آریا بانو
طرز تهیه پنکیک ژاپنی نرم و سبک
شنبه 27 دي 1399 - 19:41:38
آریا بانو - مامی فود/ مواد لازم:
 تخم مرغ 4 عدد
آرد سفید 1.5 پیمانه
بکینگ پودر
2 قاشق چایخوری
پودرقند
3 قاشق غذاخوری
نمک
1/4 قاشق چایخوری
شیر
1 و 1/4 پیمانه وانیل
1/8 قاشق چایخوری کره 40 گرم
سرکه سفید 1/4 قاشق چایخوری
 شکر به مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت:
نکیک ژاپنی نرم و سبک خیلی مناسب کودکان و سالخوردگان است که به خاطر بافت لطیف در میان وعده های غذایی با نوشیدنی گرم خیلی دلچسب و خواستنی است.
پنکیک ژاپنی به خاطر پف و بافت لطیف مثل کیک اسفنجی است که لقمه ای و در اندازه کوچک تر می باشد.
مرحله اول تهیه پنکیک ژاپنی نرم و پفی:
 ابتدا یکی از تخم مرغ ها را شکسته و زرده آن را همراه پودر شکر در داخل ظرف مناسبی با هم زن دستی هم می زنیم تا خوب با هم مخلوط شده و کاملا ترکیب شوند.
مرحله دوم تهیه پنکیک ژاپنی نرم و پفی:
کره را در دمای اتاق نگه می داریم تا ذوب شود سپس همراه شیر و وانیل به مواد مخلوطی زرده تخم مرغ اضافه نموده و با هم زن دستی یک الی دو دقیقه هم می زنیم تا مواد با هم کاملا ترکیب شده و مایه یک دستی حاصل شود.
مرحله سوم تهیه پنکیک ژاپنی نرم و پفی:
حال در ادامه در داخل ظرف نسبتا بزرگی مواد خشک از جمله آرد سفید الک شده و نمک و بکینگ پودر را با مخلوط می کنیم. سپس کم کم به مایه درست شده اضافه نموده و مواد را مجددا با هم زن دستی هم می زنیم تا خوب با هم قاطی شده و کاملا ترکیب گردند.
مرحله چهارم تهیه پنکیک ژاپنی نرم و پفی:
 سپس سفیده های تخم مرغ را در داخل ظرف جدا گانه ای به همراه سرکه سفید با هم زن برقی دو الی سه دقیقه خوب هم می زنیم تا مانند شکل زیر حالت پف به خود بگیرد و بالا بیاید.
مرحله پنجم تهیه پنکیک ژاپنی نرم و پفی:
بعد یک سوم از سفیده تخم مرغ زده شده را به مواد مخلوطی اضافه می کنیم و خیلی آرام برای یک دقیقه هم می زنیم تا کاملا با مواد ترکیب شده و مواد مخلوطی را کمی رقیق کند با این کار وقتی مابقی سفیده تخم مرغ را اضافه می کنیم نیازی به هم زدن برای مدت زیاد نیست و در نتیجه پف سفیده تخم مرغ از بین نمی رود.
مرحله ششم تهیه پنکیک ژاپنی نرم و پفی:
حال در ادامه دو سوم سفیده تخم مرغ را اضافه کرده و خیلی آرام هم می زنیم تا مواد با هم مخلوط شده و کاملا ترکیب شود ولی پف سفیده تخم مرغ نخوابد.
مرحله هفتم تهیه پنکیک ژاپنی نرم و پفی:
سپس یک قالب حلقه ای شکل را بر داشته که ارتفاع آن 4 سانتی بوده و قطر آن 6 الی 7 سانتی باشد و دیواره های آن را با روغن مایع کمی چرب می کنیم و در داخل تابه نچسب و مناسبی گذاشته و تابه را روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم وقتی که کاملا داغ شد مقداری از مایه پنکیک را با ملاقه بر داشته و در داخل قالب می ریزیم باید تا نصف قالب پر شود تا وقتی به مدت 5 دقیقه حرارت داده شد فضای خالی باشد که پف کند.
حالا درب تابه را می گذاریم تا خوب پخته شده و کف آن طلایی شود.
مرحله هشتم تهیه پنکیک ژاپنی نرم و پفی:
حال قالب را خیلی آرام بر می گردانیم و درب تابه را می گذاریم تا پنکیک ژاپنی کاملا مغز پخت شود و طرف دوم هم طلایی و برشته گردد.
چند نکته:
سفیده تخم رغ خیلی نقش مهممی در ایجاد کردن پف در پنکیک را موجب می شود که حتما سفیده تخم مرغ را در حد پف کردن باید هم بزنیم.
بکینگ پودر نیز برای پف کردن کیک و نان ها به مواد اولیه اضافه می شود بهتر است بدانید که بکینگ پودر باعث ور آمدن خمیر نیز می شود.
و اما جایگزین های بکینگ پودر که اگر یک چهارم قاشق چای خوری جوش شیرین را با یک دوم کرم تار تار را با هم مخلوط کنیم با یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر را برابری می کند.
و جای گزین دوم بکینگ پودر اگر یک دوم قاشق چای خوری جوش شیرین را با یک دوم قاشق چای خوری باتر میلک را با هم مخلوط کنیم یک قاشق چای خوری بکینگ پودر را برابری می کند.
 و جای گزین سوم بکینگ پودر اگر یک چهارم قاشق چای خوری جوش شیرین را با یک سوم قاشق چای خوری شیره قند ترکیب کنیم معادل یک قاشق چای خوری بکینگ پودر می باشد.

http://www.banounews.ir/fa/News/497353/طرز-تهیه-پنکیک-ژاپنی-نرم-و-سبک
بستن   چاپ