آریا بانو
میز اردور/ نان کوکه؛ نان اصیل و قدیمی ایرانی
دوشنبه 17 شهريور 1399 - 16:21:15
آریا بانو - ایران کوک / چی لازم دارم:
آرد 6 پیمانه
شیر به میزان لازم
روغن حیوانی 4 قاشق غذاخوری
خمیر مایه فوری 1 قاشق غذاخوری
نمک 1/2 قاشق غذاخوری
زرده تخم‌مرغ 2 عدد
زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
مواد میانی:
آرد 4 قاشق غذاخوری
کره 150 گرم
شیر 4 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
نان کوکه یکی از انواع نان‌ محلی و سنتی ایرانیه که طعم فوق العاده ای داره. با وجود این که نان محلی کوکه در هر یک از شهرهای ایران به روشی خاص تهیه میشه، اما بعضی از مواد اولیه ی اون مثل زردچوبه جزء جدا نشدنی این نان خوشمزه اس که طعم اون رو بی نظیر می کنه. در بعضی از شهرها نان کوکه رو به شکل ساده و بعضی ها به شکل تو پر درست می کنن. یکی از معروف ترین شهرهایی که به پخت نان کوکه معروفه، شهر تبریزه. در این مطلب دو روش ساده برای درست کردن نان کوکه رو بهتون آموزش می دیم؛ در روش اول داخل نان کوکه با کره، آرد، شیر و یه سری مواد دیگه پر میشه که طعم فوق العاده ای داره. روش دوم کمی ساده تر از روش اوله و در اون نان کوکه به شکل ساده و بدون مواد میانی پخته میشه. طعم نان کوکه میز مثل سایر نان های خانگی طعم بی نظیری داره و میشه اون رو به عنوان یک نان صبحانه ی مقوی و سالم در نظر گرفت. نان کوکه هم مانند بسیاری از نان های سنتی ایرانی از جمله نان فطیر محلی با شیر درست و میشه و بسیار پر خاصیته. اگرچه محلی ها غالبا نان کوکه رو داخل تنورهای سنتی خودشون درست می کنن، ولی شما برای درست کردن این نان خوشمزه نیازی به تنور نداشته و با فر هم میتونید اون رو به خوبی بپزید. تزیین نان کوک به سلیقه ی شما بستگی داره؛ می تونید این نان خوشمزه رو به شکل ساده درست کرده و یا با کنجد، گردوی خرد شده، پسته و یا دانه های سیاه خرفه تزیین کنید تا ظاهری زیباتر داشته باشد. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید، طرز تهیه نان کوکه خونگی رو به دو روش ساده یاد بگیرید و این نون بی نظیر رو در کمترین زمان ممکن بپزید و نوش جان کنید. نکات کلیدی و ترفندهای پخت نان کوکه رو در انتهای مطلب از دست ندهید!
چطور بپزم:
1- خمیر مایه، آرد، زردچوبه و نمک را داخل کاسه ریخته و با هم مخلوط کنید.
2- روغن را کمی گرم کنید تا به صورت مایع درآید. سپس آن را به سایر مواد اضافه کنید. شیر را نیز کم کم داخل کاسه بریزید تا زمانی که خمیر به دست نچسبد. کمی خمیر را ورز دهید تا یکدست شود.
3- روی خمیر کمی آرد بپاشید، آن را با نایلون و بعد با حوله ی تمیز بپوشانید. حدود 30 دقیقه به خمیر استراحت میدهیم.
4- بعد از 30 دقیقه، روی سطحی صاف کمی آرد بپاشید، چانه هایی به اندازه ی پرتقال از خمیر بردارید و به صورت دایره با وردنه باز کنید.
5- کمی از مواد میانی (که در ادامه توضیح داده شده) را در یک سمت خمیر بریزید. سپس خمیر را از وسط تا بزنید، دور تا دور آن را با انگشت به هم بچسبانید و به آن شکل دهید. روی خمیر را با زرده ی تخم مرغ رومال کنید.
6- کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و کمی چرب کنید. خمیر را روی سینی فر پهن کرده و آن را حدود 40 الی 50 دقیقه داخل فر گرم شده در دمای 160 درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد.
طرز تهیه مواد میانی
برای درست کردن مواد میانی نان کوکه، کره را آب کنید، زردچوبه را به آن بیفزایید. سپس آرد را به آن ها اضافه کرده و همه ی مواد را با حرارت ملایم تفت دهید تا زمانی که خامی آرد گرفته شود. در انتها شیر را به آن ها اضافه کنید.

http://www.banounews.ir/fa/News/396843/میز-اردور--نان-کوکه؛-نان-اصیل-و-قدیمی-ایرانی
بستن   چاپ