آریا بانو
به خاطر حرف‌های دوستانم از زایمان می‌ترسم!
شنبه 14 تير 1399 - 13:19:08
آریا بانو - خراسان / خانمی 24 ساله‌ام و شوهرم 28 ساله. از یک سال پیش، به من گفته که فرزند می‌خواهد و دوست دارد که هرچه زودتر بچه‌دار شویم. زندگی خوبی داریم و خوشبخت هستیم. مشکل مالی هم نداریم اما من از زایمان و بارداری می‌ترسم. به خصوص که دوستانم، همه من را ترسانده‌اند و از سختی‌هایش گفته‌اند. چه کنم؟
به ترس از بارداری و زایمان، «توکوفوبیا» (Tokophobia) گفته می‌شود. زنان مبتلا به این مشکل از باردار شدن و زایمان کردن می‌هراسند به همین دلیل تمایلی به بارداری ندارند. این ترس یکی از انواع فوبیاست که باعث می‌شود برخی از زنان با وجود میل به بچه‌دار شدن از بارداری پرهیز کنند یا در صورت باردار شدن از ترس زایمان طبیعی به عمل سزارین روی بیاورند. با این حال، این‌که ابراز خوشبختی و رضایت از زندگی‌مشترک دارید، مایه خرسندی است اما همین‌طور که اشاره کردید، شوهرتان برای فرزندآوری از شما درخواست موافقت دارد. در زندگی مشترک از لوازم خوشبختی تامین نیازها و انتظارات یکدیگر است پس خودتان را آماده فرزندآوری کنید و پس از به دنیا آمدن فرزند اول و تجربه‌تان، درباره تعداد فرزند با ایشان توافق کنید.
فرزندآوری هم‌جهت با فطرت شماست
این را بدانید که هر زن با مادر شدن که سیستم بدنش برای فرزندآوری تنظیم شده، کامل می‌شود و این شنا کردن در جهت موافق آب یعنی فطرت شماست و یعنی پذیرش هویت جنسیتی زنانه و تکامل روحی شما که تاثیر مثبت خود را بر زندگی مشترک شما هم خواهد گذاشت به شرط این‌که نیروهای خود را علیه این نیاز فطری نشورانید.
اضطراب‌تان طبیعی است
اولین راهکار درمانی، این است که احساسات خود را به دکتر یا ماما بگویید. تجربه میزان مشخصی از اضطراب برای بارداری طبیعی است. اطلاعات و آگاهی‌های پزشکی مناسب در این زمینه کسب کنید. از خانواده درمانی و اطرافیانتان مثل مادر، خواهر، خانواده و دوستان و دیگر زنان باردار که تجربیات خوشایند دارند، کمک بگیرید و نگرانی‌هایتان را با آن‌ها در میان بگذارید.
درگیر تجربه‌های ناخوشایند دیگران نشوید
از گوش دادن به ماجراها و تجربه‌های ناخوشایند دیگران امتناع کنید. شنیدن داستان‌های ناراحت‌کننده و وحشتناک درباره زایمان می‌تواند به تشدید ترس‌تان بینجامد. شاید لازم باشد مدتی از دوستان‌تان فاصله بگیرید و با دوستان مجازی باهدف فرزندآوری ارتباط برقرار کنید. همچنین مطالعه کتاب‌های مرتبط با بارداری و زایمان شما را به لحاظ شناختی با فرایند بارداری و برخورد شما با مشکلات هنگام بارداری آشنا می‌کند. مثل مسمومیت‌ها، رژیم غذایی هر ماه برای زیبایی و سلامت جنین و دستورات مربوط به ورزش‌های تسهیل زایمان و مراقبت‌های بعد از زایمان. با این‌ها فکرتان را مشغول کنید و از این اتفاق بی نظیر که فقط برای زن‌ها قابل تجربه است، نهایت لذت را ببرید و خودتان را آماده‌مادری کردن و مراقبت از کوچولو کنید.
سیسمونی تهیه کنید
در جست و جوهای اینترنتی بد نیست به جست‌وجوی تصاویر نوزادان و لوازم مورد نیازشان بپردازید. این کار هیجانات مثبت شما را به سمت فرزند‌آوری بیشتر می‌کند. همچنین از دعا کردن و توکل بر خداوند بزرگ برای غلبه بر اضطراب‌ها کمک بگیرید. بعد از بارداری شرکت در کلاس‌های آموزشی قبل از زایمان برای قرار گرفتن در جریان روش‌های کنترل درد، آشنایی با فرایند زایمان و مسائل مرتبط با آن می‌تواند تا حد زیادی از ترس‌ها و دلهره‌های شما بکاهد. اگر ترس از بارداری و زایمان باعث مختل شدن روند طبیعی زندگی‌تان می‌شود، حتما در این زمینه از مشاوران یا متخصصان مامایی کمک بگیرید‌.
نویسنده : صدیقه معدنی | کارشناس‌ارشد روان‌شناسی بالینی

http://www.banounews.ir/fa/News/344644/به-خاطر-حرف‌های-دوستانم-از-زایمان-می‌ترسم!
بستن   چاپ