آریا بانو
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران مطرح کرد؛
ضرورت غربالگری مسافران در دروازه‌های تهران/تمهیداتی برای پیشگیری از کرونا در کودکان کار و خیابان
جمعه 9 اسفند 1398 - 13:24:16
آریا بانو - شهرنوشت:شیوع گسترش ویروس کرونا در پایتخت ضرورت غربالگری مسافران در دروازه‌های تهران جهت پیشگیری از این ویروس را می طلبد، همچنین باید مکانی برای قرنطینه مسافران مشکوک به این بیماری در نظر گرفته شود.

به گزارش خبرنگار شهرنوشت ناهید خدا کرمی رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران در نشست مجازی که با موضوع مقابله و پیشگیری از شیوع کرونا ویروس برگزار شد، اظهار کرد: پیش از اعلام ورود کرونا ویروس به ایران زمانی که در کمیسیون سلامت مشغول بررسی بودجه بودیم پیشنهاد دادم در زمان بروز شیوع بیماری‌های واگیردار شهرداری بتواند برای محافظت از شهروندان هزینه کند.
او افزود: همچنین تاکید کردم که ردیف کمک‌های شهرداری به انجمن‌های مختلف در سازمان نظام پزشکی و گروه‌های علمی را دربر بگیرد و در آن زمان پذیرش چنین موضوعی برای اعضا کمی سخت بود و ضرورتی در این زمینه نمی‌دیدند بخصوص زمانی که فکر می‌کنند اسم نظام‌پزشکی به میان می آید انها قشری پول‌دار هستند درصورتی‌که ما با فرد کاری نداریم و با سلامت جامعه طرف هستید و اگر کمک‌هایی به این جامعه شود می‌توانند به صورت استاندارد فعالیت کنند.
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه اکنون شرایطی پیش آمده که همه اعضای شورا و کسانی که بودجه‌ریزی شهرداری را انجام می‌دهند بدانند که بودجه سلامت در شهرداری بسیار مهم است و باید تقویت شود، گفت: از روز چهارشنبه که اعلام شد دو مورد مرگ ناشی از مشکلات تنفسی تایید شده است و همچنین موارد مشکوکی هم بستری شده‌اند پس از بررسی‌های مقدماتی توسط کمیسیون سلامت و مشورت با کمیسیون حمل‌ونقل و آقای علیخانی تصمیم گرفتیم نامه ای برای آقای حناچی شهردار تهران بنویسیم که موضوعش پیشگیری از شیوع ویروس کرونا بود.
او با اشاره به اینکه این نامه شش بند عملیاتی داشت، اضافه کرد:مهم‌ترین آن تشکیل ستاد مقابله با کرونا در تهران بود و پس از آن توجه ویژه به مکان‌های عمومی بخصوص ایستگاه های مترو اتوبوس و کابین‌های وسایل حمل‌ونقل عمومی مانند تاکسی یا اتوبوس‌ها و یا کابین‌های مترو مطرح و تاکید شد تا اقدامات لازم جهت ضدعفونی آن‌ها انجام شود.
عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران اضافه کرد: در هفته‌ای که گذشت در صحن شورا تذکر دادم که شهرداری با همکاری پلیس راهور در مبادی ورودی و خروجی تهران کنترل‌هایی انجام دهد و غربالگری صورت گیرد و مکانی برای قرنطینه در نظر گرفته شود.
خداکرمی با بیان اینکه تصمیم‌گیر نهایی دراین زمینه ما نیستیم زمانی که خبر کرونا در قم منتشر شد از همان زمان ما معتقد به محدودیت عبور و مرور در این شهر بودیم ولی با هر مسؤولی که صحبت کردیم اعم از وزارت بهداشت و استانداری گفتند این کار امکانپذیر نیست، عنوان کرد: تعدد تصمیم‌سازی در کشور داریم و باید حل این مسائل در امور سلامت بر عهده وزارت بهداشت باشد همانطور که مسائل مذهبی به مراجع تقلید سپرده شده و موضوعات مهندسی توسط سازمان مهندسی تصمیم‌گیری می‌شود.
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه باید وزارت بهداشت تصمیم‌هایی را در این زمینه با هماهنگی‌های لازم داشته باشد، گفت: آخرین اقدامی که شورای شهر در مقابله با ویروس کرونا انجام داده تصویب لایحه دوفوریتی بود تا بودجه‌ای برای این مسأله اختصاص داده شود.
او در پاسخ به سوالی مبنی براینکه اخیراً در برخی از ویدئوهایی که در فضای مجازی منتشر شده افرادی مشکوک به کرونا در خیابان به زمین افتاده‌اند در برخورد با این افراد چه اقدامی باید انجام داد، عنوان کرد: مشخص نیست این افراد به چه دلیل بر زمین افتاده‌اند کسانی که مبتلا به کرونا باشند دچار سندروم تنفسی بوده و با تنگی شدید نفس همراه هستند.شهروندان در صورت مواجه با چنین مشکلاتی حتما با شماره 115 اورژانس تماس گرفته تا اقدامات لازم برای این افراد انجام گیرد.
خداکرمی در پاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت میادین میوه و تره بار پس از شیوع کرونا از شست‌وشو و ضدعفونی میادین میوه‌و تره‌بار در پایتخت خبر داد و گفت:‌به نظرم باید ورودی اطراف میادین میوه و تره‌بار هم غربالگری شود و تب افراد مورد کنترل قرار گیرد.
اگر شهروندان علائمی مانند تب، ترشحات بینی و یا به طور کلی علائم مشابه سرماخوردگی دارند از منزل بیرون نیایند و حتما از ماسک و دستکش استفاده کنند.
او با تأکید بر این نکته که هر نوع سرماخوردگی دلیل بر ابتلا به کرونا نیست گفت:‌کرونا با تب، سردرد و تنگی نفس همراه است که گاهی برخی از افراد به طور خفیف مبتلا به آن می‌شوند و حتی متوجه آن نخواهند شد.نکته مهم برای ابتلا به کرونا قرنطینه خانگی است شهروندان باید در صورت ابتلا به این بیماری رعایت مسائل بهداشتی را مدنظر قرار دهند تا پیشگیری از این مسأله انجام گیرد.
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در پیشگیری از کرونا گفت: این سازمان‌ها می‌توانند با همکاری سایر دستگاه‌ها نقش مؤثری را ایفا کنند.
خداکرمی در پاسخ به این سوال که آیا استفاده از ماسک برای همه مردم ضرورت دارد گفت:‌ خیر، زمانی که همه‌گیری شدید باشد ماسک نیاز است در غیر این صورت اگر افراد سالم از ماسک استفاده کنند یا هر چند ساعت یکبار آن را عوض نکنند منشأ رشد باکتری‌هایی می‌شود که در دهان انسان فعال هستند.استفاده از ماسک برای همه ضرورتی ندارد و افراد نباید نگران این موضوع باشند.
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران در مورد تمهیدات در نظر گرفته شده برای کودکان کار و خیابان گفت: دستورالعمل‌های لازم در اختیار پیمانکاران قرار داده شده امیدوارم فعالیت این کودکان به حداقل برسد.
تا حدود زیادی فعالیت این کودکان مهار شده، اما باید توجه داشت اقدام اساسی کار شهرداری نیست ولی برای کودکان سر چهارراه می‌شود تمهیداتی با کمک بهزیستی و استانداری انجام داد که این موضوع مورد نظر شهرداری قرار گرفته است.
او با تاکید بر این نکته که ریسک ابتلا به کرونا در افراد پزشک و پرستار بالا است، عنوان کرد:‌به دلیل مراجعات اولیه و اینکه ابتدای کار علائم بالینی شناخته شده نبود و یا فرض آنفلوآنزای ساده گرفته می‌شد سبب شد آمار مبتلایان به گروه درمان بالا باشد.
خدا کرمی با اشاره به اینکه در معرض مستقیم بیماران مبتلا به کرونا قرار گرفتن خطرناک است و می‌تواند افراد دیگر را نیز دچار مشکل کند، گفت: شهروندان باید اقدامات لازم را در این زمینه پیش‌بینی کنند و اگر فردی در خانواده با علائم سرماخوردگی یا آنفلوآنزا یا حتی کرونا همراه است از ماسک استفاده کرده و قرنطینه خانگی را رعایت کند.
او با بیان اینکه در تهران یک خانواده 5 نفری همه گرفتار کرونا شده بودند که خوشبختانه همه این افراد اکنون بهبود یافته‌اند، گفت: همه این 5 نفر بدون اینکه نیازی به ICU داشته باشند بهبود یافتند و این نشان می‌‌دهد با رعایت مسائل بهداشتی و تمهیداتی می‌توان با این بیماری مقابله کرد.وظیفه رسانه‌ها دمیدن در آرامش است و همدلی و اعتماد در کشور امری ضروری محسوب می‌شود.
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه عملکرد شهرداری علیرغم اینکه متولی اصلی مقابله با کرونا نبوده، مثبت بوده است، عنوان کرد: شهرداری طبق ماده 55 شهرداری‌ها می‌تواند در زمان بروز بیماری‌های مسری همکاری‌های لازم را با دستگاه‌های متولی داشته باشد که به نظرم شهرداری در این زمینه بسیار هوشمندانه عمل کرده و هماهنگ با پروتکل‌های خاص پیش رفته و حتی در تهیه این پروتکل‌ها به وزارت بهداشت هم کمک کرده‌ایم.
او با بیان اینکه آمار کشته‌های ناشی از کرونا را باید ستاد کرونای تهران اعلام کند، اضافه کرد:‌این آمار خیلی نبوده است ولی همین میزان را باید ستاد کرونا اعلام کند.
رییس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران در خصوص نحوه تدفین مبتلایان به کرونا توضیح داد : بهشت‌زهرا طبق پروتکل‌های خاص این موضوع را مدنظر قرار داده شهروندان نگرانی در این زمینه نداشته باشند که البته امیدوارم آمار از همین تعداد انگشت‌شمار بیشتر نشود.
خدا کرمی در خصوص وضعیت کیت تشخیص بیماری کرونا و اینکه آیا درخواستی از کشورهای دیگر جهت دریافت این کیت داشته‌ایم یا خیر،‌گفت‌: نمی‌توان دست گدایی به سوی کشورهای دیگر دراز کرد ولی با توجه به شرایط تحریم هلال‌احمر طبق پروتکل‌هایی اقداماتی را مدنظر قرار داده است. برخی از کشورها مانند چین نیز اعلام کرده‌اند که طی امروز و فردا 20 هزار کیت به ایران ارسال می‌کنند که امیدواریم با ارسال تجهیزات روند تشخیصی این بیماری بهتر شود.
او با بیان اینکه در چین طی یک روز 25 هزار نفر به آمار مبتلایان به کرونا افزوده شد، افزود: با ورود کیت‌های جدید به بازار چین این آمار شدت گرفت و در کشور ما در بدبینانه‌ترین حالات آمار مبتلایان ممکن است 10 تا 15 هزار نفر باشد که البته باید توجه داشت برخی افراد ممکن است این بیماری را مبتلا شده باشند ولی خبری از آن نداشته باشند.
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چرا نمایشگاه پارک گفت‌وگو علیرغم شیوع کرونا متوقف نشده است، گفت‌: این نمایشگاه در حوزه خدمات شهری نیست مربوط به روابط بین‌الملل شهرداری است که تمهیدات لازم در این زمینه پیش‌بینی شده، محیط این نمایشگاه باز است و سربسته نیست و شاید یکی از دلایل تعطیل نشدن آن همین باشد ولی اجازه دهید به صورت کامل سوال کنم و آن را به اطلاع شهروندان برسانم.همه نمایشگاه‌ها در حوزه خدمات شهری و اقداماتی که ممکن است سبب اجتماعی شود را در شهر تهران متوقف کرده‌ایم.
خدا کرمی با بیان اینکه به نظر می‌رسد دوره کمون و پنهان بیماری کرونا در ایران با چین و سایر نقاط جهان متفاوت باشد که اپیدونیولویژیست‌های کشور باید اقدامات تحقیقاتی را دز این زمینه انجام دهند، گفت:
در کشور ما زمان بروز و ابتلا کوتاه‌تر بوده و در دنیا این محدوده حدود 2 تا 15 روز است که استرس و بی‌خوابی ریسک ابتلا به کرونا را بیشتر می‌کند. این موضوع دلایلی باشد که مسؤولین ما آمار ابتلا به کرونا در آنها بیشتر شده است.
رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آقای اعضای شورای شهر تست کرونا دادند، با بیان اینکه فقط یک نفر آن هم آقای هاشمی به دلیل ارتباط نزدیک با رحمان‌زاده شهردار منطقه 13 تست کرونا داده است گفت:‌این تست بعد از 48 ساعت قرنطینه ایشان انجام شد و نتیجه آن هم منفی بود البته تست‌های کرونا تا علائم بالینی نباشد ممکن است نتیجه منفی کاذب داشته باشد.
او توضیح داد: الهام فخاری که به علت اینکه در ناحیه ریه دچار مشکل بود و تنگی نفس داشت با من مشورت کرد و ما ایشان را به بیمارستان مسیح دانشوری ارجاع دادیم که به دلیل مشکوک بودن به کرونا بستری شد و 4 روز پس از بستری تست کرونای الهام فخاری منفی بود و مرخص شد.مسجدجامعی و میلانی دو هفته در منزل قرنطینه هستند و به ویژه اینکه آقای مسجدجامعی جزو گروه‌های پرخطر محسوب می‌شود پیشنهاد داده‌ایم در منزل بماند.
خداکرمی در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا جلسات صحن شورای شهر تعطیل نشده است،‌گفت: زمانی که دستورالعمل شهرداری جهت پیشگیری و مقابله با کرونا را تهیه کردیم بنده به عنوان رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران پیشنهاد تعطیلی شورا را دادم تا بتوانیم وسعت این موضوع را تخمین بزنیم و اقدامات لازم را انجام دهیم.
او با تاکید بر این که این مسأله نه تنها برای اعضای شورا بلکه برای سایر اعضای جامعه اقدامی پیشگیرانه محسوب می‌شود، گفت: البته اکثر اعضای شورا با این مسأله موافقت نکردند ولی جلسات کمیسیون‌ها قرار است به صورت مجازی برگزار شود.در مورد لغو برگزاری جلسات صحن شورا هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌ایم و برخی از اعضا اصرار به علنی برگزار کردن آن دارند.
M Haji Rahimi:

http://www.banounews.ir/fa/News/274449/ضرورت-غربالگری-مسافران-در-دروازه‌های-تهران-تمهیداتی-برای-پیشگیری-از کرونا در-کودکان-کار-و-خیابان
بستن   چاپ