آریا بانو
همه چیز درباره اختلال تماشاگری جنسی
چهارشنبه 6 فروردين 1399 - 20:12:28
آریا بانو - هنر زندگی/ اختلال تماشاگری جنسی یا چشم چرانی چیست؟ این اختلال چه نشانه‌هایی دارد؟ ممکن است شما هم با افرادی مواجه شده باشید که در حال پرسه زدن در اطراف منزل شما بوده‌اند یا به قصد نزدیک شدن به پنجره و دید زدن به شما نزدیک شده‌اند. شاید مچ چنین افرادی را گرفته باشید و سوال برایتان پیش بیاید که چرا برخی افراد چنین رفتارهای از خود بروز می‌دهند؟ در حالی که قصد دزدی هم نداشته‌اند. در این شرایط امکان وجود اختلال تماشاگری جنسی هست. اختلال تماشاگری جنسی در دسته انحرافات و اختلالات نابهنجاری جنسی طبقه بندی می‌شود. در این مقاله به تعریف، سیر، علل و درمان اختلال تماشاگری جنسی می‌پردازیم.
اختلال تماشاگری جنسی
در اختلال تماشا گری جنسی فرد مبتلا از اینکه به افراد برهنه نگاه کند، لذت جنسی می‌برد. به گونه‌ای که فرد برای دید زدن احساس اجبار می‌کند. فرد ممکن است با پرسه زدن در اطراف خانه‌ها، دستشویی‌های عمومی، پشت پنجره‌ها و در‌ها، سعی کند زنانی که لباسشان را تعویض می‌کنند یا به هر نحوی برهنه هستند را ببیند. این اختلال در واقع نوع شدیدی از چشم چرانی است.
همچنین از دیدن رابطه جنسی دیگران لذت می‌برند. افراد دارای اختلال تماشاگری جنسی، معمولا به فرد قربانی نزدیک نمی‌شوند و قصد برقراری رابطه جنسی با او را ندارند. بنابراین این افراد خطرناک نبوده و صدمه‌ای به قربانی نمی‌زنند. فقط از اینکه پنهانی دیگران را دید بزنند، و آن‌ها از این مسئله آگاه نباشند، لذت می‌برند. تماشاگر جنسی با دیدن دیگران در این حالت میل جنسی پیدا می‌کند، تحریک می‌شوند و در همان حین یا بعد از آن با تصاویر و خاطرات، مبادرت به خود ارضایی می‌کنند.
شروع و سیر اختلال تماشا گری جنسی
اختلال تماشاگری جنسی معمولا از سنین پایین آغاز می‌گردد، رفتارهای مشابه در سنین پایین و کودکی دیده می‌شود. در نوجوانی این رفتار ادامه یافته و مدت‌ها تداوم می‌یابد. تماشاگران جنسی ممکن است به خاطر پرسه زدن در اطراف خانه‌ها دستگیر شوند یا به همین امر متهم و بازداشت شوند ولی معمولا پس از آزادی باز هم عادت خود را ترک نمی‌کنند و به دید زدن مخفیانه ادامه می‌دهند. آنها مانند سادیسمی ها نبوده و با آزار دیگران کسب لذت نمی‌کنند، بلکه تنها به صورت مخفیانه با دید زدن لذت جنسی می‌برند.
شیوع اختلال تماشاگری جنسی
از شیوع دقیق این اختلال نمی‌توان مطمئن بود. ولی بین دیگر اختلالات جنسی می‌تواند شیوع بیشتری داشته باشد. بیشتر در مردان گزارش شده است ولی بین زنان هم رایج است. در واقع بین زنان و مردان در فکر کردن به تماشای رابطه جنسی دیگران و دید زدن برهنگی دیگران تفاوتی نیست، ولی مردان این تکانه را بیشتر به دنیای واقعی می‌آورند. بسیاری از تماشاگران جنسی به شکل همزمان اختلال نمایشگری جنسی هم دارند. ولی تماشاگران جنسی که نمایشگری جنسی هم همزمان دارند از آسیب شناسی گسترده تری خبر می‌دهند و از طبقات پایین‌تر اجتماعی – اقتصادی هستند.
علل ابتلا به اختلال تماشگری جنسی
میل جنسی در افراد مبتلا به تماشاگری جنسی به گونه‌‌ی دیگری بروز پیدا می‌کند و ارضا می‌شود. میل جنسی آن‌ها با دید زدن دیگران افزایش می‌یابد و تا این کار را انجام ندهند فشار زیادی را تجربه می‌کنند.
علت این اختلال نامشخص است. فردی که مبتلا به تماشاگری جنسی است، احتمالا از بچگی در معرض شناخت‌های نادرست از رابطه جنسی، نقشه عشقی معیوب و تجارب جنسی نامناسب قرار گرفته‌اند. محققان بین این اختلال و اختلال وسواسی – اجباری ارتباط یافته‌اند. در واقع این احساس اجبار برای دید زدن و خودارضایی کردن می‌تواند شکلی از یک وسواس باشد.
درمان اختلال تماشاگری جنسی
درمان‌های مختلفی که برای این اختلال در نظر گرفته شده است درمان‌های روانکاوی، گروه درمانی و الکتروشوک درمانی می‌باشد. موفقیت درمان در هیچ یک از موارد گفته شده کاملا مشخص نیست.
روانکاوی
متخصص در روانکاوی همانطور که از اسمش پیداست، سعی می‌کند تا به جستجو و کاوش روان فرد مبتلا به اختلال تماشاگری بپردازد. در روانکاوی منشأ و علل این اختلال، در گذشته فرد و به ویژه در اتفاقات دوران کودکی او جستجو می‌شود. گاه مشاهده شده علت بسیاری از انحرافات جنسی، تجاوز جنسی در کودکی بوده‌است. روانکاو سعی می‌کند علت‌ها را شناسایی کرده، تأثیرات آن‌ها را کاهش دهد و به تغییر نگرش و باورهای مبتنی بر چشم چرانی بپردازد. برای اطلاع بیشتر در مورد روانکاوی کلیک کنید.
الکتروشوک درمانی
الکتروشوک درمانی نوعی از درمان‌های روان‌پزشکی است که در آن درمان با تشنج برقی برای اختلالات روانی و جنسی صورت می‌گیرد. البته تأثیر چنین درمان‌هایی بر روی اختلال نمایشگری جنسی به طور کامل ثابت نشده‌است. این نوع از درمان عوارضی همچون گیجی را در پی دارد.
برخی دیگر از روش‌های درمانی
برخی پژوهش‌ها بر استفاده از پورنوگرافی در درمان تأکید می‌کنند. در واقع تمرکز فرد را از تماشاگری جنسی واقعی به تماشای پورنوگرافی تغییر می‌دهند. از مضرات این نوع درمان این است که فرد ممکن است به پورنوگرافی معتاد شود.
علاوه بر مشاوره روانشناسی، گاهی برای درمان تماشاگری جنسی ترکیبی از داروهای ضد افسردگی و ضدروانپریشی استفاده می‌شود. درمان‌های مرتبط با اختلال وسواسی- جبری درمان‌های مناسبی برای اختلال تماشاگری جنسی هستند.
سؤالات متداول
نشانه‌های اختلال تماشاگری جنسی چیست؟
افراد مبتلا میل شدیدی به مشاهده افراد در حال لباس عوض کردن و یا مشاهده‌ی رابطه جنسی دارد. این اختلال آشفتگی زیادی را برای فرد به وجود می‌آورد و در زندگی روزمره او اختلال ایجاد می‌کند. افراد تماشاگر جنسی اغلب فانتزی‌هایی مرتبط با انجام رابطه جنسی با فردی که تماشایش می‌کنند را دارند، اما در عمل کمتر این اتفاق می‌افتد و بیشتر خود ارضایی می‌کنند.
آیا تماشاگری جنسی جرم محسوب می‌شود؟
تقریبا در تمامی کشورها این اختلال نوعی از جرم محسوب می‌شود و بر اساس قوانین کشورها برای آن مجازات در نظر گرفته می‌شود. بیشتر کشورها افراد را از عکاسی و فیلم برداری بدون اجازه از دیگران و خانه‌های آن‌ها منع می‌کنند.

http://www.banounews.ir/fa/News/285453/همه-چیز-درباره-اختلال-تماشاگری-جنسی
بستن   چاپ