آریا بانو - دیگچه/ راحت الحلقوم یکی از
شیرینی های اصیل و
سنتی ایرانی است و خیلی راحت و آسان تهیه می شود. این
شیرینی یکی از سوغاتی های معروف تبریز است.
چی لازم دارم (برای 10 نفر):
چه جوری درست میشه:
برای تهیه
شیرینی راحت الحلقوم ابتدا روی نشاسته 3 لیوان آب بریزید و کمی آن را به هم بزنید تا کاملا حل شود و صبر کنید مدت 30 دقیقه بماند بعد که نشاسته ته نشین شد آب روی آن را به آرامی خالی و دور بریزد و شکر و آب و گلاب و جوهر لیمو را به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید و مدام به هم بزنید اینکار را آنقدر ادامه دهید تا کاملا سفت شده و بتوان آن را در وسط قابلمه جمع کرد و شبیه به یک
ژله سفت و کشدار شود.
در کف یک سینی آرد بریزید و مایه راحت الحلقوم را روی آن ریخته و روی آن را صاف کنید و آرد بپاشید و با فشار کف دست آن را به یک لایه ای به قطر 1 الی 1/5 سانتی متر در آورید و بعد از سرد شدن راحت الحلقوم را با کارد به شکل لوزی ببرید و دور تا دور راحت الحلقوم ها را به آرد یا نارگیل آغشته کنید و روی راحت الحلقوم ها را با خلال پسته و گردو تزیین کنید و در ظرف بچینید و پس از سرد شدن نوش جان کنید.