آریا بانو - خراسان / چی لازم دارم:
شیر- 4 لیوان
ماست - 4 قاشق غذاخوری
چطور درست میشه:
1-
شیر را بجوشانید (پس از به جوش آمدن،حرارت را کم کنید و بگذارید 15 دقیقه
شیر به آرامی بجوشد تا آب اضافیاش تبخیر شود).
2-
شیر را داخل ظرفی که برای ماست در نظر گرفتهاید، بریزید و اجازه دهید کمی خنک شود (در زمان اضافه کردن ماست،
شیر باید به اندازهای گرم باشد که انگشتتان گرما را حس کند اما نسوزد).
3- مقداری از
شیر را داخل کاسهای بریزید و با ماست مخلوط کنید؛ سپس آن را به بقیه
شیر بیفزایید و با قاشق به آرامی هم بزنید تا خوب ترکیب شود (این روش برای حل شدن بهتر ماست است).
4- در ظرف را ببندید و ظرف ماست را با حوله گرمی خوب بپوشانید و در جای گرم بگذارید.
5- بسته به گرمای محیط 5 تا 8
ساعت زمان برای بستن ماست لازم است؛ پس از اینکه ماست بسته شد، ظرف را در یخچال بگذارید تا سرد شود.
نکات:
1- اگر ماست آب انداخت و تکهتکه شد یعنی
شیر زیاد داغ بوده یا ماست خیلی سرد بوده یا مایه ماست کمتر از مقدار لازم بوده است.
2- هرچه چربی
شیر بیشتر باشد، ماست خانگی سفتتری خواهید داشت.
3- برای تهیه ماست شیرین میتوانید همزمان با اضافهکردن ماست به شیر، مقداری شکر نیز به آن اضافه کنید.
4- برای درستکردن ماست سفت حتما از
شیر پرچرب استفاده کنید.
شیر کمچرب ماست را رقیق میکند.
5- همزدن
شیر قبل از جوشیدن موجب میشود پروتئین
شیر در ظرف تهنشین نشود و ماست غلیظ و خامهای میشود.
http://www.banounews.ir/fa/News/347726/میز-اردور--ماست-خانگی-خوشطعم-با-روشی-آسان