمران‌زاده: اتفاقات لیگ یک خیلی مشکوک است

رکورد تیمی ریکرو بانوان ایران شکسته شد

تیموری: در جام حذفی اصلاً بازی آسان وجود ندارد

چهره ها/ عکس متفاوتی از منوچهر هادی که پربازدید شد

مهمانی پرستاره‌ با حضور کارگردانان مشهور سینما

قطب شمال این بار گرم است!

زیارت شهدای مدفون در حرم حضرت معصومه(س) با حضور استاندار قم

صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟/ او خود را متقاعد کرده بود که آمریکا، اسرائیل و ایران درصدد حذفش بودند

چهره جدید سوسن پرور و هنگامه حمیدزاده 2 خواهر سریال بزنگاه بعد از 16 سال / این همه تغییر چی بودن چی شدن

ترفندهای شیک پوشی مخصوص خانم های 50 ساله!!

اجرای فوق‌العاده زیبای خواننده جوان در برنامه «معرکه»

کشف پیکر مطهر 5 شهید در دهلران

اثر صلوات بر حضرت زهرا سلام الله علیه

هیچ نیرویی بالاتر از نیروی دفاع مادر از فرزند نیست

این صبحانه‌ها معجزه‌گر لاغری هستند

طرز تهیه نان باگت مشهور

اتابک نادری: زیرساخت‌های فرزندآوری در جامعه اولویت نخست باید باشد

به جای شلوار جین این 7 لباس شیک بهاری را بپوش!

هوش مصنوعی آرتروز زانو را 8 سال زودتر پیش‌بینی می‌کند

معرفی کتاب هنرمند پیشکسوت یزدی در نمایشگاه امسال کتاب تهران