آریا بانو
غذای ملل/ مقلوبه مرغ و بادمجان؛ یک غذای عربی
پنجشنبه 8 اسفند 1398 - 11:38:05
آریا بانو - ایران کوک / درست کردن غذاهای بین المللی و جدید همیشه یه حس خوب و خلاقانه رو با خودش به همراه داره. در این مطلب می خوام طرز تهیه مقلوبه مرغ و بادمجان را آموزش بدم. مقلوبه مرغ و بادمجان یک غذای عربی بسیار بسیار خوش طعم، خوش عطر و جذاب هست. اگه از درست کردن و خوردن غذاهای پلو و چلویی مث عدس پلو مجلسی، شیرین پلو با مرغ، رشته پلو قیسی، مرصع پلو و غیره خسته شدین و از طرف دیگه از طرفدارهای پر و پاقرص مرغ و بادمجان هم هستین و دوست دارین یه تنوع هیجان انگیز تو برنامه غذایی تون و حتی تو مهمونی هاتون داشته باشین، مقلوبه مرغ و بادمجان یه گزینه خیلی خوب محسوب میشه.
مواد لازم برای مقلوبه مرغ و بادمجان
مرغ 4 تکه
بادمجان 2 عدد
پیاز 1 عدد
سیب زمینی 2 عدد
بادام 100 گرم
سیر 2 حبه
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی 2 عدد
برنج 4 پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه به میزان لازم
زعفران به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: آماده سازی پیش نیازها
بادمجان ها را بشویید. سپس حلقه حلقه کنید و کمی نمک به آن ها بزنید و زمان دهید تا طعم نمک به خورد بادمجان ها برود. یک ماهیتابه را روی شعله متوسط گاز بگذارید تا خوب گرم شود. سپس مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و پس از داغ شدن روغن، بادمجان ها را سرخ کنید و بعد کناری بگذارید.
سیب زمینی ها را نیز پوست بکنید و به صورت حلقه حلقه برش بزنید و بعد داخل روغن سرخ کنید و کناری بگذارید.
گوجه فرنگی ها را نیز به صورت حلقه حلقه برش بزنید.
زعفران را نیز دم کنید تا خوب رنگ پس بدهد. برای عطر بهتر مقلوبه مرغ و بادمجان، مقداری پودر هل نیز به زعفران اضافه کنید.
مرحله دوم: پخت برنج
برای درست کردن مقلوبه مرغ و بادمجان، ابتدا از حدود 1 الی 2 ساعت قبل برنج را داخل یک کاسه متوسط بریزید و با مقدار مناسبی آب روی برنج را بپوشانید و به اندازه کافی نمک به آن اضافه کنید و بگذارید خیس بخورد. پس از گذشت این مدت زمان، در یک قابلمه آب بریزید و روی شعله گاز بگذارید تا آب به جوش بیاید. حالا برنج خیس خورده را داخل آب جوش بریزید و زمان بدهید تا برنج کمی بپزد و مغز آن نرم شود. سپس برنج را آبکش کنید و آن را کناری بگذارید.
مرحله سوم: آماده سازی مرغ ها
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. سیر ها را نیز رنده کنید.
یک ماهیتابه را روی شعله گاز بگذارید و پس از گرم شدن مقداری روغن داخل آن بریزید و بعد پیاز و سیر را به همراه کمی نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید. حالا مرغ ها را نیز روی پیاز و سیر بگذارید و مقداری پودر دارچین و ادویه کاری نیز به آن اضافه کنید. مرغ ها را تا زمانی که کمی برشته شوند و طعم ادویه ها را به خود بگیرند سرخ کنید.
مرحله چهارم: درست کردن سس مرغ
برای درست کردن سس مرغ مقلوبه مرغ و بادمجان، مرغ های سرخ شده را از ماهیتابه خارج کنید. سپس رب گوجه خانگی را داخل ماهیتابه بریزید و کمی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند. سپس کمی آب یا استاک مرغ به آن اضافه کنید و زمان دهید تا یک سس مرغ نسبتاً غلیظی به دست آوردید. سپس گاز را خاموش کنید و سس را کناری بگذارید.
مرحله پنجم: چیدن مقلوبه مرغ و بادمجان
یک ظرف یا قابلمه نچسب را روی شعله گاز بگذارید. ابتدا مقداری از محلول زعفران و هل را کف قابلمه بریزید و به بعد به صورت لایه به لایه ابتدا بادام، سپس گوجه فرنگی های حلقه شده، مرغ های سرخ شده، بادمجان و سیب زمینی ها را کف قابلمه بچینید و بعد سس مرغی را که درست کردید را روی مواد بریزید. حالا برنج آبکشی شده را نیز روی مواد بریزید و با پشت کفگیر خوب فشار دهید. سپس باقی مانده زعفران و پودر هل را نیز روی برنج بریزید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید برنج دم بکشد.
مرحله ششم: سرو مقلوبه مرغ و بادمجان
ظرف مناسب پذیرایی را بردارید و روی قابلمه بگذارید. سپس به آرامی و با احتیاط قابلمه را برگردانید.
نوش جان

http://www.banounews.ir/fa/News/274091/غذای-ملل--مقلوبه-مرغ-و-بادمجان؛-یک-غذای-عربی
بستن   چاپ