با کوفته برنجی اصفهانی آشنا شوید
پنجشنبه 7 فروردين 1399 - 15:23:41
|
|
آریا بانو - ستاره / گوشت کوفته را میتوان از گوسفند یا گوساله یا مخلوطی از این دو انتخاب کرد، ولی در هر صورت باید کم چرب باشد. کیفیت برنج استفاده شده در کوفته در طعم و مزه آن بسیار موثر است؛ بنابراین، برای درست کردن کوفته خوب باید از برنج خوب استفاده کرد. البته شکل برنج در کوفته اهمیتی ندارد و خرده برنج یا برنج گرده خوش عطر را میتوان برای درست کردن کوفته به کار برد. در ادامه با طرز تهیه کوفته ساده و کوفته اصفهانی با ما همراه باشید. 1. طرز تهیه کوفته برنجی ساده مواد لازم گوشت چرخ کرده 500 گرم پیاز بزرگ 3 عدد برنج خیس خورده 1 پیمانه سبزی کوفته ساطوری (تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله، مرزه و ترخون) 3 پیمانه زردچوبه 1-2 قاشق چایخوری رب گوجه فرنگی 1-2 قاشق غذاخوری روغن، نمک و فلفل به میزان لازم دستور تهیه: پیاز را پوست گرفته، ریز خرد کنید و روی حرارت ملایم در 5-4 قاشق روغن تفت دهید تا طلایی شود. حدود نیمی از پیاز داغ را برداشته و کنار بگذارید. نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز داغ داخل قابلمه اضافه کرده و هم بزنید، سپس رب را اضافه کرده و کمی با پیاز تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شده و رنگ بگیرد. حدود 3 پیمانه آب جوش در قابلمه ریخته، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید (به جای آب جوش میتوانید از آب قلم یا عصاره گوشت استفاده کنید که در این صورت کوفته، مایه دارتر خواهد شد). گوشت چرخ کرده را در ظرفی ریخته، پیاز داغ کنار گذاشته، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و خوب ورز دهید، سپس سبزی ساطوری و برنج خیس خورده را اضافه کرده و با دست کاملا با هم مخلوط کنید. به اندازه یک نارنگی از مایه برداشته و کف دو دست گرد کنید سپس وسط آن را گود کرده و یک عدد آلو، غیسی، مغز گردو، یا چند عدد زرشک و یا کشمش بی دانه قرار دهید، کوفته را بسته و در یک سینی قرار دهید. بقیه مایه کوفته را به همین شکل آماده کرده و در سینی قرار دهید. پس از اینکه کوفتهها آماده شد، سس کوفته که قبلا آماده کردید به جوش آورید و کوفتهها را یکی یکی در سس قرار دهید، این کار را به آهستگی و با دقت انجام دهید تا کوفتهها وا نرود و هر کوفته را که در قابلمه قرار میدهید کمی صبر کنید تا سس، باز به جوش آید. پس از قرار دادن همه کوفتهها در قابلمه، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و حرارت را به اندازهای تنظیم کنید که سس موجود در قابلمه، ریز جوش بزند. حدود 1 ساعت طول میکشد تا کوفته آماده شود. در صورتی که تمایل دارید، کوفته آب کمتری داشته باشد 15 دقیقه آخر پخت، حرارت را کمی زیاد کنید تا آب اضافی آن خورد برود. این کوفته را با نان، پیاز، ماست و ترشی پیاز سرو کنید. نکات مهم: در ترکیب سبزی کوفته مقدار تره، جعفری و گشنیز، 2 برابر شنبلیله، مرزه و ترخون است. در صورت استفاده از آلو در وسط کوفته، آلو را از یک ساعت قبل در آب خیس کنید تا نرم شود. 2. طرز تهیه کوفته برنجی اصفهانی طرز پخت کوفته برنجی اصفهانی، شباهت ها و تفاوت هایی با نوع ساده آن دارد. سس و مایه کوفته برنجی اصفهانی را از روی دستور کوفته برنجی ساده درست کنید با این تفاوت که: به مایه کوفته، 3 پیمانه باقلای سبز پوست گرفته و خلال کرده اضافه کنید. به جای سبزی کوفته، از 2 پیمانه شوید ساطوری استفاده کنید. در صورت تمایل میتوانید در سس کوفته، کمی زعفران آب کرده بریزید. رب گوجه فرنگی را از سس حذف کنید. مواد میانی کوفته را حذف کرده و در صورت تمایل چند عدد آلو در آب کوفته بریزید. برای اطمینان از اینکه مایه کوفته هنگام پختن وا نمیرود، میتوانید یک عدد تخم مرغ به مایه کوفته اضافه کرده و با سایر مواد ورز دهید. نکات پایانی شما کدام یک از این دو نوع کوفته برنجی را ترجیح میدهید؟ کوفته، غذایی است که میتوان آن را به صورت آش، سوپ و خورشت صرف کرد. در واقع، کوفته را میتوان در چند دسته بندی متنوع آشپزی جای داد. کوفته سرد را میتوان به عنوان یک نوع اردور خوشمزه، روی میز اردور قرار داد.
http://www.banounews.ir/fa/News/285703/با-کوفته-برنجی-اصفهانی-آشنا-شوید
|