آریا بانو
از احساساتت برام بگو کوچولو!
چهارشنبه 20 فروردین 1399 - 8:55:12 AM
آریا بانو - سلامانه: آزادی در بیان احساسات یک مهارت است که مادرها با بیان یک‌سری عبارت‌ها باید این ویژگی را در کودکان‌شان تقویت کنند. کودکانی که از این مهارت برخوردارند، دوستان بیشتر و عملکرد بهتری دارند. نکاتی که در ادامه مطرح می‌شود، در ایجاد این مهارت در فرزندتان مؤثرند. یک راه مؤثر در فرایند بیان احساس توسط کودک، صحبت کردن او با مادرش درباره‌ آن‌هاست. در این مواقع شما به عنوان یک مادر می‌توانید با بیان پنج عبارت در پاسخ به کودک خود، به تقویت مهارت بیان احساس او کمک کنید.
آن چه حس می‌کنی، قابل پذیرش است: کودکان و نوجوانان درباره طبیعی نبودن حس‌شان نگرانند. این نگرانی ناشی از نیاز به پذیرفته شدن ابتدا در خانواده و در مراحل بعدی رشد، در گروه هم‌سالان است. به فرزندتان اطمینان دهید که احساس او صر‌ف‌نظر از قضاوت ما پذیرفتنی است و نگرانی او را کاهش دهید.
آن چه حس می‌کنی تا ابد ادامه نخواهد یافت: فرزند خود را درباره‌ این‌که هر حسی آغاز و پایانی دارد، آگاه و از این طریق به او کمک کنید تا با احساسات خود، به ‌خصوص حس‌های منفی که به نوبه‌ خود بستر رفتارهای آسیب‌زا هستند، کنار بیاید.
اجازه نده که حست تو را کنترل کند: «تعدیل حسی» که با تغییر روش در فکر کردن به احساسات به‌دست می‌آید، اقدامی مؤثر در کنترل حس است. این موقعیت‌ها نیستند که موجب ایجاد حسی خاص می‌شوند بلکه ارزیابی شما از موقعیت‌ها مولد احساسات تان هستند؛ چیزی که کاملاً تحت کنترل شماست. موقعیت‌ها می‌توانند یک آزمون رد یا پذیرش تلقی شوند یا فرصتی برای یادگیری. با آگاهی دادن به فرزند خود در این خصوص، به او کمک کنید تا مواجهه‌ بهتری با حسش داشته باشد.
نامی برای احساسات انتخاب کن: اگر از فرزندتان بخواهید که نامی برای حسش برگزیند، مواجهه‌ بهتری با آن خواهد داشت. مطالعاتی در این زمینه مؤید آن است که با نام گذاری حس‌های منفی چون خشم و ناراحتی، بخش مرتبط به احساسات در مغز کمتر فعال می‌شود و بدین طریق شدت پاسخ ما به آن‌ها را کاهش می‌دهد و به بهتر شدن حال‌مان کمک می‌کند.
بیا درباره‌ حست صحبت کنیم: کودک باید واسطه‌ای را میان حس و رفتار که نتیجه چگونگی حس است، درک کند. با چنین درکی، کودکان می‌توانند به رفتار خود نظم بدهند؛ مثلاً اگر کودک بداند زمانی که عصبانی است یا با برادرش دعوا می‌کند، تمایل به رفتارهای پرخاشگرانه‌ دارد، دوباره که چنین حسی پیدا کند، به سلاح «نظم‌بخشی» و کنترل خود مجهز است و از چنین رفتارهایی خودداری می‌کند.
نکته: به‌طور کلی هرآن چه به شما و فرزندتان کمک کند تا درباره‌ احساسات خود گفت‌و‌گو کنید، گامی مثبت است. با چنین گفت‌وگوهایی، پیام عشق به فرزندتان می‌دهید و به او حس قدرتمند بودن می‌بخشید. خراسان/منبع: Theconversation.com

http://www.banounews.ir/fa/News/291555/از-احساساتت-برام-بگو-کوچولو!
بستن   چاپ