آریا بانو
سکته مغزي در کمين قلياني‌ها
دوشنبه 4 ارديبهشت 1396 - 2:08:45 PM
آريا
دکتر بابک زماني در ارتباط با برگزاري بيست و چهارمين همايش بين المللي نورولوژي و الکتروفيزيولوژي باليني ايران گفت: در اين همايش که با هدف ارائه جديدترين دستاورد‌ها در حوزه نورولوژي برگزار مي‌شود، ميهماناني از داخل و خارج از کشور حضور يافته و جديدترين يافته‌ها و اطلاعات ميان حضار به اشتراک گذاشته خواهد شد.
وي افزود: از طريق اين همايش ارتباط نزديک ميان استادان داخلي و خارجي فراهم شده است و تبادل نظرعلمي ميان صاحبنظران صورت مي‌گيرد.
رئيس بيست و چهارمين همايش بين المللي نورولوژي و الکتروفيزيولوژي باليني ايران با بيان اينکه موضوعاتي همچون ام اس، سردرد و سکته مغزي در اين همايش مورد بحث قرار مي‌گيرد و برخي استادان نيز در اين زمينه سخنراني دارند، گفت: سکته مغزي دومين علت مرگ و مير و نخستين عامل ناتواني در کشور به شمار مي‌رود.
زماني افزود: 3 ساعت ابتداي بروز سکته مغزي در درمان آن بسيار حائز اهميت و يک زمان طلايي است و در مواردي حداکثر تا 4 و نيم ساعت هم ممکن است بتوان اين زمان را در نظر گرفت، بنابراين خانواده‌ها نبايد به هيچ عنوان علائم سکته مغزي را دست کم بگيرند.
وي به نشانه‌هاي سکته مغزي اشاره کرد و گفت: اختلال تکلم، کج شدن صورت و ضعف در دست به صورت ناگهاني از علائم و نشانه‌هاي سکته مغزي است که بايد بسيار جدي گرفته شود و خانواده‌ها بلافاصله با 115 تماس بگيرند.
رئيس همايش بين المللي نورولوژي و الکتروفيزيولوژي باليني ايران با تأکيد بر اينکه بيماراني که دچار سکته مغزي شده اند نبايد با خودروي شخصي به بيمارستان منتقل شوند، افزود: آمبولانس‌ها به نقشه هايي مجهز بوده که بيمار را هرچه سريع‌تر به بيمارستان هايي منتقل کرده که مجهز به امکانات درمان سکته مغزي هستند همچنين در صورت نياز اقدامات لازم را حين انتقال بيمار براي ان انجام مي‌دهند.
دکتر زماني به تأثير مصرف قليان و استعمال دخانيات در بروز سکته مغزي اشاره کرد و گفت: خانواده‌ها بايد نسبت به اين موضوع آگاهي داشته باشند زيرا اين مسئله علاوه بر بروز آسيب براي خانواده‌ها سبب ايجاد بيماري‌هاي مختلف از جمله سکته مغزي مي‌شود.
اين متخصص مغز اعصاب ادامه داد: گاهي ژن‌ها نيز در بروز سکته مغزي نقش داشته و افرادي که سابقه فاميلي ابتلا به اين بيماري را دارند بيشتر احتمال دارد دچار سکته مغزي شوند البته عوامل محيطي و تغذيه‌اي و سبک زندگي سالم در بروز سکته مغزي بيشتر حائز اهميت است.
وي با بيان اينکه فشار خون بالا، قند و چربي زياد در افراد آن‌ها را به سکته مغزي نزديک مي‌کند، گفت: رفع کمبود تحرک بدني و استعمال نکردن دخانيات و قليان از فاکتورهاي مهم پيشگيري از بروز سکته مغزي است.
رئيس همايش بين المللي نورولوژي و الکتروفيزيولوژي باليني به نقش رسانه‌ها در آگاه سازي مردم براي پيشگيري از سکته مغزي اشاره کرد و ادامه داد: در صورتي که افراد در مورد علائم و نشانه‌هاي سکته مغزي آگاهي داشته باشند، مي‌توانند با اقدامات به موقع از عوارض اين مشکل در جامعه جلوگيري و به بيمار نيز کمک کنند و از طرفي نيز علائم خطر را شناخته و از بروز آن پيشگيري کنند.
زماني يادآور شد: البته توجه بيش از حد رسانه‌ها در ارتباط با برخي از بيماري‌ها همچون ام اس سبب بروز وحشت در ميان مردم شده و نيازي نيست که مردم تا اين اندازه در معرض اطلاع از اين بيماري و يا آمار ابتلا آن قرار گيرند، در حالي که اين مسئله در ارتباط با سکته مغزي متفاوت بوده و اطلاع رساني به مردم بسيار حائز اهميت است.
بيست و چهارمين همايش بين المللي نورولوژي و الکتروفيزيولوژي ايران 12 تا 15 ارديبهشت با حضور استادان و صاحبنظران داخلي و خارجي در هتل المپيک برگزار مي‌شود.

http://www.banounews.ir/fa/News/4479/سکته-مغزي-در-کمين-قلياني‌ها
بستن   چاپ