آریا بانو - ایرنا / جوجهچینی را معمولا در رستورانها و آن هم نه در همه رستورانها بلکه یک جای مطمئن و خاص میخوریم؛ چرا که هم غذای چربی است هم روند پخت آن به شکلی است که باید به آشپزش اطمینان کامل داشته باشیم.
مواد لازم:
پیاز: 1 عدد
شیر: ½ لیوان
تخم مرغ: 2 عدد
لیمو ترش: 1 عدد
سینه مرغ: 2 عدد
آرد گندم: به اندازه کافی
روغن مایع: به اندازه کافی
ماءالشعیر کلاسیک: 1 لیوان
بکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
خمیر مایه فوری: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه و دستور پخت:
1. ابتدا در قابلمهای
شیر را میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا ولرم شود و بعد خمیر مایه را به آن اضافه میکنیم. سپس زرده تخم مرغها را از سفیده آنها جدا میکنیم و در کاسهای جداگانه میریزیم و سفیدهها را با همزن خوب میزنیم تا کف کند و زمانی که کاسه را برمیگردانیم سفیده از آن بیرون نریزید. بعد زردهها را با ماءالشعیر به سفیده اضافه و با هم مخلوط میکنیم تا منسجم شوند و آن وقت
شیر و خمیر مایه را که با هم مخلوط کرده بودیم به مایه تخم مرغ اضافه میکنیم
2. بکینگ پودر را نیز روی مایه میریزیم و مواد را مخلوط میکنیم و آرد گندم را کم کم اضافه میکنیم تا در مایه گلوله نشود. بهحدی آرد گندم میریزیم تا مایه غلظتی شبیه ماست به خود بگیرد. در آخر مقداری نمک و فلفل به سس آماده شدهمان اضافه میکنیم و به مدت 1 الی 2
ساعت در یخچال قرار میدهیم. سینههای مرغ را روی تخته آشپزخانه قرار میدهیم و از گوشت مرغ رشتههایی به عرض 2 سانت و طول 4 سانت برش میدهیم.
3. سپس رشتههای برش داده شده سینه مرغ را در کاسهای بزرگ قرار میدهیم و
پیاز را
پوست میگیریم، آبکش میکنیم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد میکنیم و روی سینه مرغها میریزیم و بعد لیمو ترش را روی سینه مرغ میریزیم و نمک، فلفل سیاه و مقداری
روغن مایع روی آن میریزیم و با دست مواد را به سینه مرغها آغشته میکنیم.
4. روی کاسه سلفون میکشیم و به مدت 30 دقیقه در یخچال میگذاریم تا طعمدار شود. سس را از یخچال بیرون میآوریم و ترجیحا در تابهای کوچک و گود
روغن سرخ کردنی تا حدی میریزیم که مرغهای برش خرده در آن شناور باشند و روی حرارت کم تابه را میگذاریم تا به مرور زمان داغ شود. سپس برش مرغها را دانه دانه بر میداریم و در سس قرار میدهیم تا کاملا آغشته به سس شود و بعد در
روغن داغ قرار میدهیم تا مغز پخت و سرخ شوند. جوجه چینیهای سرخ شده را زمانی که از
روغن بیرون میآوریم در صافی یا روی دستمال تمیز قرار میدهیم تا
روغن اضافه آن خارج شود.