آریا بانو
غذای اصلی/ لالک بادمجان؛ غذای محبوب شیرازی
شنبه 22 شهريور 1399 - 14:46:54
آریا بانو - مجله دلگرم / لالک‌ بادمجان یکی از غذاهای سنتی استان فارس محسوب می‌شود که بسیار لذیذ و خوشمزه به نظر می‌رسد. اغلب مردم شهر کازرون این خوراک لذیذ را تهیه کرده و در کنار اعضای خانواده‌ی خود میل می‌کنند.
آن‌ها با ترکیب موادی مانند لالک، برنج، بادمجان، هویج، مرغ، شوید، روغن، سیر، ترخون، ریحان، نعناع و سیر سبز این غذای سنتی را تهیه می‌کنند. البته مواد اولیه‌ی این غذا به تناسب ذائقه‌ی افراد خانواده حذف یا اضافه می‌شود.
لالک در واقع همان بلغور گندم است. یعنی دانه های خرد شده ی گندم که جزئی جدایی ناپذیر از معاش و غذای کشاورزان قدیم بوده است.
چی لازم دارم:
لالک
پیاز
سیر تازه
شوید
نعناع
ترخون
ریحون
بادمجان
گاهی می توان به این محتویات مرغ، هویج و سیب زمینی نیز اضافه کرد.
چه جوری درست میشه:
یکی از نکات مهم برای آماده کردن لالک بادمجان، آن است که از لالک ریز استفاده شود. این لالک ها را ابتدا مانند تخمه و دانه های دیگر درون یک قابلمۀ مناسب بو می دهند.
وقتی لالک به خوبی برشته شد (که البته این برشتگی نباید به مرز سوختن برسد) در یک ظرف دیگر مقداری پیاز داغ درست می کنند و بعد سیر تازه را به آن می افزایند. سپس نوبت به سبزی های معطر یعنی شوید، ریحون، نعناع و ترخون می رسد که یکی یکی وارد غذا می شوند.
نمک و ادویه نیز کم کم در جریان پخت غذا قرار می گیرند. بعد لالک را به این مخلوط اضافه کرده، مقدار کمی آب می ریزند و به غذا فرصت می دهند تا در محیط دربسته با خود خلوت کنند و به مرحلۀ پایانی طبخ برسد.
در این فاصله بادمجان ها را سرخ می کنند و پس از پخت کاملِ لالک، آن ها را کنار بشقاب گذاشته و با لالک میل می کنند.
یکی از همراهان همیشگی این لالک بادمجان، ترشی های محلی به ویژه ترشی بادمجان است.
گاهی به جای بادمجان سرخ شده لالک را با مرغ به همراه هویج پخته یا سیب زمینی می خورند که اگرچه عناصر جدیدی برای این غذا به شمار می آیند اما چیزی از لطف آن به عنوان یک غذای سنتی و لذیذ کم نمی کند.

http://www.banounews.ir/fa/News/400708/غذای-اصلی--لالک-بادمجان؛-غذای-محبوب-شیرازی
بستن   چاپ