آریا بانو - خراسان / ترشی انار و لبو ؛ خوش رنگ ترش
چی لازم داریم:
لبوی درشت - 4 عدد
انار متوسط- 2 عدد
سیب متوسط - 2 عدد
شکر - یک قاشق چایخوری
نمک - یک قاشق چای خوری
گلپر - یک قاشق چای خوری
سیاهدانه - یک قاشق چای خوری
سرکه - به میزان لازم
آب لبو - به میزان لازم
طرز تهیه:
1-لبوها را تمیز بشویید. داخل قابلمه بریزید و آب به آن اضافه کنید.
2-سپس روی حرارت قرار بدهید تا بپزد.
3- لبو رنگ خود را به آب پس میدهد بنابراین بعد از پخت که شعله اجاق را خاموش کردید، در ظرف را بگذارید و اجازه بدهید لبوها داخل ظرف بمانند تا دوباره رنگ آن جذب شود.
4- لبوها را در اندازه دلخواه خرد کنید. اگر خواستید، میتوانید آن ها را با قالب
شیرینی شکل بدهید.
5- سیبها را هم خرد کنید یا با قالب
شیرینی شکل بدهید.
6- در مرحله بعد انارها را دانه و به
سیب و لبوی خرد شده اضافه کنید. همچنین میتوانید
سیب و لبو را رنده کنید.
7- شکر ، نمک، گلپر و سیاهدانه را به مواد اضافه کنید.
8- سپس همه مواد را در ظرف شیشهای بریزید. نصف شیشه را با سرکه سفید پر کنید و بقیه را آب لبو بریزید. این ترشی معمولاً بعد از یک هفته آماده مصرف است.
نکات:
1- ترشی را در ظرف شیشهای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفتهاید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک میزند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب میشود.
2- ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در یخچال نگهداری کنید.
3- در ریختن ادویه ترشی و نمک زیادهروی نکنید. بعضیها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد میریزند که تمام مواد ترشی
عطر و طعم اصلی خودشان را از دست میدهند.
http://www.banounews.ir/fa/News/494592/میزاردور--ترشی-انار-و-لبو-چاشنی-خوش-رنگ-و-بسیار-ملس