آریا بانو
کرونای فکری نگیری!
دوشنبه 3 آذر 1399 - 22:24:25
آریا بانو - خراسان / شرایط خاص این روزها ممکن است باعث کسالت روحی ما شود؛ بنابراین در کنار جسم مان، باید مراقب سلامت روح‌مان هم باشیم.
این روزها با افزایش آمار مبتلایان به کرونا، محدودیت‌های متنوعی برای مشاغل و تردد شهروندان اعمال شده است؛ محدودیت‌هایی که باید بپذیریم هر چند در ظاهر باعث می‌شود حال دل ما خوب نباشد اما نتیجه‌اش کاملاً به نفع ماست. این که نتوانیم شب در پاساژهای گرم و بازارهای رنگارنگ پیاده‌روی کنیم، شاید بعضی از ما را کلافه کند اما نتیجه این خانه ماندن و محدودیت‌ها برای سلامت فردی و جمعی ما خوب است. برای همین اگر در این روزها که محدودیت‌ها زیاد شده حال دلتان خوب نیست، قبل از هرچیز به این فکر کنید که عمل به این محدودیت‌ها و پرهیز از دید و بازدید خانوادگی به نفع همه ماست. برای این که کمتر کلافه شوید، چند نکته را فراموش نکنید:
اخبار را لحظه ای چک نکنید| چک کردن لحظه‌ای اخبار فایده‌ای جز تنش روحی ندارد. اخبار بد را بازنشر نکنید، روزی یک بار از یک منبع درست و موثق، خبرها را چک کنید و در دیگر موارد اگر سراغ شبکه‌های اجتماعی می‌روید، سعی کنید لطیفه یا مطالب سرگرم کننده با دوستان و خانواده به اشتراک بگذارید. اگر هم خبر بدی مثل آمار روزانه را دیدید لازم نیست با ذوق بسیار بلند در جمع خانواده مطرحش کنید؛ این اخبار باعث نگرانی همه به خصوص کودکان 
می شود. کاری که از ما ساخته است رعایت قوانین تردد و پروتکل های بهداشتی است.
به شایعات توجه نکنید| ما باید قوانین مربوط به محدودیت‌ها را رعایت کنیم، اگر برای موارد ضروری مثل تهیه نان از منزل خارج می‌شویم، اصول بهداشتی مثل فاصله گذاری و استفاده از ماسک سه لایه را رعایت کنیم، اما دیگر لازم نیست هر فایل صوتی با منبع نامعلوم، حرف عجیب و ادعای تازه‌ای را درباره شیوع بیماری و راه‌های درمانش یا قوانین دیگر کشورها و... دنبال کنیم. ما تخصصی نداریم پس نمی‌توانیم ادعاها، شایعات و... را درست بسنجیم، بنابراین ضرورتی برای بررسی همه آن‌ها نیست؛ بهتر است در این خصوص کار را به متخصصان و متولیان امر بسپاریم.
خوش‌بینی بی‌دلیل| وسواس رفتاری و فکری نداشته باشیم اما بی‌دلیل خوش‌بین نباشیم؛ حتی اگر واکسن‌های موجود هم کارآیی داشته باشد تا به کشور ما برسد زمان طولانی سپری می‌شود، پس بهترین کار رعایت است و رعایت. 
قدر لحظه‌ را بدانیم| پیش‌بینی برای آینده کار خوبی است؛ اما نگرانی مکرر برای این که چه اتفاقی خواهد افتاد، دردی را دوا نمی‌کند. می‌توانید از این که زمان بیشتری در خانه و در کنار خانواده هستید، لذت ببرید. فراموش نکنید شرایط برای همه یکسان است اما بچه ها بیشتر در معرض آسیب روحی هستند بنابراین سعی کنید از فرصت بیشتری که در اختیار دارید، برای لذت بردن از وقت گذراندن با آن ها استفاده کنید. 
برنامه‌ریزی کنید| برای این که ذهن‌تان بی‌دلیل اسیر حواشی و شایعات نشود، برای وقت تان برنامه‌ریزی کنید. با خانواده فیلم ببینید، آلبوم‌های عکس قدیمی را مرور کنید، به درس‌های فرزندتان رسیدگی کنید، کتاب بخوانید و... سعی کنید سهمی هم از وقت بیشتری را که در اختیار دارید، برای خودتان در نظر بگیرید. اگر گاهی تنها نباشید، نمی توانید با انرژی مثبت در کنار خانواده باشید. در برنامه ریزی روزانه هوای خانم خانه را داشته باشید چون کارهایش بیشتر شده است.
پشت‌بام و تراس را دریابید| ما به لحاظ جسمی و روحی به هوای تازه و آفتاب نیاز داریم تا کسل نباشیم. اگر تراس دارید گاهی با پوشیدن لباس گرم روی تراس یا به پشت بام بروید تا از نور آفتاب و هوای تازه استفاده کنید. حتی گاهی بد نیست پنجره‌ها را باز کنید تا هوای داخل اتاق‌ها عوض شود.
کتاب و رنگ‌آمیزی| تلفن‌های هوشمند باعث شدند ما چندان کارهای عمیق را تجربه نکنیم، تمرکز به ما آرامش می‌دهد در حالی که مدام از این شاخه به آن شاخه پریدن و چک کردن تلفن باعث بی‌حوصلگی ما می‌شود. یک فعالیت آرامش‌بخش و عمیق برای خودتان انتخاب کنید مثل مطالعه رمان‌های کلاسیک، رنگ‌آمیزی و... . در حین انجام این کار تلفن همراه را روی سکوت بگذارید و از خود دور کنید.
خانه را شلوغ نکنید| درست است که این روزها مهمانی خانه شما نمی‌آید اما به‌خاطر مراعات حال مادر خانه و به‌خصوص برای این که خودتان کسل نشوید، سعی کنید خانه به هم ریخته و شلوغ نباشد. حتی برای پرکردن اوقات فراغت با همسر یا مادرتان آشپزی کنید و نوبتی ظرف بشویید.
یک مهارت تازه| حتی می‌توانید از این فرصت استفاده کنید و یک مهارت تازه یاد بگیرید. کمتر فرصتی مشابه این مقطع برای‌تان فراهم می‌شود. فکر کنید از روزهای نوجوانی چه مهارتی بوده که دوست داشتید یاد بگیرید، خوشنویسی، داستان نویسی، آشپزی و...

http://www.banounews.ir/fa/News/458655/کرونای-فکری-نگیری!
بستن   چاپ