آریا بانو
روایت صندوق بین‌المللی پول از آسیب‌های اقتصادی کرونا
جمعه 22 فروردین 1399 - 9:00:41 AM
آریا بانو- «همه‌گیری کووید-19 جهان را وارد رکود کرده است. در سال 2020، این رکود بدتر از بحران مالی جهانی در سال 2008‌ خواهد بود. آسیب‌های اقتصادی آن در تمام کشورهای جهان در حال افزایش است. چین نخستین کشوری است که آسیب شدید این بیماری را با 60 هزار نفر مبتلا تا اواسط ماه فوریه، تجربه کرد. کشورهای اروپایی مانند ایتالیا، اسپانیا و فرانسه حالا در مراحل حاد همه‌گیری قرار دارند و در ایالات متحده آمریکا نیز تعداد مبتلایان با سرعت رو به افزایش است. در بسیاری از بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه، این همه‌گیری تازه آغاز شده است.» صندوق بین‌الملی پول در آخرین گزارش خود از آسیب‌های اقتصادی ویروس کرونا چنین می‌نویسد.  

 

بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول در ایتالیا، اولین کشور اروپایی که ضربه شدیدی از این ویروس خورد، دولت از روز 9 مارس قرنطینه گسترده‌ای برای مهار ویروس ایجاد کرد. در نتیجه میزان حضور مردم در اماکن عمومی و استفاده از برق به میزان بسیار زیادی کاهش یافت.  

 

صندوق بین‌المللی پول می‌نویسد: «پیامدهای این همه‌گیری اقتصاد آمریکا را با سرعت و شدت بالا و بی‌سابقه‌ای تحت تاثیر قرار داده است. در دو هفته گذشته در ماه مارس، تقریبا 10 میلیون نفر بریا استفاده از بیمه بی‌کاری ثبت نام کرده‌اند. چنین وضعیتی پیش از این هرگز دیده نشده بود؛ حتی در زمان اوج بحران مالی سال 2009.» 

بر اساس گزارش IMF، اختلال‌های ناشی از ویروس در بازارهای نوظهور نیز در حال رشد سریع است. آخرین شاخص مدیران خرید، نشان دهنده کاهش بسیار شدید تولید در بسیاری از کشورهاست. این نشان دهنده افت شدید در تقاضای خارجی و افزایش انتظارات از کاهش گسترده تقاضای داخلی است. اما نکته مثبتی نیز برای چین وجود دارد. این کشور بهبود اندکی در شاخص مدیران خرید در اوایل امسال با وجود تقاضای ضعیف خارجی داشت.  

 شاخص مدیران خرید، با بررسی عملکرد 300 مدیر خرید که از 20 نوع صنعت مختلف هستند، به دست‌ می‌آید. اگر این شاخص بالای 50 درصد باشد بهبود شرایط کسب و کار و کمتر از 50 درصد روند رکودی اقتصاد را نشان می دهد.


http://www.banounews.ir/fa/News/293230/روایت-صندوق-بین‌المللی-پول-از-آسیب‌های-اقتصادی-کرونا
بستن   چاپ