آریا بانو
این مواد غذایی، رادیواکتیو دارند!
يکشنبه 11 خرداد 1399 - 21:12:38
آریا بانو - آخرین خبر / از نظر فنی، تمام مواد غذایی کمی رادیواکتیو دارند. این بدان دلیل است که تمام مواد غذایی و سایر مولکول‌های آلی حاوی کربن و طبیعتاً به عنوان مخلوطی از ایزوتوپ‌ها از جمله کربن رادیواکتیو 14 هستند.از کربن 14 برای تاریخ‌گذاری کربن Radiocarbon Dating، روشی برای شناسایی سن فسیل‌ها، استفاده می‌شود. با این حال، برخی از مواد غذایی رادیواکتیو بسیار بیشتری نسبت به سایرین دارند.
در اینجا به 10 غذای طبیعی حاوی رادیواکتیو و میزان آن می‌پردازیم:
آجیل برزیلی Brazil Nuts
آجیل برزیل حاوی مقادیر بالای دو عنصر رادیواکتیو است: رادیوم و پتاسیم. پتاسیم برای شما مناسب است، در بسیاری از واکنش‌های بیوشیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد و یکی از دلایلی است که بدن انسان به خودی خود کمی رادیواکتیو دارد. رادیوم توسط ریشه گیاهان روی زمین جذب می‌شود.
هر کیلوگرم آجیل برزیلی بیش از 6600 pCi/kilogram پرتو منتشر می‌کند. بیشتر این پرتو‌های بی ضرر از بدن عبور می‌کند. در همین حال، مقادیر بالای سلنیوم سالم و سایر مواد معدنی باعث می‌شود که این آجیل‌ها قابل خوردن در حد اعتدال باشند.
لوبیای سفید

آریا بانو


لوبیای سفید حاوی محتوای بالایی از پتاسیم رادیواکتیو 40 و همچنین رادون 226 است. به ازای هر کیلوگرم رادون 226، دو الی پنج pCi/kilogram تشعشع و به ازای هر کیلوگرم پتاسیم چهل، 4640 از رادیواکتیو در لوبیای سفید انتظار می‌رود. لوبیا سفید همچنین منبع خوبی از آهن (غیر رادیواکتیو) است.
موز
موز به اندازه کافی رادیواکتیو دارد که می‌توان آن‌ها را از زنگ خطر رادیواکتیو موجود در بندر‌ها و فرودگاه‌ها تشخیص داد. موز حاوی میزان زیادی پتاسیم است و همین خاصیت از آن یک میوه‌ی حاوی خواص رادیواکتیو ساخته است. حدود 600 عدد موز به اندازه‌ی یک عکس رادیوگرافی قفسه‌ی سینه رادیواکتیویته دارد. باید بدانید که پتاسیم موجود در این میوه برای حفظ تعادل سدیم/پتاسیم بدن مفید است.
هویج

آریا بانو


هویج به شما یک واحد پیکو_کوری یا دو پرتو به ازای هر کیلوگرم رادون 226 و حدود 3400 پیکو_کوری برای هر کیلوگرم پتاسیم 40 می‌دهد. سبزیجات ریشه از جمله هویج دارای آنتی اکسیدان‌های محافظت کننده هستند.
سیب‌زمینی

آریا بانو


مانند هویج، سیب زمینی‌های سفید بین 1 تا 2.5 پیکو کوری به ازای هر کیلوگرم رادون 226 و 3400 پیکو کاری در هر کیلوگرم پتاسیم 40 دارد. مواد تهیه شده از سیب زمینی مانند چیپس و سیب زمینی سرخ کرده، به همین ترتیب رادیواکتیو دارند.
نمک کم سدیم

آریا بانو


نمک یا نمک کم سدیم حاوی کلرید پتاسیم، KCl است. در هر وعده تقریباً 3000 پیکو کوری به ازای هر کیلوگرم دریافت خواهید کرد. نمک فاقد سدیم حاوی کلرید پتاسیم بیشتری نسبت به نمک کم سدیم است و به همین دلیل رادیواکتیو‌تر است.
گوشت قرمز
گوشت قرمز حاوی مقادیر زیادی پتاسیم و پتاسیم 40 است. گوشت قرمز در هر کیلوگرم حدود 3000 پیکو کوری رادیواکتیو دارد. گوشت همچنین سرشار از پروتئین و آهن است. مقدار زیاد چربی اشباع شده در گوشت قرمز بیش از پرتو، برای سلامتی خطر دارد.
آب آشامیدنی

آریا بانو


آب آشامیدنی H. 2 O. خالص نیست. دوز تشعشع با توجه به منبع آب متفاوت است، به طور متوسط ​انتظار می‌رود آب حدود 17/0 پیکو کوری/ گرم رادیوم 226 دریافت کند.
کره بادام زمینی

آریا بانو


کره بادام زمینی حاوی 0.12 پیکو_کوری / گرم از پتاسیم رادیواکتیو 40، رادیوم 226 و رادیوم 228 است. همچنین حاوی درصد بالایی از پروتئین است و منبع خوبی از چربی‌های سالم اشباع نشده است؛ بنابراین اجازه ندهید تشعشع جزئی آن شما را بترساند.

http://www.banounews.ir/fa/News/332765/این-مواد-غذایی،-رادیواکتیو-دارند!
بستن   چاپ