آریا بانو
ترک نماز چه اثرات هولناکی دارد؟
جمعه 24 مرداد 1399 - 13:38:22
آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / در قرآن مجید که مجموعه راهنمایی‌ها و دستور العمل‌های زندگی سعادتمندانه بشریت آمده است، در مورد خمس 1 آیه، در رابطه با روزه 13 آیه، در رابطه با حج 18 آیه، درباره زکات 23 آیه آمده است، ولی در مورد نماز بیش از 122 آیه، نازل شده که طی آن اهمیت، احکام و مسایل مهم نماز مطرح گردیده است.
در برخی از روایات تارک نماز را در حکم کافر معرفی کرده اند، مَنْ تَرَکَ‏ الصَّلَاهَ مُتَعَمِّداً فَقَدْ کَفَرَ …؛ علامه مجلسی، بحار، ج 30، ص 673. دو صورت دارد گاهی کاهل نماز است، یعنی از روی جهل و تنبلی و یا بی مبالاتی در انجام نماز کوتاهی می‌کند، چنین شخصی کافر فقهی و عقیدتی نیست بلکه، چون معرفت لازم را ندارد، نعمت الهی را کفر ورزیده است و مستحق عذاب الهی هست، اما حکم سایر مسلمانان را دارد! اما گاهی اصل نماز را قبول ندارد به گونه‌ای که منکر دین و ضروریات می‌شود در این صورت چنین شخصی کافر فقهی محسوب می‌شود و آثار کافر را دارد یعنی نمی‌توان با او ازدواج کرد و نجس می‌باشد!
مطابق نظر آیت الله خامنه ای:
س 315: با جمعی از دوستان خانه‏ای را اجاره کردیم و متوجه شدیم که یکی از آن‌ها نماز نمی ‏خواند. بعد از سؤال از وی، پاسخ داد که قلباً به خداوند تبارک و تعالی ایمان دارد، ولی نماز نمی خواند. با توجه به هم غذا بودن و ارتباط زیاد با وی، آیا باید او را نجس بدانیم؟
ج: مجرد ترک نماز و روزه و سایر واجبات شرعى باعث ارتداد مسلمان و کافر شدن و نجاست وى نمى‏گردد و تا زمانى که ارتداد وى احراز نشده است، حکم سایر مسلمانان را دارد. (سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای)
مطابق نظر آیت الله سیستانی:
پرسش: تارک الصلاه در چه صورت کافر است و آیا نجس هم می‌باشد؟
پاسخ: مجرد ترک نماز موجب کفر نمی‌شود اگر چه ترک آن از گناهان بزرگ است.
عاقبت و سرنوشت بی نماز
حرمت ترک نماز، از انجام بسیاری از اعمال حرام سنگین‌تر است. زیرا انسان در ارتکاب برخی از اعمال حرام، نیت بی حرمتی به خدای متعال و دین را ندارد، بلکه جنبه حیوانی انسان بر او غلبه نموده و چه بسا پس از مبتلا شدن به فعل حرام، به شدت از خدای متعال می‌ترسد و توبه می‌کند. در حالیکه رها کردن نماز، موثر از غلبه شهوات بر انسان نیست. بلکه ناشی از ضعف ایمان و بی توجهی به فرمان الهی است.
نمازی که از سر بی میلی و بی رغبتی و به چشم یک کار دست و پا گیر و بیهوده دیده شود چه لذتی می‌تواند داشته باشد. این‌ها که از تمام این مجموعه هستی فقط طالب مادیات و لذات زودگذرشان هستند میدانند و باز هم بدانند که لحظات عمر در شتابند و دیر یا زود همه مهمان خانه خاک خواهیم شد و وقت پاسخگویی. الان که وقت نماز خواندن ندارید دقایقی چند به این فکر کنید که در پاسخ این که چرا نماز نخوانده اید چه خواهید گفت؟ آیا زمان مضحکه است و باز میتوانید بگویید:" ما قرصش را خورده ایم و یا به سن تکلیف نرسیده ایم"
چند نمونه از آثار ترک نماز اشاره می‌کنیم:
دور ماندن از امان خدا و رسولش: رسول خدا صلی الله علیه وآله: «من ترک الصلوه متعمدا من غیر عله فقد برء من ذمه الله و ذمه رسوله؛ کسی که نماز را عمدا و بدون دلیل ترک کند از امان خدا و رسولش دور خواهد بود.» (عیون‏أخبارالرضا (علیه السلام) ج:1 ص:285)
محروم از یاری: کسی که نماز می‌خواند در هر نمازی با گفتن «ایاک نعبد و ایاک نستعین ؛ پروردگارا تنها تو را می‌پرستیم و تنها از تو یاری می‌جوییم» از خداوند طلب یاری می‌جوید، ولی بی نماز خود را از این یاری محروم می‌نماید. یاری کسی که دارای قدرت و رحمت، علم و حکمت است.
سبب تسلط شیطان: امام صادق (ع) از پدرش نقل کرده است که رسول خدا (ص) فرمود: «شیطان همواره از پسر آدم وحشت دارد و فاصله می‌گیرد تا هنگامی که نماز‌های پنج گانه اش را در وقتش به جا می‌آورد. پس هرگاه آن‌ها را ضایع کرد بر او جرأت پیدا می‌کند و او را بر گناهان بزرگ وارد می‌سازد.» (ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص 230)

http://www.banounews.ir/fa/News/378578/ترک-نماز-چه-اثرات-هولناکی-دارد؟
بستن   چاپ