آریا بانو

آخرين مطالب

6 فرمول آشپزی سالم‌

6 فرمول آشپزی سالم‌
  بزرگنمايي:

آریا بانو -
6 فرمول آشپزی سالم‌
k ١.٨
٢
جام جم / برای آشپزی سالم به این 6 نکته دقت کنید:
1- جوشاندن و پخت بیش از حد نه تنها بافت سبزیجات را نامطلوب می‌کند، بلکه مقدار زیادی از ویتامین و مواد معدنی آنها نیز از دست می‌رود. مثلا به پخت یک هویج در آب جوش دقت کنید، پس از چند دقیقه رنگ آب به سمت زردی متمایل شده که نشانه از دست رفتن بتاکاروتن آن بوده که پیش‌ساز ویتامین A است. بهترین روش برای پخت سبزیجات، بخار پز کردن است. برای سبزیجات برگی تنها پنج دقیقه کافی است، اما سبزیجات خرد شده نیاز به ده دقیقه وقت و سبزیجات سفتی نظیر هویج و سیب‌زمینی به 20 دقیقه وقت نیاز دارند.
2- قبل از افزودن نمک حتما غذا را بچشید. هر یک قاشق چایخوری نمک دارای 2300 میلی‌گرم نمک است که بسیار بالاتر از نیاز روزانه بدن به سدیم است. نگران نباشید، جوانه‌های چشایی شما خیلی زود به کم نمک بودن غذا عادت می‌کند.
3-سبزیجات کنسرو شده از قبیل لوبیا یا نخود سبز و ذرت را حتما قبل از استفاده بشویید تا نمک اضافی آنها از بین برود.
4- اگر قصد دارید به جای گریل کردن، گوشت چرخ شده را در ماهیتابه سرخ کنید، قبل از پخت حتما چربی اضافه آن را جدا کنید یا این‌که آن را روی سطوح فلزی مشبک گریل کنید تا چربی اضافه آن خارج شود. یکی از راه‌های خارج کردن چربی اضافه شست‌و‌شوی گوشت خرد یا چرخ شده با آب داغ و سپس آبکشی آن است. این روش سبب افت پروتئین، ویتامین یا املاح نمی‌شود.
5-روغن‌ها و چربی‌های خوب و سالم را به سالاد خود اضافه کنید. برخی مواد مغذی محلول در روغن و چربی هستند، بنابراین اگر فقط از لیمو یا سس‌های بدون روغن برای مزه دار شدن سالاد استفاده می‌کنید، ممکن است برخی ترکیبات مفید نظیر بتا کاروتن هویج در بدن شما جذب نشوند. افزودن 5/1 قاشق غذا‌خوری از روغن کانولا یا زیتون به یک کاسه بزرگ سالاد می‌تواند جذب این ترکیبات مفید را بهبود بخشد.
6-زمان پخت سیر را حتی الامکان کوتاه کنید، چرا که اثرات سلامتی بخش آن کاهش می‌یابد. همچنین زمانی که سیر خرد شده یا رنده شده را حرارت می‌دهید، حرارت سبب غیر فعال شدن برخی آنزیم‌ها می‌شود. اگر قصد دارید سیر را در غذا اضافه کره و از اثرات مفید آن سود ببرید باید حدود ده دقیقه به سیر خرد شده زمان دهید تا ترکیبات مفید و مغذی آن با فعالیت آنزیم‌ها تشکیل شوند و سپس آن را به غذای در حال پخت بیفزایید. همچنین افزودن سیر خام به سالاد یا سس‌ها بهترین روش مصرف آن است.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

چطور پیاز داغ مجلسی درست کنیم؟

ترفندهای چیدمانی برای خانه‌های نقلی

طرز تهیه بلینی؛ پنکیک های سرخ شده

املت شکم پاره قارچ و ذرت

طرز تهیه پنیر چدار خانگی و موارد استفاده از آن

8+1 نکته طلایی برای پخت ماکارونی و پاستا

درمان رسوب سماور در خانه

پختن مرغ به صورت آب پز و از بین رفتن بوی مرغ

غذای ملل/ دستور تهیه سالادی پرطرفدار در رستوران های خارجی

غذای اصلی/ نودل قالبی را برای مهمانی ها بپزید

میز اردور/ دسر کاسترد قالبی، خوشمزه و ساده

شیرینی ها/ خوشمزه ترین رولت خانگی هفته‎

غذای اصلی/ شوید پلو را با مرغ زعفرانی سرو کنید

چیزکیک شکلاتی عالی بدون پخت

شکلات آجیلی با مواد اولیه کم

میز اردور/ حلوا بوتیکی گل سرخ برای سفره نذری

شیرینی ترد و نوستالژیک دوران کودکی

2 دستور پخت حلیم خوشمزه مشهد و نیشابور

کیک لطیف و فوق العاده خوشمزه ترکی

8 سوپ خوشمزه و مقوی برای زیر 2 ساله ها

میز اردور/ ترشی قارچ با غذاهای فست فودی عالیه

غذای اصلی/ 2 دستور پخت حلیم خوشمزه مشهد و نیشابور

شیرینی ها/ رولت خوشمزه ترین دسر خانگی هفته

برش میوه برای سرو راحت تر در مهمانی ها

پاستیل اناری یا میوه های دیگر درست کنید

10غذای سرد اما خوشمزه برای پیک نیک

زرشک پلو با مرغ را خوشمزه تر و خوشرنگ تر بپزید

از شما/ بوراک من

از شما/ ناهار امروز من با دخملم

ساندویچ خوراک قلوه مخصوص سنتی پسندان!

عصرانه/ پاستیل اناری یا میوه های دیگر درست کنید

از شما/ناهار

تست فرانسوی، غذایی ساده و سریع

بیشترین سهم کالای قاچاق به لوازم خانگی اختصاص دارد

آموزش تهیه کیک اسفنجی بسیار نرم!

هات‌داگ سوخاری؛ محبوب و پرطرفدار

از شما/کوکو سبزی درحال سرخ شدن

تهیه پودر لبو و استفاده از آب لبو برای تزیین غذا

اسنک کدو سبز با سس سیر برای سلامت چشم ها!

غذای اصلی/ کوفته قلقلی هویج تا حالا درست کرده‌اید؟

میز اردور/ با «چیز کیک پاستیل» کوچولوهایتان را سورپرایز کنید

از شما/ اکبرجوجه

از شما/کیک زهرا پز

از شما/دیگ شام من برای مهمونام

از شما/شوید پلو با ماهی

از شما/پیراشکی

از شما/ حلوا

از شما/شام

از شما/ شام خوشمزه

غذای اصلی/ کوکوی سویا، سریع و آسان