آریا بانو

آخرين مطالب

نکات نگهداری از کاکتوس‌ها در تابستان خانه داري

نکات نگهداری از کاکتوس‌ها در تابستان

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
نکات نگهداری از کاکتوس‌ها در تابستان
٢١٠
٠
جام جم / «کاکتوس هام رو بردم توی حیاط، اما بعد از یه مدت قرمز شدن و از بین رفتن. علتش چیه؟» «من یک کاکتوس خیلی سر حال گرفتم، اما ظهر توی ماشین جاش گذاشته بودم. عصر که برگشتم قرمز شده و کاملا بی‌حال. خوب می‌شه؟»
ممکن است برای خیلی‌هایتان چنین مواردی پیش آمده باشد و دنبال راه‌حل باشید. امروز می‌خواهیم درباره نگهداری کاکتوس‌ها در تابستان حرف بزنیم.

شما با شنیدن اسم کاکتوس یاد چه می‌افتید؟ گرما و پوست کلفتی توی برّ و بیابان. برای همین هم خیال می‌کنید هرچه آفتاب بخورند و بی‌آبی بکشند، مقاومند. بخشی از این قضیه واقعیت دارد، اما همه‌اش نه. مقاومت گیاهان هم تا حدی منطقی است. پس برای مراقبت تابستانه کاکتوس‌ها بهتر است چند نکته را رعایت کنید:
آبیاری کاکتوس را زمان‌بندی نکنید. هفته‌ای یک بار، دو هفته یک بار نداریم. ملاک زمان نیست. خشک شدن پای گلدان بهترین نشانه است. چون مقدار آبیاری به فاکتور‌های زیادی مثل اندازه گل، اندازه و جنس گلدان، محل نگهداری، نوع کاکتوس، دما و رطوبت محیط بستگی دارد. پس نمی‌توان یک نسخه ثابت برای همه پیچید، اما یادتان باشد کاکتوس هم مثل گل‌های دیگر در تابستان به آبیاری بیشتری نیاز دارد.
گل‌های گوشتی مثل کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها به ریختن آب روی برگ‌هایشان حساسند. از ریختن آب روی برگ‌هایشان به‌خصوص در زیر نور آفتاب خودداری کنید، چون باعث سوختگی و ایجاد لک روی گیاه می‌شود.از این ور بام نیفتید. آبیاری بیش از حد هم باعث پوسیدگی ریشه یا ترک برداشتن تنه کاکتوس می‌شود.
کاکتوس‌ها را هیچ‌وقت زیر نور مستقیم آفتاب قرار ندهید، چون با این کار به برشته‌شدن‌شان کمک می‌کنید و همان بلایی که در اول گزارش نوشتم سرشان می‌آید؛ قرمز و قهوه‌ای شدن. این گیاهان هم آستانه تحملی دارند. گرمای زیاد و ساعات طولانی ماندن در گرما باعث پختگی بافت‌هایشان می‌شود. شاید از خودتان بپرسید پس چطور در طبیعت زیر نور مستقیم و شدید آفتاب نمی‌سوزند؟ گیاهانی که در طبیعت از ابتدای تولد چنین شرایطی را داشته‌اند نسبت به آن سازگاری پیدا کرده‌اند، اما کاکتوس‌های خانگی معمولا از گلخانه به فروشگاه و بعد به داخل خانه منتقل می‌شوند و طبیعی است در مقابل آفتاب شدید شوکه شوند. پس بدانید که برای نگهداری کاکتوس به‌ویژه در تابستان باید از نور غیرمستقیم آن‌هم دست کم سه‌چهار ساعت در روز استفاده کرد.

بهتر است در تابستان برای جلوگیری از سوختگی بر اثر نور زیاد از پشت دری استفاده کنید یا کاکتوس‌ها را پشت پنجره‌های با شیشه مات قرار دهید. پنجره‌های شمالی در این فصل مناسب‌ترند.
بهار و تابستان فصل بیداری کاکتوس است. در این فصل می‌توانید آن‌ها را تکثیر کنید. با هم پیوندشان بزنید یا از آن‌ها قلمه بگیرید. بیشتر کاکتوس‌ها در این فصل گل می‌دهند، چون می‌توانند نور کافی و لازم برای گلدهی را دریافت کنند. همچنین می‌شود از آن‌ها بذر گرفت.
یک نکته خیلی مهم را یادتان باشد
ممکن است بعضی کاکتوس‌ها برخلاف روال معمول، تابستان فصل خواب‌شان باشد مثل کاکتوس لیتوپس، سنگی یا صخره‌ای. در این حالت باید آبیاری‌شان را به حداقل رساند. چون گیاه در حال استراحت آب چندانی جذب نمی‌کند و ممکن است باعث پوسیدگی ریشه و در نهایت مرگ آن شود.

افتادگی و تواضع همیشه هم یک صفت مثبت نیست. اگر کاکتوس ستونی داشتید و در این فصل دیدید خم یا چروک شده یعنی کم‌آب است. با آبیاری دوباره برمی‌گردد به حالت اول. به شرطی که زمان بی‌آبی زیاد نباشد وگرنه گیاه می‌میرد.
کاکتوس‌های تیغ‌دار نسبت به سایر گونه‌های بی‌تیغ آفتاب بیشتری را تحمل می‌کنند.
در این فصل کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها را با کود‌های ازت پایین و پتاس بالا هر ماه یک‌بار کوددهی کنید. البته دوباره نکته شماره 5 را بخوانید. کاکتوس‌هایی را که خواب هستند نباید کود داد.
دوباره تأکید می‌کنم تغییر رنگ کاکتوس‌ها به قرمز و قهوه‌ای نشانه نور زیادی است. در این شرایط چه باید کرد تا حال گل خوب شود؟ اول آن را سیراب کنید. بعد یک هفته آن را در جای سایه و خنک بگذارید تا خودش را بازیابی کند. در هفته دوم کم‌کم آن را جای نوردارتری منتقل کنید تا بتواند خود را سازگار کند.
کاکتوس‌های کوچک نسبت به کاکتوس‌های بزرگ‌تر نیاز به آب بیشتری دارند، چون گلدان کوچک‌تری دارند و زودتر آب از دست می‌دهند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

4 اسنک فانتزی و جذاب برای دورهمی ها

غذای ملل/ بورک مرغ؛ اشتهایتان را باز می کند

آش سبزی شیرازی؛ اصیل و مقوی

3 غذای خوشمزه و مغذی با سبزیجات

کیک متفاوت و جدید با پنیر

پنیر لاکتیکی خانگی و بدون مواد نگهدارنده

شام/ فلافل و دیگر هیچ

شیرینی ها/ بستنی یخی با موز و آجیل

دستور تهیه 4 کیکی که بدون تخم مرغ آماده می شوند

اسموتی هندوانه با بوراک سرآشپز

طبع من/ فواید و خواص آب دوغ خیار

طرز تهیه چای زعفران و نکاتی که باید در مصرف آن رعایت کنیم

روش های اصولی برای نگهداری از رب گوجه فرنگی

عصرانه/ دستور تهیه کیکی ساده

آشتی با غذاهای شرقی با بال مرغ تایلندی

خوراک شلغم و سبزیجات

عصرانه/ دستور تهیه کیکی سلده

آموزش تهیه پنکیک کودک

کوکوی کدو غذایی سالم و رژیمی

ابروهای کم پشت را دریابیم!

چگونه مواد غذایی را در خانه، سالم و تازه نگه داشت؟

میز اردور/ بورک پیازچه میان وعده خوش عطر

طرز تهیه براونی در ماگ

مربای آلو سیاه؛ رهاورد انتهای تابستان

مرطوب کننده های طبیعی پوست خشک در پاییز

نکات کلیدی برای درست کردن جوجه کباب

غذای ملل/ ماکودا کتلت مراکشی

تا بامیه تمام نشده برای تهیه چاشنی بی نظیر دست به کار شوید

غذای اصلی/ خوراک مرغ و توپک سیب زمینی؛ فانتزی و لذیذ

کلم پلوی ویژه با گوشت

دستور تهیه دسر خوشمزه ای که نیاز به پخت دارد

میز اردور/ طرز تهیه دسر هویج کلاسیک

از شما/ حلوا

غذای اصلی/ پیتزای سالاد باغ، سالم و هیجان انگیز!

کیک موزی شکلاتی با رویه گاناش

شام/ پاستای قارچ و اسفناج؛ مغذی و فوری

غذای ملل/ سالاد بادمجان کبابی ترکی؛ پیش غذایی لذیذ

بمب ویتامین با دسر سنتی کرمان

ذائقه ها/ با دلمه سبزیجات رژیم‌ تان را حفظ کنید

با بستنی خانگی مهمان ها را شگفت زده کنید

عصرانه/ دستور تهیه «اسکون پنیر چدار»

آموزش پخت غذای حاضری برای آدم‌های خسته

کلوچه خرمایی با عسل

طرز تهیه بستنی زغالی خانگی خوشمزه و لذیذ

ست شلوار با نیم بوت مردانه شیک و خاص

میزاردور/ نان باگت خانگی

شیرینی ها/ کیک قاشقی عربی «صب‌القفشه»

کیک موزاییکی به روشی بسیار آسان

پذیرایی از زنان با سینی آرامش!

مدل مقنعه بافتنی زنانه و بچه گانه