آریا بانو - خراسان / شما با باقیمانده غذاها چه میکنید؟ دور میریزید؟ برای پرندگان و گربهها در ظرفی مخصوص میگذارید؟ بخشهای قابل استفادهاش را نگه میدارید و دوباره با آن یک غذای جدید اختراع میکنید؟ خب بهغیر از این راهها بهنظرتان روش دیگری هم هست؟ درست حدس زدید، یک روش دیگر هم وجود دارد؛ کمپوستسازی* از باقیمانده غذاها و گیاهان. مثلا برگهای کاهو و کلم که حسابی چروک و پلاسیده شدهاند و قابل استفاده در سالاد نیستند،اضافه غذای روز که نمیشود در وعده دیگری استفادهاش کرد؛ و تفالههای چای و قهوه میتوانند به کمک طبیعت به یک ماده ارزشمند و بهدردبخور تبدیل بشوند اما چطوری؟ باقیمانده غذاهای بدونچربی و بدونگوشت را در یک ظرف بریزید و به نزدیکترین پارک یا باغچه اطراف خانه بروید. جایی را که چمن نداشتهباشد و بشود بهراحتی خاک را کَند و چالهای درست کرد، انتخاب کنید. یک بیلچه کوچک به شما کمک میکند چالهای با عمق 15سانتیمتر بکَنید. حالا وقتش رسیده پسماند موادغذاییِ گیاهیِ خانه را در این چاله دفن کنید و رویش دوباره خاک بریزید. اگر باغچه و فضای سبز مناسبی اطراف خانهتان ندارید، یک پیشنهاد دیگر هم برایتان داریم. میتوانید یک ظرف پلاستیکی که از خوراکیهای دیگر بهجا ماندهاست، با خاکبرگ (همان خاک حاصلخیز باغچه) پر کنید و توی خانه نگه دارید. هروقت
پوست خیار و هندوانه و بقیه میوهها جمع میشود، آنها را کاملا ریز کنید و لابهلای خاک قرار دهید. تفالههای چای هم میتوانند بعد از اینکه کمی آبشان خشک شد با خاکبرگ مخلوط شوند و کمپوست خیلی خوبی به شما بدهند. با این کار علاوه براینکه زباله تر و شیرابه تولید نکردهاید، یک محصول ارزشمند برای گلدانهای خانه هم تولید میکنید.
*فرایند کمپوست به کمک فعالیت میکروارگانیسمهایی که توانایی تجزیه موادی مثل باقیمانده گیاهان و جانوران را دارند، اتفاق میافتد.
نویسنده : مریم ملی| خبرنگار