آریا بانو
بهترین سن آموزش حریم خصوصی به کودکان
چهارشنبه 18 تير 1399 - 15:48:13
آریا بانو - مجله دلگرم / با ورود کودک به مدرسه حریم‌های دیگری را باید به او شناساند. مثلاً سعی کنید در مورد مسائلی که به خانواده ارتباطی ندارد در خانه صحبت نکنید. اطلاعات شخصی دیگران را بازگو نکنید و خلاصه غیبت نکنید. به این ترتیب رعایت حریم شخصی دیگران را به کودکتان آموزش می‌دهید.
در عین حال به کودک می‌آموزید در مورد اتفاقاتی که در خانه می‌افتد نباید با دیگران صحبت کرد و باید به حریم خانواده احترام گذاشت، اما نباید فراموش کرد کودکان این مسائل را تنها با حرف زدن نمی‌آموزند بلکه باید به آموزش‌ها عمل کرد. کودکان رفتار والدین را می‌بینند و یاد می‌گیرند.
در واقع در روش برخورد با فرزندان باید یاد بگیریم که به جای ورود به حریم خصوصی بچه‌ها، آنان را طوری بار بیاوریم که به ما اعتماد داشته باشند و با ما احساس نزدیکی و یگانگی کنند و به همین خاطر چیزی را از ما پنهان نکنند.
اما به هر ترتیب هرجوان یا نوجوانی ممکن است به عللی با برخی مسائل روبه‌رو شود و نخواهد آن را با پدر و مادرش در میان بگذارد که در چنین شرایطی اگر پدر و مادر متوجه موضوع شدند، باید به صورت غیرمستقیم با بچه‌ها گفت‌وگو و نظرات راهنمایی‌گونه‌ خود را به آن‌ها منتقل کنند.
در بیشتر این خانواده‌ها که پدر و مادر‌ها مدام در کار فرزندان سرک می‌کشند، بچه‌ها مشکلی ندارند بلکه مشکل از خود والدین است که ممکن است به اختلالات شخصیتی و روان‌شناختی گرفتار باشند و به همین دلیل در کار‌های فرزندان دخالت‌های نابجا می‌کنند که لازم است چنین افرادی با شرکت در کلاس‌های آموزشی، مهارت‌های زندگی و فرزندپروری را بیاموزند.
بهترین سن شناساندن‌ حریم خصوصی به فرزندان
از 2 سالگی می‌توان به کودکان آموزش داد که حریم خصوصی خود را چگونه حفظ کنند؛ آنها باید بدانند این حریم خصوصی که بخشی از بدن آن هاست را چگونه حفظ کنند و اینکه این حریم تنها متعلق به خودشان است و کسی اجازه ورود به این حریم را ندارد.
این آموزش‌ها باید تا دوران نوجوانی کامل شده باشد کودک باید متناسب با سن خود آموزش‌ها ببیند و این آموزش‌ها فقط از طریق پدر و مادر به فرزندان انتقال یابد، البته اولیاء مدرسه و معلمان هم می‌توانند مکمل این موضوع باشند.ما راجع به نسلی صحبت می‌کنیم که ناخودآگاه‌ نسبت به دهه‌های گذشته‌ از آگاهی بیشتری برخوردار هستند.
این اطلاعات و فضا (فضای واقعی و مجازی) باعث می شود که کودکان به طور غیر ارادی هوشیارتر و کنجکاوتر باشند.
اگر از شیوه‌های امروزی برای برخورد با کودکانمان بهره نبریم، عقب می‌مانیم و مورد اعتماد آنها نخواهیم بود؛ در نتیجه نمی‌توانیم به آنها برای ساختن آینده کمک کنیم.
بچه‌های هر نسل، برای ساختن زمان‌های آینده هستند؛ در نتیجه ممکن است در آن زمان خیلی موضوعات تغییر کرده باشد، بنابراین این کودکان باید بتوانند در آینده زندگی خود را ادامه دهند و از خودشان دفاع کنند تا به رشد و پیشرفت برسند.
ضرورت آموزش استفاده صحیح از امکانات عصر جدید به کودکان
زمانیکه ما راجع به کودکی صحبت می‌کنیم که در این عصر به دنیا آمده، باید بدانیم او به صورت ناخودآگاه‌ اطلاعات بیشتری نسبت به کودکان دهه‌های گذشته دارد؛ در نتیجه نمی‌توان هر آنچه که در این عصر وجود دارد و در دسترس است را از کودک دریغ کرد؛ لذا باید آموزش‌های لازم در خصوص استفاده درست از وسایل موجود به فرزند داده شود.
در واقع باید از این ابزار برای سلامت، رشد و متناسب با سن کودک استفاده شود؛ پدر و مادر باید نحوه صحیح استفاده از آن را به فرزند خود آموزش دهند و قوانینی برای آن لحاظ کنند، باید این آموزش ها را به روش‌های درستی اجرا کنیم که کودک بپذیرد و صدمه‌ای به او وارد نشود؛ کودک برای اینکه رشد کافی داشته باشد نیاز به آموزش‌های لازم و کافی دارد، در نتیجه ما نباید کمتر و بیشتر از حد به آن بپردازیم و آن ها را محدود کنیم.
روش های مهیا کردن حریم خصوصی کودکان:
یک اتاق مجزا به کودک اختصاص دهید
قبل از وارد شدن به حریم او اجازه بگیرید
از او نظر خواهی کنید
در مقابل کودک کنجکاوی نکنید
از او سوالات بی مورد نپرسیم
از کودک در مقابل دیگران چیزی نخواهیم
حریم خصوصی دیگران را رعایت نماییم
هنگام انداختن عکس یا گرفتن فیلم از کودکمان اجازه بگیریم.
مالکیت را به او بیاموزید
بگویید «حلقه محبت» او چه کسانی اند
مرزهای زمانی و مکانی را به او بیاموزید
آموزش حریم خصوصی به کودکان و مراقبت جنسی آنها
خود مراقبتی جنسی به این اشاره دارد که یک کودک یا یک بزرگسال، بتواند در برابر خطراتی که می‌توانند به لحاظ جنسی برای او تهدید آمیز باشد از خودش محافظت کند.
این نوع از خود مراقبتی ریشه در تربیت جنسی صحیح دارد و قاعدتاً اولین جایی که می‌تواند بچه‌ها را در برابر خطرات احتمالی ایمن کند، خانواده است.
بنابراین خانواده‌ای که بتواند به لحاظ جنسی بچه را درست تربیت کند، می‌تواند پایه‌ یک رفتار صحیح به لحاظ خود-مراقبتی جنسی را در او رشد بدهد.
برای آموزش حریم خصوصی به کودکان قوانینی مانند در زدن قبل از ورود به اتاق خواب یا حمام و یا پوشاندن خود در برابر دیگران وضع کنید. این مسائل را با رفتاری آرام و راحت به او آموزش دهید، درست همانطور که هر چیز دیگری را به او می آموزید.
جواب دادن به پرسش های جنسی کودکان، یکی از وظایف مهم والدین است. آموزش حریم های خصوصی بدن به بچه ها، می تواند در بروز کودک آزاری های جنسی بسیار کارآمد باشد.
تربیت جنسی در کودک ، تربیتی است که پدر و مادر می‌توانند از ابتدای کودکی، حتی از زیر دوسالگی فرزند، با آموزش‌هایشان و رفتارهایشان با همدیگر و با کودکشان در ارتباط با موضوعات جنسی آن را پایه‌گذاری کنند.
این تربیت و آموزش محافظت از بدن به کودکان و اطلاع‌رسانی درست بایستی با توجه به مرحله تحول فکری کودک، بر اساس نیازها و سطح فهم کودک از سوی والدین ادامه پیدا کند.
خیلی از این اطلاع‌رسانی‌ها می‌توانند از طریق یادگیری مشاهده‌ای یا یادگیری‌های کلامی صورت بگیرند. یادگیری مشاهده‌ای مثل دیدن رفتار صحیح خودِ والدین با همدیگر و یا با کودک، که می‌تواند این آگاهی را به بچه بدهد که یک برخی از نواحی بدن خصوصی هستند و کسی حق ندارد به آن‌ها دست بزند یا آن‌ها را ببیند.

http://www.banounews.ir/fa/News/349909/بهترین-سن-آموزش-حریم-خصوصی-به-کودکان
بستن   چاپ