آریا بانو
طرز تهیه ترشی آب گوجه مشهدی
جمعه 4 مهر 1399 - 16:06:44
آریا بانو - مجله کوروش/ ترشی گوجه مشهدی که با آب گوجه فرنگی درست می‌شود و به سالاد آب گوجه مشهدی هم مشهور است یکی از خوشمزه‌ترین انواع ترشی ایرانی است. این روزها که فصل فراوانی گوجه فرنگی است بهتر است برای درست کردن ترشی گوجه مشهدی با آب گوجه به عنوان یک ترشی مخلوط مجلسی دست به کار شوید تا تمام روزهای پاییز و تابستان را ترشی گوجه مشهدی را به عنوان یک ترشی مجلسی خانگی برای سرو در کنار انواع غذا و خوراک داشته باشید. 
مواد لازم
گوجه فرنگی: 7 کیلوگرم
کرفس: 1 دسته
هویج: 1 کیلوگرم
سیر: 200 گرم
فلفل تند سبز یا قرمز: 200 گرم
گل کلم: 2 عدد متوسط
سرکه: 7 لیوان
نمک: 7 قاشق غذاخوری
ادویه ترشی شامل: زردچوبه، گلپر، تخم گشنیز و پودر زیره همگی پودر شده و روی هم رفته 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن ترشی گوجه مشهدی با آب گوجه ابتدا باید از شب قبل تمام مواد را بشورید و وقتی کاملا خشک شدند نگینی خرد کنید. این ترشی از انواع ترشی مخلوط ریز و مجلسی است پس باید مواد را نگینی خرد کنید. گوجه فرنگی‌ها را رنده کنید یا در غذاساز خوب پوره کنید تا یکدست شوند.
گوجه فرنگی‌های پوره شده را در یک قابلمه بریزید و به مدت 20 دقیقه بجوشانید. وقتی گوجه فرنگی به حالت جوش رسید سرکه را هم اضافه کنید و بعد از 20 دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.
نمک و سایر موادی که نگینی خرد کرده بودید را به پوره گوجه اضافه کتید و خوب هم بزنید تا تمام مواد با هم مخلوط شوند. صبر کنید ترشی خنک شود سپس آن را در ظروف شیشه‌ای درب‌دار بریزید و در یخچال بگذارید. یک هفته تا 10 روز زمان لازم است تا ترشی به اصطلاح برسد.
ترشی گوجه را با گوجه سبز هم درست می‌کنند که طرز تهیه آن را قبلا برای شما توضیح داده‌ایم. اما ترشی مشهدی با آب گوجه یا همان سالاد آب گوجه مشهدی در تمام فصول سال کاربردی است و اگر گوجه فرنگی در دسترس داشته باشید می‌توانید آن را درست کنید. این ترشی را در تمام شهرهای ایران مثل ترشی هفت بیجار اواخر شهریور و اوایل مهر درست می‌کنند پس زودتر دست به کار شوید. مقاله طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی تند و تیز را هم در مجله کوروش بخوانید.

http://www.banounews.ir/fa/News/410860/طرز-تهیه-ترشی-آب-گوجه-مشهدی
بستن   چاپ