آریا بانو
میوه ای که مانع از پوکی استخوان، سکته قلبی و باعث تنظیم فشار خون می‌شود
یکشنبه 9 شهریور 1399 - 11:07:49 AM
آریا بانو - میزان / میوه گلابی در محدوده رنگ‌های سبز، زرد، قهوه‌ای، قرمز یا ترکیبی از این رنگ‌ها وجود دارد. این میوه زیبا سرشار از پتاسیم، ویتامین‌ها و مواد معدنی است و به صورت پخته، کمپوت شده یا خام مصرف می‌شود. دانه گلابی همانند دانه بِه برای انسان خطرناک است.
طبع گلابی و مصلح آن
طبع گلابی سرد و خشک است و مصرف آن دمای بدن را کاهش داده و رطوبت بدن را می‌گیرد، بعبارتی گلابی سرمابخش جسم است، بنابراین افرادی که طبع سرد و خشکی دارند برای هماهنگ کردن طبیعت گلابی با طبع بدن خود باید این میوه را با عسل، هل، دارچین، زیره، زنجبیل و رازیانه میل کنند.
میوه گلابی برای افرادی با طبع گرم و تَر مناسب است و به هنگام مصرف هیچ مشکلی برای این دسته از افراد پیش نمی‌آید.
خواص میوه، عصاره وبرگ‌های دم کرده گلابی
1-گلابی به دلیل داشتن مقادیر بالای مس، فیبر و ویتامین‌های C و K از رشد سلول‌های سرطانی، چون سرطان روده بزرگ و سینه جلوگیری می‌کند.
2- فیبر بالای موجود در گلابی موجب تنظیم و کنترل کلسترول خون شده و به همین دلیل ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته قلبی را تا 50 درصد کاهش می‌دهد.
3- افزایش حرکات روده ای، بهبود هضم و جلوگیری از پیدایش پولیپ روده به دلیل وجود فیبر نامحلول در میوه گلابی از دیگر خواص مصرف این میوه زنگوله‌ای زرد است.
4- قند طبیعی و بالای گلابی و جذب سریع آن باعث شده تا این میوه مقوی و انرژی زا باشد.
5- پوست و میوه گلابی دارای مقادیر زیادی بور است که با بهبود جذب کلسیم در بدن، تراکم و استحکام استخوان‌ها را ضمانت کرده و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.
6- گلابی با خاصیت خنک کنندگی بالا موجب بهبود گرمازدگی، گُرگرفتگی و کاهش تب می‌شود.
7- ترکیبات آنتی اکسیدانی غنی و پروتئینی بنام گلوتاتیون در گلابی موجب بهبود خونرسانی و کنترل و تنظیم فشار خون می‌شود.
8- خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی گلابی باعث بهبود بیماری‌های مزمنی مانند آرتریت، نقرس، کیسه صفرا و التهابات روده‌ای می‌شود.
9- طعم گَس گلابی با خاصیت خلط آوری برای التیام گلو و دردهای ناشی از آن مفید است.
10- فیبر بالای موجود در برای کنترل و کاهش وزن بسیار موثر است.
11- اسید لاکتیک موجود در گلابی به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی بالا از خشکی و ترک لب جلوگیری کرده و باعث نرمی آن می‌شود.
12- مرطوب کنندگی ناشی از اسید لاکتیک، آنتی اکسیدان و ویتامین C موجود در گلابی باعث تقویت، شادابی و سلامت موی سر می‌شود.
13- بهبود هضم و فیبر بالای موجود در گلابی باعث درملان یبوست می‌شود.
14- آهن و مس موجود در گلابی باعث تولید گلبول‌های قرمز خونی شده و این امر جریان خون سازی و خون رسانی را بهبود می‌بخشد.
15- ویتامین A، C، آنتی‌اکسیدان و خاصیت ضد التهابی موجود در گلابی علاوه بر سلامت چشم موجب تقویت بینایی می‌شود.
16- کلسیم، فسفر، منگنز، منیزیم و روی موجود در گلابی علاوه بر سلامت استخوان‌ها مانع بروز بیماری‌های استخوانی نظیر پوکی استخوان، درد و التهاب استخوانی می‌شود.
17- ماده سوربیتول موجود در گلابی از جذب قند جلوگیری می‌کند و از انجایی که حل شدن قند در بزاق دهانی یکی از دلایل پوسیدگی دندان است، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که گلابی در کاهش پوسیدگی و سلامتی دندان‌ها نقش موثری دارد.
18- کلروژنیک اسید موجود در گلابی به عنوان یک آنتی اکسیدان، با اثر حفاظت کنندگی در سیستم اعصاب، آن را تقویت می‌کند.
19- گلابی به علت داشتن ترکیبات فلانوئیدی با خاصیت بالای ضد باکتری و ضد ویروسی، نقش مهمی در سلامت بدن دارد.
20- وجود ماده تانن در گلابی باعث التیام درد و بهبود بیماری سینه می‌شود.
21- ترکیب کوئرستین موجود در گلابی به عنوان یک آنتی اکسیدان موجب درمان تنگی نفس و کاهش ابتلا به آسم می‌شود.
22- میوه گلابی با داشتن اسید فولیک بالا می‌تواند برای دوران بارداری نقش مهمی داشته باشد و باعث پیشگیری از نقص زایمان مادرزادی شود.
23- درصد بالای فیبر و مقدار ناچیز گلسیرین موجود در گلابی می‌تواند قند خون را کنترل کند از اینرو مصرف در اندازه ان برای بیماران دیابتی توصیه می‌شود.
24- عصاره گلابی با ترکیب دو قاشق غذاخوری سرکه سیب یک احیا کننده عالی برای موی سر بوده و آن را درخشان‌تر و لطیف‌تر می‌کند.
25- برگ‌های دم کرده گلابی با خاصیت ضد التهابی و بی حسی باعث کاهش سردرد و میگرن می‌شود.
26- فیبر و ویتامین C موجود در پوست و میوه گلابی باعث پردازش صحیح غذا، بهبود عملکرد متابولیسم بدن و افزایش جذب مواد مغذی در بدن می‌شود.
مضرات گلابی
1-اگر از گاز معده رنج می‌برید از مصرف بیش از حد گلابی اجتناب کنید.
2-گلابی دارای فیبر است و مصرف بیش از اندازه میوه‌های فیبردار باعث ناراحتی‌های شکم و منجر به استفراغ یا اسهال می‌شوند.
3-مصرف بیش از انداره گلابی در افراد سرد مزاج و آن‌هایی که معده ضعیف دارند باعث نفخ معده می‌شود.
4- گلابی حاوی سوربیتول و فروکتوز است و این قندها در افراد حساس باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل نفخ، باد معده، اسهال و دل درد می‌شود.
5- بهتر است پس از خوردن گلابی آب سرد ننوشید، زیرا در افراد حساس ایجاد نفخ می‌کند.
6-کسانی که معده ضعیفی دارند به هیچ وجه گلابی را با پوست نخورند.
نحوه صحیح خرید و مصرف گلابی
1-مصرف روزانه حدوداً دو و نیم گلابی متوسط، می‌تواند در افراد بزرگ‌سال مشکلاتی (مضرات گلابی که در بالا به آن اشاره شد) را ایجاد کند.
2-حدوداً 5گلابی متوسط یا دو و نیم فنجان نکتار گلابی می‌تواند باعث اسهال در بزرگسالان و کودکان شود.
3-در هنگام خرید، گلابی‌های کاملا رسیده و مایل به سرخ را انتخاب کنید، که کاملا سالم و به راحتی قابل هضم هستند.

http://www.banounews.ir/fa/News/390180/میوه-ای-که-مانع-از-پوکی-استخوان،-سکته-قلبی-و-باعث-تنظیم-فشار-خون-می‌شود
بستن   چاپ