آریا بانو
پول توجیبی‎ام کم است
سه شنبه 13 اسفند 1398 - 15:43:12
آریا بانو - خراسان / دختری 14ساله هستم. پدرم سخت به من پول توجیبی می‎دهد و خیلی از چیزهایی را که در طول روز لازم دارم، نمی‎توانم بخرم.
دوست خوبم، سوالی که مطرح کردی، نیاز به اطلاعات بیشتری دارد تا بتوان جواب دقیقی به آن داد؛ مثلا درآمد خانواده چقدر است؟ آیا بقیه اعضای خانواده هم همین مشکل را دارند؟ مدیریت مالی شما چگونه است؟ نیازهای روزانه شما شامل چه چیزهایی ا‎ست؟ از چه زمانی با این مشکل مواجه هستی؟ به‏‎علاوه توضیحاتی درباره اخلاقیات خود و والدین‎ات لازم است . برای همین من با توجه به برداشت خودم از سوال شما، یک‎سری توضیحات کلی می‎دهم که امیدوارم مفید باشد.
دلیل پول توجیبی کم چیست؟
خانواده‌ها معمولا با توجه به شرایط مالی، سطح اجتماعی و روش تربیتی‎شان به فرزندان خود پول توجیبی می‎دهند. اصولا دادن پول توجیبی به بچه‌ها برای این است که آن‎ها مدیریت مالی و مسئولیت‎پذیری را یاد بگیرند، با پس‎انداز و راه‎های صحیح خرج کردن آشنا شوند و بتوانند مخارج روزانه را با همان مقرری خود تامین کنند. گاهی نوجوانان از پول توجیبی کم شکایت دارند که برای این موضوع، دو علت کلی را می‎توان درنظر گرفت:
بودجه مالی خانواده کم است، درنتیجه پول توجیبی کم می‎شود: همه افراد درآمد یکسان ندارند و خانواده ها با توجه به درآمدشان برای بچه‎ها پول توجیبی درنظر می گیرند. در این حالت از نوجوان‎ها توقع می‎رود شرایط خانواده را درک و پول توجیبی‎شان را برای خرید نیازهای ضروری خرج کنند. راهکاری که در چنین شرایطی به ما کمک می‎کند، اولویت‎بندی نیازهاست. این‎طوری می‎توانیم با پس‎انداز کردن و صبوری، زمان رسیدن به خواسته‎های‎ غیرضروری‎تر را به تعویق بیندازیم.
بودجه مالی خانواده زیاد است ولی پول توجیبی کم درنظر گرفته شده‎است: علت‎های مختلفی برای این رفتار وجود دارد. گاهی خانواده‎‏ها سیاست پول کم دادن را پیش می گیرند تا بچه‎ها یادبگیرند نباید هر آن چه را که اراده می‏‌کنند، بخرند یا پول‎شان را صرف خرید چیزهای بیهوده و ولخرجی کنند. والدین گاهی به دلیل خساست از دادن پول بیشتر سر باز می‎زنند و گاهی هم با توجه به عملکردهای نامناسب گذشته فرزندان‎شان و خریدهای نابه‎جا و غیرضروری آن‎ها، تصمیم به کاهش بودجه می‎گیرند. خودت بهتر می‎دانی دلیل پول توجیبی کمی که والدین ات به تو می دهند، کدام‎یک از این موارد است. اگر ولخرجی‎های قبلی باعث آن شده یا می‎خواهند روش درست خرج کردن را به تو یاد بدهند، می‎شود در این‎باره گفت‎وگو کرد. با مشورت همدیگر درباره نحوه تامین نیازهای روزانه و ضروری، به توافق برسید. به آن‎ها اطمینان بده که تلاش می‎کنی مدیریت مالی و خرج‎کردن درست و به‎جا را یاد بگیری. با یادداشت میزان پول دریافتی، مخارج و میزان پس‎اندازت می‏توانی مدیریت مالی را شروع کنی. این نکته را یادت باشد که میزان پول‎توجیبی و هزینه‎های خودت را با دیگران مقایسه نکنی.
نویسنده : مرضیه خوش‎نیت| روان‎شناس تربیتی

http://www.banounews.ir/fa/News/276511/پول-توجیبی‎ام-کم-است
بستن   چاپ