آریا بانو
نکاتی برای گندزدایی میوه و سبزیجات در روزهای کرونایی
يکشنبه 31 فروردين 1399 - 18:23:12
آریا بانو - سلامانه: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا تاکنون هیچ شواهدی مبنی بر انتقال ویروس جدید کرونا از طریق مواد غذایی گزارش نکرده است اما با توجه به تجارب بیماری‌های ویروسی قبلی، در مورد شستن میوه‌جات و سبزیجات خام در شرایط کنونی لازم است نکاتی مورد توجه قرار گیرد.
در مورد سبزیجات، در ابتدا پس از پاک کردن به منظور برطرف شدن مواد زائد و گل و لای، یک مرتبه شستشو انجام شود، سپس برای انگلزدایی، در یک ظرف 5 لیتری به ازای هر لیتر، 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی اضافه شده و به مدت 5 دقیقه میوه جات و سبزیجات را داخل کفاب قرار گرفته و سپس با آب سالم شستشو شوند. برای گندزدایی و از بین بردن میکروب‌ها، یک گرم ( نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین 70 درصد را در ظرف 5 لیتری ریخته تا حل شود و سپس میوه جات و سبزیجات را برای مدت 5 دقیقه داخل آن قرار داده تا ضدعفونی شوند (در صورت دردسترس نبودن پرکلرین می توان از یک قاشق مرباخوری آب ژاول 10 درصد یا دو قاشق مرباخوری آب ژاول 5 درصد استفاده کرد. از سایر گندزداهای موجود در بازار که دارای مجوز وزارت بهداشت باشند نیز می توان طبق دستورالعمل مندرج بر آن استفاده کرد). در نهایت پس از گندزدائی نیز مجددا میوه جات و سبزیجات را با آب سالم شستشو داده تا باقیمانده کلر یا ماده گندزدا جدا شود. برای سبزیجات و میوه جات با پوسته سخت تر مانند هویج، سیب زمینی، سیب و یا مرکبات می توان از یک برس برای شستشوی سطح خارجی آن استفاده کرد. برای سبزیجاتی مانند کاهو و کلم باید بیرونی ترین برگ ها و نیز قسمت انتهایی آن جدا شده و برگ ها بصورت جداگانه و تک تک شستشو شوند. همچنین از تخته برش جداگانه برای مواد غذایی خام استفاده شود. در خصوص نحوه ضدعفونی سبزیجات و میوه جات خام باید این مواد غذایی در طی چند مرحله شستشو شوند که شامل شستشو با آب سالم برای رفع گل و لای، شستشو با آب و مایع ظرفشویی بمنظور انگل زدایی، شستشو با پرکلرین برای گندزدائی و در نهایت شسشتشو با آب سالم است و سپس می توان آنها را مصرف کرد.

http://www.banounews.ir/fa/News/297841/نکاتی-برای-گندزدایی-میوه-و-سبزیجات-در-روزهای-کرونایی
بستن   چاپ