آریا بانو

آخرين مطالب

غذای بزقرمه کرمانی به صورت آبگوشت خانه داري

غذای بزقرمه کرمانی به صورت آبگوشت
  بزرگنمايي:

آریا بانو -
غذای بزقرمه کرمانی به صورت آبگوشت
١٦٩
٠
مجله کوروش/ «بزقرمه» از غذاهای سنتی استان کرمان است. در گذشته برای درست کردن بزقرمه از گوشت بزغاله قورمه شده که در ظروف مخصوص آن را نگهداری می‌کردند استفاده می‌کردند تا در فصل‌های دیگر هم بتوانند با این گوشت قورمه شده انواع غذاها را طبخ کنند. اما امروز بزقرمه را با گوشت گوسفندی درست می‌کنند. طرز تهیه غذای بزقرمه کرمانی به صورت آبگوشت یا خورشت را بخوانید.

مواد لازم
نخود گرد خیس خورده بدون پوست: 200 گرم
گوشت گوسفند سردست یا ماهیچه: 400 گرم
کشک: 1و 1/3 پیمانه
سیب زمینی: 1 عدد
پیاز: یک عدد بزرگ
نمک، فلفل و زدرچوبه: به مقدار دلخواه
زعفران دم کرده: 1 و نیم قاشق غذاخوری
سیر له شده: 5 حبه
پیازداغ، سیرداغ و نعنا داغ: برای تزیین
گردو: اختیاری و به مقدار دلخواه
طرز تهیه
نخودها را از شب قبل بخسانید و سپس پوست نخود را بگیرید (بهتر است پوست نخود را بگیرید تا سبک‌تر شود) نخودها را نیم پز کنید. در یک قابلمه پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا سبک شود. سپس سیر له شده یا رنده شده را اضافه کنید. اجازه ندهید سیر زیاد سرخ شود چون تلخ می‌شود. پیاز را هم زیاد سرخ نکنید چون برای تفت گوشت به آب پیاز نیاز داریم. زردچوبه را به سیر و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود. گوشت خرد شده را اضافه کنید.
وقتی رنگ گوشت کاملا قهوه‌ای شد نخود نیم پز و سیب زمینی را اضافه کنید. مقداری آب اضافه کنید تا گوشت، نخود و سیب زمینی بپزند. مقدار آب باید تا نیمه مواد داخل قابلمه را بپوشاند و نه بیشتر. بزقرمه را روی شعله ملایم گاز بپزید. اگر می‌خواهید بزقرمه را به صورت خورشت سرو کنید باید کمی بیشتر آبدار باشد (البته خورشت بزقرمه هم یک خورشت غلیظ است) ولی اگر قصد دارید با نان سرو کنید باید آب آن کاملا کشیده شود چون می‌خواهیم با کشک هم دوباره آن را کمی بپزیم. در این صورت بعد از پخت بزقرمه مخلفات آن را با گوشتکوب دستی یا برقی بکوبید.
بعد از کوبیدن بزقرمه مقداری نعنا داغ، کشک (2 یا سه قاشق برای تزیین کنار بگذارید) و زعفران را اضافه کنید و 20 دقیقه دیگر اجازه دهید با کشک بجوشد. بعد از اضافه کردن کشک، نمک و فلفل آن را اضافه و اندازه کنید. آبگوشت بزقرمه کرمانی ما حاضر است. روی آبگوشت را با کشک، نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ و در صورت تمایل گردو، تزیین و میل کنید. اگر هم بزقرمه را به صورت خورشت میل می‌کنید روی آن را با پیازداغ، سیر داغ و نعنا داغ و کشک تزیین و در کنار برنج سرو کنید.
در برخی شهرهای کرمان از برنج هم برای درست کردن بزقرمه استفاده می‌کنند که در این صورت در 40 دقیقه پایانی پخت برنج را هم در حد ½ لیوان فرانسوی برای این مقدار مواد اضافه کنید تا برنج خوب با سایر مواد بپزد.

نکات مهم غذای بزقرمه کرمانی به صورت آبگوشت یا خورشت
*اضافه کردن نعنا داغ و سیر داغ به خاطر گرفتن سردی کشک است پس بهتر است در تهیه این غذا آن‌ها را حذف نکنید.
*برخی ترجیح می‌دهند نخود و سیب زمینی را حذف کنند و فقط با گوشت فراوان و سیر و پیاز بزقرمه را درست کنند. در این صورت بعد از پخت گوشت آن را ریش ریش می‌کنند و لپه نیم پز را کمی تفت می‌دهند و به گوشت اضافه می‌کنند. بعد از اضافه کردن لپه به گوشت کشک محلی گوسفندی به آن اضافه می‌کنند و اجازه می‌دهند لپه با گوشت بپزد و بزقرمه حسابی جا بیفتد.
*در طرز تهیه بزقرمه از لپه به جای نخود گرد می‌توانید استفاده کنید.
*بزقرمه به نوعی آبگوشت بزباش کرمانی‌هاست. کرمانی‌ها به جای گوجه فرنگی به بزقرمه کشک اضافه می‌کنند.
*بزقرمه اصیل کرمانی معمولا کمی رقیق است و در آن نان ترید یا تلیت می‌کنند. دلیلش هم این است که کرمانی‌ها ترجیح می‌دهند سیب زمینی را به بزقرمه اضافه نکنند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

از شما/ بفرمایید کیک

از شما/ شام امشبمون

غذای اصلی/ کوفته قلقلی هویج تا حالا درست کرده‌اید؟

میز اردور/ با «چیز کیک پاستیل» کوچولوهایتان را سورپرایز کنید

از شما/ اکبرجوجه

از شما/کیک زهرا پز

از شما/دیگ شام من برای مهمونام

از شما/شوید پلو با ماهی

از شما/پیراشکی

از شما/ حلوا

از شما/شام

از شما/ شام خوشمزه

غذای اصلی/ کوکوی سویا، سریع و آسان

میز اردور/ نان تخم شربتی چیست؟

10 ادویه که باید در آشپزخانه داشته باشید

شام/ مرغ با لیمو و زیتون می‌چسبه!

شیرینی ها/ کیک میوه را چگونه درست کنیم که طعمش تغییر نکند؟

سوپ جو دوسر مخصوص دیابتی ها

عصرانه/ باقلوای گردو و دارچین را به شکل میگو درست کنید

پلو بریانی هرمزگانی ها را امتحان کنید

از شما/ ناهار امروز من

از شما/کاپ کیک ویژه روز پرستار

از شما/ کیک آبجوش ﴿کیک کدو حلوایی ﴾

از شما/ ته چین مامان جون‌

از شما/ بخش اشپزی لطفا

خوراک قارچ و بادمجان، سرخ کردنی خوشمزه

آموزش تهیه کباب ترکی مرغ در منزل

از شما/ ناهار من

ازشما/ قرمه سبزی❤

ازشما/ حلوازرد

از شما/ شام دورهمی باخواهرجونم

خوراک قارج و بادمجان، سرخ کردنی خوشمزه

سوپ کاری و کدو تنبل مخصوص زمستان

از شما/ کیک

از شما/ کیک من

طرز تهیه آرد برنج برای نوزاد و طرز پختش چگونه است؟

ازشما/ غذای من

از شما/ اینم شام بابا پز امشب

از شما/ شله زرد من

از شما/ توپک

صبحانه/ شیربرنج داغ مخصوص صبح جمعه سرد

بادمجان شکم پر با پنیر پیتزا در فر و بدون فر

از شما/ ترشی

از شما/ سفره شام

راحت الحلقوم هویج را به آسانی برای مهمانان درست کنید

از شما/ شام من😊😊😊

از شما/شام امشب ما

تزئینات کیک برای مهمانی ها و جشن تولد

از شما/ بفرمایید بچه ها

از شما/ شام پیتزا