آریا بانو
درس هایی از عزاداری محرم و صفر برای خانواده ایرانی
سه شنبه 22 مهر 1399 - 19:05:55
آریا بانو - اطلاعات / در همه ایام به خصوص ماه های محرم و صفر خانواده‌ها با سوز و آه به مجلس حضرت عباس(ع) می‌روند چون آن آقای بزرگوار را باب الحوائج می‌دانند و با این اعتقاد حاجت خود را می‌گیرند. اما شایسته است که وقتی می‌رویم خدمت ایشان برای عرض حاجت شأن ایشان را بشناسیم. شأن حضرت عباس(ع) و رفتار ایشان در یاری امام حسین(ع) را.
در زیارت نامه حضرت عباس(ع) از زبان امام صادق(ع) آمده است: سلام خدا و سلام ملائکه مقرب و پیامبران، همه شهدا و صالحین سلام همه اینها برتو باد. ای فرزند امیرالمومنین پاک ترین سلام‌ها برتو باد. بعد از آن ما در زیارت شهادت می‌دهیم که ای حضرت عباس(ع) در مقابل امام زمانت امام حسین(ع) تسلیم بودی و ایشان را تصدیق نمودی و نسبت به ایشان وفا دار بودی.
رفتارهای حضرت عباس(ع) دربرابر امام خویش چنین است:
1- تسلیم بودن: حضرت عباس(ع) در کربلا چنین است که از حضرت عباس(ع) هیچ کلمه ای نمی‌شنویم که در مقابل امام حسین(ع) حرف دیگری داشته باشد خیلی فرق بین شهدای کربلا و حضرت عباس(ع) است خیلی فرق است بین آن فردی که به امام حسین(ع) عرضه می‌دارد آقا وقت نماز است. این فرد جزو یاران امام بود و شهید شد اما به امام معصوم یادآوری می‌کند که وقت نماز است. این حرف را مطلقاً از حضرت عباس(ع) نمی‌شنویم. چقدر جلوی امام حسین را گرفتند که امام حسین نرو. به یمن ایران و… برو کوفه نرو اما حضرت عباس(ع) امام شناس بودند میدانستند جایی که امام معصوم بخواهد تصمیم بگیرد تصمیم خداست ما چه کسی هستیم که حرف بزنیم ایشان تسلیم به معنای واقعی کلمه بودند.
شب عاشورا که امام حسین چراغ را خاموش کردند و فرمودند: کسی اهل بیت و اصحابی چون شما نداشته است من بیعتم را از شما برداشتم هریک از شما دست یکی از اهل بیت مرا بگیرد و از این معرکه بگریزاند. حضرت عباس(ع) بود فرمود: آیا شما را رها کنیم و برویم هرگز رهایتان نمی‌کنیم.
2- شراکت در مصیبت امام: حضرت عباس(ع) روز عاشورا برادرانش را جمع کرد و فرمود درست است که ما فرزندان حضرت علی(ع) هستیم امام حسین(ع) برادرمان هست ایشان امام ما هستنداز سر اتفاق برادرمان هم هستند ایشان فرزند حضرت فاطمه(س) هستند حضرت عباس(ع) از برادرانش بیعت گرفت تک تک آنها را خودش به میدان فرستاد در تاریخ طبری آمده است که حضرت عباس(ع) برای تصاحب ارث برادرانش چنین کرده است در حالیکه از حضرت عباس(ع) پرسیدند چرا چنین می‌کنی؟ فرمود: امروز مولایم داغ برادر می‌بیند می‌خواهم در داغ برادر دیدن هم شبیه مولایم شوم در مصیبت ایشان شریک شوم.
3- وفاداری: در وفاداری هیچ کسی مثل حضرت عباس(ع) نبود شب عاشورا شمر چون هم قبیله مادر حضرت عباس(ع) بود برای حضرت عباس(ع) امان نامه آورد و خواست حضرت عباس(ع) را از همراهی امام حسین(ع) منصرف نماید همان کاری که قبلا با سردار سپاه امام حسن(ع) کردند و او را با سکه خریدند و او با سربازانش از لشگر امام حسن(ع) جدا شد. اما حضرت عباس(ع) امان نامه را نپذیرفت و تا آخرین نفس وفاداری اش را با عمل به فرمان امام زمانش نشان داد.
4- صبر: برای یک رزمنده سخت ترین کار این است که به او بگویند: برو آب بیار. در حالیکه بهترین و شجاع ترین مبارز باشد. در مقاتل آمده است که بعد از شهادت حضرت علی اکبر به حضرت عباس(ع) بسیار سخت گذشت. ایشان فقط به این فکر می‌کردند که انتقام شهیدان را از دشمن بگیرند. به امام حسین فرمود سینه‌ام تنگ شده است. امام حسین(ع) فرمودند: برو آب بیار. حضرت عباس(ع) نرفت آب بیاورد بلکه حرف امام زمانش را اطاعت نمود. دست راستش جدا شد کم نیاورد دست چپش جدا شد مشک را با دندان گرفت . آب مصداقی است برای حرف امام. ایشان همه تلاش خود رانمود تا حرف مولایش برزمین نماند. کار آنجا سخت شد که به مشک تیر خورد. صحبت حضرت عباس(ع) این نیست که چرا چشم‌شان تیر خورد دست‌هایش جدا شد کار حضرت عباس(ع) آنجا تمام می‌شود که حرف امام زمانش تیر می‌خورد برای همین از امام حسین خواست که او را برنگرداند.
5- عباس(ع) شناسی: در زیارت نامه حضرت عباس(ع) آمده لعنت خدا بر کسی که شأن شما را نشناخت یعنی عباس(ع) شناسی واجب است. برای چه باید جایگاه حضرت عباس(ع) را بشناسیم چون ایشان برای امام زمانش امام حسین(ع) هر آنچه داشت فدا نمود. هر کاری از دستشان برآمد انجام داد.
روی حرف امام زمانش حرف نزد. دنبال این بود امام زمانش از او چه می‌خواست. آقا جون الان آب می‌خواهی چشم. چقدر ما جایگاه حضرت عباس(ع) را شناختیم و دنبال این بودیم که الان امام زمان(عج) از ما چه می‌خواهند؟ امام زمان از ما می‌خواهد در همان جایگاهی که هستیم به خانواده و دوستان خدمت نماییم.
6- تصدیق و دفاع امام حسین(ع): حقیقت کعبه امام حسین(ع) بود اصل حج کربلاست. حضرت عباس(ع) کنار کعبه وقتی دید مردم زیر عبا شان شمشیر مخفی کردند خطبه خواند و فرمود شما زیارت سنگ آمدید؟ کعبه امام حسین(ع) است شرف این خانه به این آقاست. شما کی هستید فکر کردین دستتون به آقا می‌رسد؟ من نمی‌گذارم اول باید از جنازه من رد شوید. اصلاً حضرت عباس(ع) الگوی همه اعضای خانواده است که بفهمیم برای امام زمان خود چه کاری انجام دهیم. حضرت عباس(ع) همیشه دنبال این بود که شبیه امام زمانش رفتار کند حتی در تشنگی و در خاک افتادن و در یک کلام مثل امام حسین(ع) با کسی مثل یزید بیعت نمی‌کند.
این بود خلاصه ای از رشادت‌های حضرت عباس(ع) در یاری امام حسین(ع) الان والدین با دانستن این رشادت‌های حضرت ابالفضل و تعریف آن در قالب داستان برای فرزندان به تناسب سنشان و عمل نمودن مثل حضرت عباس(ع) در دفاع از امام زمان (عج) ان شاالله الگوی مناسبی برای فرزندان خود خواهند بود در سربازی برای حضرت صاحب الزمان(عج)در هر لحظه و هر مقام و موقعیت بخصوص برای زمینه سازی ظهور امام زمان(عج) که از عزاداری سید شهدا باید درس آموخت.

http://www.banounews.ir/fa/News/428216/درس-هایی-از-عزاداری-محرم-و-صفر-برای-خانواده-ایرانی
بستن   چاپ