آریا بانو
ناهار/ خورشت مرجو؛ غذای سنتی و اصیل طالقان
چهارشنبه 11 تير 1399 - 12:46:02
آریا بانو - ایران کوک / چی لازم دارم:
سیب زمینی 1 عدد
آلو بخارا 10 عدد
عدس 1 پیمانه
گوشت گوسفندی 400 گرم
پیاز 2 عدد
رب گوجه فرنگی به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
زعفران به میزان لازم
آبغوره به میزان لازم
چطور بپزم:
خورش یکی از غذاهای اصلی در سفره های ایرانی هست که تنوع بسیار زیادی هم داره مثل خورش قیمه نخود، خورش اناربیج و غیره. خورش مرجو یا خورش عدس از غذاهای ایرانی محلی و سنتی متعلق به شهر زیبای طالقان هست. ماده اصلی تشکیل دهنده این خورش اصیل و بی نطیر عدس هست. عدس (به انگلیسی Lentil) منبع غنی از پروتئین گیاهی، پتاسیم، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هست. از جمله مزایای بی شمار عدس می تونم به درمان کم خونی و تقلیل فشار خون اشاره کنم. پس با توجه به خواص شگفت انگیز عدس، خورش مرجو علاوه بر طعم و عطر دل پذیری که داره یه خورش سالم و مقوی هم هست. در این مطلب می خوام طرز تهیه خورش مرجو رو گام به گام و به روشی ساده بهتون آموزش بدم. امیدوارم این خورش خوشمزه رو درست کنین و از خوردن اون در کنار عزیزانتون لذت ببرین.
برای درست کردن خورش مرجو، ابتدا عدس ها را داخل یک کاسه بریزید و روی آن ها را با آب بپوشانید و بگذارید خیس بخورند. آلو ها را نیز در آب بگذارید تا خیس بخورند.
پیازها را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید و کناری بگذارید.
سیب زمینی را نیز پوست بکنید و به شکل دلخواه خرد کنید و کناری بگذارید.
زعفران را هم دم کنید.
در این مرحله یک قابلمه متوسط را روی شعله گاز بگذارید تا گرم شود. سپس مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا کمی داغ شود. حالا پیازهایی که خرد کردید را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا پیاز سبک و شفاف شود. مقداری زردچوبه نیز به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا زردچوبه رنگ پس بدهد. حالا گوشت هایی که به صورت مکعبی خرد کردید را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. سپس رب گوجه خانگی را نیز در وسط قابلمه بریزید و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند و بعد با گوشت و پیاز خوب مخلوط کنید. حالا مقداری آب به مواد اضافه کنید و حرارت گاز را ملایم کنید و زمان دهید تا گوشت پخته شود.
در اواسط پخت گوشت خورش مرجو، آلوها و عدس را که گذاشته بودید خیس بخورند را از آب خارج کنید و به بقیه مواد در حال پخت در قابلمه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با بقیه مواد هم بزنید. سپس سیب زمینی هایی که خرد کردید را نیز به مواد اضافه کنید و نمک و فلفل و دارچین را نیز به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش بپزد.
در آخر پخت خورش مرجو، آبغوره و زعفران دم کرده را بنا بر ذائقه خود به خورش مرجو اضافه کنید و بگذارید خورش خوب جا بیفتد. سپس به همراه پلوی ساده یا پلو زعفرانی میل کنید.
نکات کلیدی تهیه خورش مرجو
– اندازه مواد اولیه که در دستور خورش مرجو آمده است، تقریبی هستند. در صورت تمایل می توانید با رعایت نسبت مقدار مواد اولیه را تغییر دهید.
– در صورت تمایل می توانید گوشت را از مواد اولیه دستور خورش مرجو حذف کنید و یک خورش کاملاً گیاهی و سالم درست کنید.

http://www.banounews.ir/fa/News/343285/ناهار--خورشت-مرجو؛-غذای-سنتی-و-اصیل-طالقان
بستن   چاپ