آریا بانو
خورش گل کلم؛ خوشمزه و ضد التهاب
دوشنبه 7 مهر 1399 - 08:51:40
آریا بانو - خراسان / چی لازم دارم:
پیاز بزرگ یک عدد
گل کلم کوچک یک عدد
آب غوره یک قاشق غذاخوری
روغن به اندازه کافی
گوشت خورشی 300 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه و دارچین به اندازه کافی
چطور بپزم:
1- برای تهیه خورش گل کلم ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
2- سپس قابلمه ای را که برای پخت خورش در نظر گرفته اید، روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید.
3- اجازه دهید روغن کمی داغ شود ، سپس پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
4- پس از این‌که پیاز شفاف و نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند.
5- در مرحله بعد گوشت را به صورت قرمه ای ( مانند خورش قرمه سبزی ) خرد و به قابلمه اضافه کنید.
6- گوشت و پیاز را تفت دهید تا گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد. در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری دارچین و فلفل سیاه اضافه کنید و مواد را تفت دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ شود و طعم خامی آن گرفته شود.
7- پس از این‌که رب گوجه فرنگی به خوبی سرخ شد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و در آن را بگذارید. حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید تا گوشت به آرامی بپزد.
8- گل کلم را به قطعات دلخواه خرد کنید.
9- مقدار کمی روغن در یک تابه بریزید و گل کلم را تفت دهید تا طلایی شود.
10- پس از این‌که گوشت به طور کامل پخت ، گل کلم را به همراه مقداری نمک و آب غوره به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
نکته
* پس از این‌که گل کلم را به خورش اضافه کردید خورش نباید مدت زیادی روی حرارت بماند چون بافت لطیف گل کلم ممکن است له شود.
* گل کلم یک منبع عالی از ویتامین C، فولات، ویتامین K ، ویتامین های B و ویتامین E ، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و آهن است. ویتامین C همراه با سایر ترکیبات سودمند موجود در گل کلم به جلوگیری از انواع مختلف عفونت کمک می کند و مانع از بروز التهاب ناشی از بیماری ها می شود.

http://www.banounews.ir/fa/News/413731/خورش-گل-کلم؛-خوشمزه-و-ضد-التهاب
بستن   چاپ