آریا بانو
تهیه توپک پنیری سوخاری به 2 روش ساده
شنبه 16 فروردين 1399 - 17:53:51
آریا بانو - ستاره / توپک پنیری سوخاری یکی از فست فود‌های پرطرفدار در میان بچه هاست که البته در میان بزرگتر‌ها نیز جایگاه خاصی دارد. می‌توان گفت، توپک پنیری سوخاری در واقع از سه لایه تشکیل شده، لایه رویی که ترکیبی از تخم مرغ و پودر سوخاری سرخ شده در روغن است، لایه میانی که که معمولا ترکیبی از سیب زمینی له شده است که با سبزیجات و ادویه‌های مختلفی مزه دار می‌شود و لایه داخلی که اغلب از تکه‌های پنیر تشکیل می‌شود. تنوع این غذا را می‌توان با اعمال سلیقه و ذوق شخصی افزایش داد. برخی افراد از سس گوشت در لایه میانی آن استفاده می‌کنند؛ عده‌ای نیز لایه میانی سیب زمینی را حذف کرده و با صرف حداقل زمان نوعی اسنک خوشمزه درست می‌کنند که می‌تواند به عنوان عصرانه یا پیش غذا در میهمانی‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
1. طرز تهیه توپک پنیری سوخاری با پنیر چدار
مواد لازم
سیب زمینی 4-5 عدد
آرد ذرت 1 فنجان
آرد سوخاری 1 فنجان
تخم مرغ 2 عدد
پیازچه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
فلفل سبز 1 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه 1/4 قاشق چایخوری
پودر زیره سبز 1/2 قاشق چایخوری
پنیر چدار 200 گرم
فلفل قرمز و نمک به میزان لازم
روغن مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
دستور تهیه:
سیب زمینی را پخته، پوست بگیرید و له کنید. سپس کمی نمک به آن اضافه کنید. نمک را کم کم اضافه کنید و بچشید که غذا شور نشود.
به اندازه 1/4 قاشق چاخوری فلفل سیاه به سیب زمینی اضافه کنید.
بسته به ذائقه خود کمی فلفل قرمز به سیب زمینی اضافه کنید. در صورت که به خوردن غذا‌های تند تمایلی ندارید فلفل قرمز را از دستور این غذا حذف کنید.
به اندازه 1/2 قاشق چایخوری پودر زیره سبز به سیب زمینی اضافه کنید. ترکیب پودر زیره سبز با سیب زمینی طعم و مزه مطلوبی ایجاد می کند. از طرفی طبیعت گرم زیره، سردی سیب زمینی را تعدیل می‌کند.
فلفل سبز را خرد کرده و 1 قاشق غذاخوری از آن را به مواد فوق اضافه کنید.
پیازچه را ریز خرد کنید.
2 قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده به مواد اضافه کنید.

آریا بانو


مواد را خوب هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.

آریا بانو


به اندازه یک گردو از مخلوط سیب زمینی را کف دست خود پهن کنید. یک تکه پنیر وسط آن قرار داده و سپس آن را ببندید تا به شکل یک توپ کوچک درآید.

آریا بانو


توپک‌های پنیری را در آرد ذرت بغلتانید تا اطراف آن‌ها کاملا با آرد پوشانده شود.

آریا بانو


توپک‌های پنیری را به آرامی در آرد سوخاری بغلتانید تا کاملا با آرد سوخاری پوشانده شوند.

آریا بانو


تخم مرغ‌ها را در کاسه‌ای شکسته و هم بزنید. سپس توپک‌های پنیری را در تخم مرغ قرار دهید تا اطراف آن‌ها کاملا به تخم مرغ آغشته شود. پوشاندن توپک‌ها با آرد ذرت و آرد سوخاری باعث جذب تخم مرغ به سطح آن‌ها می‌شود.

آریا بانو


پس از اینکه سطح توپک‌ها به تخم مرغ آغشته شد، آن‌ها را دوباره در آرد سوخاری بغلتانید.

آریا بانو


روغن را در تابه روی حرارت متوسط داغ کنید و با یک قاشق سوراخ دار، توپک‌های پنیری را در روغن قرار دهید.
فرصت دهید توپک‌ها روی حرارت متوسط سرخ شده و به رنگ طلایی مایل به قهوه‌ای درآیند.

آریا بانو


توپک پنیری سوخاری را از روغن خارج کرده و بر روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

آریا بانو


توپک پنیری سوخاری را در ظرف سرو قرار داده و با سس مایونز، سس تند یا سس پستو میل کنید.
2. دستور پخت توپک پنیری سوخاری با پنیر موزارلا
مواد لازم
پنیر موزارلا 220 گرم
آرد چند منظوره (آرد سفید) 1 فنجان
پودر سوخاری 2 فنجان
تخم مرغ 2 عدد
شیر 1/4 فنجان
روغن مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
سس کچاپ 1/2 فنجان
دستور تهیه:
پنیر موزارلا را به صورت مکعب‌هایی به ابعاد 2 سانتی‌متر برش بزنید و کنار قرار دهید. (شما می‌توانید طرز تهیه پنیر موزارلا خانگی را در ستاره بخوانید.)
در کاسه‌ای تخم مرغ‌ها را شکسته و با شیر مخلوط کنید. در دو کاسه‌ی دیگر آرد و پودر سوخاری بریزید.
مکعب‌های پنیر را ابتدا در آرد بغلتانید و کمی تکان دهید تا آرد اضافی آن‌ها گرفته شود. آن‌ها را به ترتیب در مخلوط تخم مرغ و شیر و سپس در پودر سوخاری بغلتانید. مکعب‌های پنیر را در ظرفی قرار دهید و مراحل فوق را تکرار کنید تا همه پنیر‌ها آماده شوند.
در یک تابه نسبتا بزرگ، حدود 5-4 سانتی‌متر روغن ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا دمای آن به 350 درجه فارنهایت برسد. برای کنترل دمای روغن از یک دماسنج مخصوص آشپزی استفاده کنید.
دستمال کاغذی مخصوص آشپزی را در یک بشقاب کنار دست خود قرار دهید.
مکعب‌های پنیری را با یک قاشق سوراخ دار به گونه‌ای در روغن قرار دهید که با یکدیگر تماسی نداشته باشند.
حدود 1 دقیقه فرصت دهید تا توپک‌های پنیری سرخ شده و به رنگ طلایی مایل به قهوه‌ای درآیند، سپس با قاشق سوراخ دار آن‌ها را از روغن خارج کرده و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.
اجازه دهید تا دمای روغن به 350 درجه فارنهایت برسد و سپس بقیه‌ی توپک‌های پنیری را در آن سرخ کنید.
سس کچاپ را در مایکروفر یا روی اجاق گاز گرم کنید و توپک پنیری سوخاری را به صورت گرم با سس میل کنید.
نکات مهم و ضروری در تهیه توپک پنیری سوخاری
اگر نمی‌توانید در رژیم غذایی خود از تخم مرغ استفاده کنید، از ترکیب 2 قاشق غذاخوری آرد ذرت یا نشاسته ذرت با کمی آب، یک مخلوط رقیق درست کرده و به جای تخم مرغ از آن استفاده کنید.
نمک و فلفل را به تدریج اضافه کرده و مواد را بچشید که خیلی تند و شور نشود. در صورتی که مخلوط سیب زمینی شور یا تند شد، کمی سیب زمینی یا آرد ذرت به مواد اضافه کنید تا مزه آن متعادل شود.
اگر دوست دارید توپک‌های پنیری با سایز کوچک‌تر درست کنید، تکه‌های پنیر وسط آن‌ها را کوچک‌تر در نظر بگیرید.
توپک سیب زمینی پنیری در فر یا مایکروفر نیز می‌تواند تهیه شود و در این صورت از روغن استفاده نمی‌شود.

http://www.banounews.ir/fa/News/289035/تهیه-توپک-پنیری-سوخاری-به-2-روش-ساده
بستن   چاپ