آریا بانو - ایسنا / رئیس گروه بهبود
تغذیه با اشاره به نقش ویتامینها و مواد معدنی، گفت: دریافت ناکافی ویتامینها و مواد معدنی احتمال ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای تنفسی و کرونا را افزایش میدهد.
فتحاله پورعلی با بیان این مطلب اظهار کرد: انواع سبزیها و میوهها به ویژه آن دسته که به رنگ زرد و نارنجی هستند، مانند هویج، کدو حلوایی و سبزیهای سبز تیره مثل اسفناج ،برگ چغندر و برگهای تیره رنگ کاهو و همچنین زرده تخم مرغ میتوانند
ویتامین A مورد نیاز را برای بدن ما تامین کنند.
وی با بیان اینکه
ویتامین D نقش مهمی در تحریک بلوغ سلولهای مختلف مانند سلولهای ایمنی داشته و سبب بهبود ایمنی ذاتی بدن میشود، گفت: افرادی که دچار کمبود
ویتامین D هستند، در خطر بالای ابتلا به بیماریهای ویروسی قرار دارند.
وی ادامه داد:
ویتامین D میتواند در
روغن ماهی مانند ماهی سالمون و در
شیر یا غذاهای تقویت شده با ویتامین D وجود داشته باشد، البته این
ویتامین در منابع غذایی به مقدار زیادی وجود ندارد و عمده نیاز خود به
ویتامین D را از نور خورشید میتوانیم بگیریم که در حال حاضر به دلیل به دلیل مشکلات مربوط به شیوه زندگی و شرایط کرونایی ممکن است سطح
ویتامین D بدن پایینتر باشد.
این کارشناس
تغذیه تاکید کرد: برای جبران کمبود
ویتامین D، باید مکملهای تغذیهای در چهارچوب برنامههای بهداشتی کشوری و یا طبق نظر
پزشک استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه مطالعات نشان میدهند که
ویتامین C بر علیه عوامل عفونی به سیستم ایمنی بدن کمک میکند، اما باید این
ویتامین را از منابع غذایی دریافت کرد، افزود: تمام میوهها و سبزیهایی که به صورت خام خورده میشوند،
ویتامین C دارند و برخی میوهها و سبزیجات مانند لیمو و پرتقال و ... میزان بالاتری از این
ویتامین را دارند.
وی خاطرنشان کرد: با مصرف روزانه منابع غذایی
ویتامین C از جمله سبزیهایی مانند انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمهای و میوههای حاوی
ویتامین C مانند پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین و کیوی میتوان به راحتی
ویتامین C مورد نیاز را دریافت کرد؛ بنابراین با رعایت این نکات نیازی به مصرف مکمل نیست و مصرف مکملهای با دوز بالای آن میتواند اثرات نامطلوبی داشته باشد.
رئیس گروه بهبود
تغذیه جمعیت آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد:
ویتامین E نیز یکی از ویتامینهایی است که در سیستم ایمنی بدن نقش دارد، جوانه حبوبات و روغنهای گیاهی غنی از
ویتامین E هستند.
وی با اشاره به نقش مواد معدنی در تقویت سیستم ایمنی، بیان کرد: آهن هم با سیستم ایمنی ارتباط دارد، مصرف گوشت قرمز و سبزیجات دارای برگ برای دریافت آهن و از بین بردن کمبود آن سبز توصیه میشود.
وی با تاکید بر اینکه روی و سلنیم هم در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند، بیان کرد: روی در حبوباتی مانند عدس و همچنین در زرده تخممرغ وجود داشته و روی و سلنیوم در غلات موجود هستند؛ توصیهی اصلی، رعایت تنوع و استفاده از همه گروههای مواد غذایی است.
این کارشناس
تغذیه با بیان اینکه پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و متنوع میتواند نیازهای روزانه را برآورده کند، گفت: اگر مواد غذایی طبق توصیه ها مصرف شوند، به مصرف مکملهای تغذیهای بجز در موارد خاص نیازی نیست، در غیر اینصورت و همچنین در صورت تشخیص کمبود در افراد، میتوان از مکملهای
تغذیه ای با تجویز
پزشک یا متخصصین
تغذیه استفاده کرد.
وی متذکر شد: طبق برنامههای جاری بهداشتی، برخی گروههای خاص مثل مادران باردار و شیرده و
کودکان زیر دو سال باید طبق دستورالعملهای وزارت بهداشت، مکملهای تغذیهای را مصرف کنند، همچنین در
کودکان زیر دو سال نیز باید قطره A+D و قطره آهن بر اساس بخشنامههای وزارت بهداشت و بر اساس برنامه جاری ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: مکمل یاری
ویتامین D در نوجوانان، جوانان، میانسالان و
سالمندان یکی از برنامه های وزارت بهداشت است که طبق این برنامه هر ماه یک مکمل 50 هزار واحدی در گروههای فوق باید استفاده شده و در مورد افرادی با کمبود
ویتامین D (تشخیص داده شده با آزمایش) دوز درمانی تعیین شده طبق نظر
پزشک باید مصرف شود.
پورعلی در بخش پایانی سخنانش، خاطرنشان کرد: به جز این افراد، اگر افراد دیگر از هرم غذایی و اصول
تغذیه سالم پیروی کنند، هیچ نیازی به مکملهای ویتامینی ندارند ؛مصرف مقادیر توصیه شده
میوه و
سبزی خام و تازه برای دریافت
ویتامین C کفایت میکند و نیازی به مصرف مکمل نیست.
http://www.banounews.ir/fa/News/438977/دریافت-ناکافی-ویتامینها-احتمال-ابتلا-به-کرونا-را-افزایش-میدهد