آریا بانو
تحلیل نقاشی صدرای خوش‌بین و محسن خجالتی
شنبه 21 تير 1399 - 10:54:53
آریا بانو - خراسان / آن چه در نقاشی‌های آقا صدرا 8 ساله و آقا محسن 7 ساله نمی‌بینید
چگونگی استفاده از رنگ‌ها و شکلی که به کمک آن‌ها روی کاغذ کشیده می‌شود، یکی از مهم‌ترین ملاک‌ها و معیارهای سنجش شخصیت و شناخت روان کودکان است. تحلیل دو نقاشی را در ادامه بخوانید، شاید بعضی آیتم‌هایش شبیه نقاشی‌های فرزند شما بود. هر چند روانکاوی یک نقاشی کودکانه نیاز به تخصص دارد اما مطالعه این مطالب خالی از لطف نیست. امیدواریم در فرصت‌های بعدی نقاشی فرزند شما را تحلیل کنیم.
آنالیز نقاشی آقا صدرا 8 ساله

آریا بانو


1- آقا صدرا، خوش‌سلیقه، پرانرژی و با اعتماد به نفس بالاست. او هوش محیطی و هوش عاطفی بالایی دارد و حواسش به همه چیز هست.
2- درخت، مبین زندگی، قدرت و تمایل او به رشد است. شاخسارهای سر به فلک کشیده این درخت‌ها، یعنی صدرا می‌خواهد قدرت خود را به خورشید(پدر) نشان دهد. به عبارت دیگر، می‌خواهد پدرش، او را بیشتر و بهتر ببیند.
3- درخت در سمت چپ نقاشی ترسیم شده که مبین مستقل بودن است اما او خواهان تضمین‌های ایمن کننده است بدین معنا که به سوی آینده گام برمی‌دارد به شرطی که حمایت مادرانه همراه او باشد. به طور کلی می‌توان گفت کشیدن درخت بزرگ، مبین این است که آقا صدرا می‌خواهد خود را نشان دهد و توجه همه را به خود جلب کند.
4- ترسیم خانه در این نقاشی، گویای داشتن احساس آرامش و خوش‌بینی به زندگی و آینده است. خانه‌ای که با یک چارچوب دلپذیر کشیده شده، نشان دهنده توازن، ملایمت و شکوفایی است. هنگامی که کودک به حمایت و دفاع از خود می‌پردازد، خانه از استحکامات برخوردار و به صورت قلعه‌ای شکوهمند ترسیم می شود و نشان می دهد که حضور مادر در خانه، امنیت و آرامش بیشتری به آقا صدرا می‌دهد.
5- پرنده‌هایی که در نقاشی می‌بینیم، مبین آرزوهای زیاد آقا صدراست، احتمالا مشغول شدن در چندین شغل برای آینده مدنظرش است که دوست دارد کم‌کم درباره‌اش تجربه کسب و اطلاعاتش را بیشتر کند. این وظیفه والدین اش است که سوال‌های پسرعزیزشان را جواب دهند تا بهترین انتخاب را برای شغل آینده‌‌اش داشته باشد.
6- رنگ سبز که تا نصف خانه و نیمه درخت بالا آمده، نیاز به جلب توجه و میل به محبوبیت را در صدرا نشان می‌دهد. از سوی دیگر معرف داشتن اراده، پایداری و سرسختی در اوست. این را هم بدانید، رنگ پرتقالی که در سقف خانه دیده می‌شود، میل به موفقیت، شادی، نشاط و پویایی را در آقا صدرا بیان می‌کند.
سخنی با والدین آقا صدرا: لطفا بگذارید کودک‌تان، کودکی کند. والدین آقا صدرا، اگر نگذارید که کودک‌تان کودکی کند، در نوجوانی یا جوانی دلش می‌خواهد کودکی را دوباره تجربه کند ،آن‌جاست که والدین انتظارات و توقعات‌شان بالا می رود و فرزند در ادامه راه، سرخورده و دچار مشکل می‌شود. پدر گرامی لطفا وقتی که در خانه هستید، زمان بیشتری برای فرزندتان بگذارید، به دور از ناراحتی، خستگی، عصبانیت، سخت گرفتن و گوشی در دست گرفتن ‌.
آنالیز نقاشی آقا محسن 7 ساله

آریا بانو


1- آقا محسن، پسری فعال، باهوش، پرانرژی، حساس و مهربان است. پدر و مادرش را خیلی زیاد دوست دارد که جای تقدیر و تشکر از این والدین گرامی و رفتارهایشان دارد.
2- او فضای سبز و بیرون رفتن را خیلی دوست دارد. خانه را زیاد دوست ندارد، بیشتر روی بیرون رفتن در نقاشی‌اش تاکید کرده به شرطی که همه عزیزانش، همراهش باشند.
3- آب سرچشمه حیات و در نقاشی معرف قدرت مادرانه است و دریاچه‌ای که آقا محسن کشیده، نیاز به حمایت مادرانه را برجسته می‌کند. دو تا ابر که دورش را با خط محصور کرده، میزان ارزش‌گذاری و دوست داشتن مادر است و این‌که او به مادرش وابسته است.
4- پل به منزله یک نماد ارتباطی و تبلور دیدگاه کودک در برابر زندگی است. ترسیم پلی با رنگ تیره، اضطراب کودک را نشان می‌دهد اما می‌تواند به معنای گذار کودک از یک دوره مشکل یا وهله‌ای از زندگی باشد که تلاش چشمگیری می‌کند تا بیشتر به چشم مادر بیاید.
5- کوه‌های نوک تیز، معرف مشکلات کودک و موانعی هستند که سر راه او وجود دارند و حواس دیگران به آن‌ها نیست. البته گاهی خبر از این می‌دهند که سازوکار دفاعی او، لجبازی و عصبانیت است.
6- رنگ زرد که در نقاشی استفاده شده، مبین نیاز به شادی است. او دوست دارد پدر به عنوان منبع قدرت، ساعات بیشتری در خانه حضور داشته باشد. به طور کلی، استفاده از رنگ‌های سرد(مثل آبی، سبز و قهوه‌ای) گرایش به درون گرا بودن و کم رویی را نشان می‌دهد.
7- خانه‌ای بسیار کوچک با آدمک‌ها، باز هم نشان دهنده اعتماد به نفس پایین است. درخت هم به عنوان نماد زندگی و محور مرکزی شخصیت تلقی می‌شود. هر اندازه درختی که ترسیم می‌شود، کوچک‌تر باشد، کودک بیشتر خود را کوچک می‌پندارد یعنی کم روست و عزت نفس پایینی دارد.
8- ترسیم خطی که تنه درخت را از شاخسار جدا کرده، معمولا هنگام ورود بچه‌ها به دوران ابتدایی مشاهده می‌شود. در این دوره، کودک به شدت سرکوبی یا اجبار آموزشگاهی را احساس می‌کند.
سخنی با والدین آقا محسن: به فرزندتان مسئولیت دهید. از دادن مسئولیت‌های کوچک که در توانش باشد، شروع کنید تا اعتمادبه نفس و استقلال بیشتری کسب کند. آقا محسن، انرژی بسیار زیادی دارد که حتما باید این انرژی هیجانی، تخلیه شود مثلا با پر کردن اوقات فراغت با کلاس‌های ورزشی. در ضمن و به هیچ وجه، او را با خواهر و برادر و همسالانش مقایسه نکنید.
نویسنده : دکتر فریده ناصری | روان‌شناس بالینی
نقاشی از شما
بررسی روان‌شناسانه‌اش از ما

http://www.banounews.ir/fa/News/351662/تحلیل-نقاشی-صدرای-خوش‌بین-و-محسن-خجالتی
بستن   چاپ