آریا بانو
ارتباط مصرف گوشت‌های فرآوری شده با بیماری‌های قلبی و عروقی
چهارشنبه 7 اسفند 1398 - 15:41:20
آریا بانو - سلامانه: تحقیقات و مطالعات جدید نشان‌ می‌دهد مصرف گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده تا حدودی با افزایش خطر مرگ و ابتلا به بیماری قلبی ارتباط دارد.
به گزارش سرویس ترجمه سلامانه؛ بر اساس این تحقیقات، مصرف دو سهم گوشت قرمز، گوشت‌های فرآوری شده و یا گوشت مرغ در هفته ( به جز ماهی که شامل این مساله نمی‌شود)، با افزایش 3 تا 7 درصدی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی مرتبط بوده است.
از سوی دیگر، مصرف دو سهم گوشت قرمز یا گوشت‌های فرآوری شده در هفته ( اما مصرف گوشت مرغ یا ماهی را شامل نمی‌شود)، با افزایش 3 درصدی خطر بروز تمام علل مربوط به مرگ و میر در ارتباط بوده است. همچنین مصرف گوشت قرمز، همواره با بروز اختلالات مربوط به سلامتی مانند سرطان ارتباط دارد.
تعدیل در مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین حیوانی می‌تواند تدبیر مهمی جهت کمک به کاهش خطر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ زودرس در سطح جامعه باشد.
ماهی، غذاهای دریایی و پروتئین هایی با منشأ گیاهی مانند آجیل ها و حبوبات از جمله انواع لوبیا و نخود فرنگی، جانشین فوق العاده ای برای مصرف گوشت بوده که در آمریکا به میزان کافی مصرف نمی شوند.
بررسی‌ها و مطالعات نشان داد که ارتباطی قطعی بین مصرف گوشت مرغ و بروز بیماری های قلبی و عروقی وجود دارد اما تاکنون مدارک و شواهد جهت توصیه ای واضح و روشن در خصوص مصرف آن، کافی نبوده است. با این همه، مصرف مرغ سوخاری توصیه نمی شود.
در این تحقیق، 29682 داوطلب ( با میانگین سنی 53 سال و 7 ماه، 44.4 درصد از شرکت کنندگان، مرد و 30.7 درصد از آنان، رنگین پوست بودند ) شرکت داشتند. اطلاعات مربوط به شیوۀ رژیم غذایی شرکت کنندگان، توسط خودشان گزارش شده و از آنان فهرست بلندی از مواد غذایی که سال یا ماه پیش مصرف کرده بودند، خواسته می شد.
نتایج کلیدی حاصل از تحقیقات، به شرح زیر است :
در افرادی که به میزان دو سهم در هفته، گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده مصرف می کردند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و مرگ زودرس 3 تا 7 درصد افزایش یافت.
در اشخاصی که به میزان دو سهم در هفته، گوشت مرغ مصرف می کردند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی به میزان 4 درصد افزایش یافت، اما تاکنون شواهد و مدارک جهت توصیه ای واضح و روشن در خصوص مصرف مرغ کافی نیست و ارتباط این دو مورد با هم، ممکن است مربوط به شیوۀ طبخ گوشت مرغ و مصرف پوست آن بجای گوشت مرغ به تنهایی باشد.
هیچ گونه ارتباطی بین مصرف ماهی و بروز بیماری های قلبی و عروقی و مرگ و میر وجود ندارد.
محدودیت‌های موجود در این تحقیقات، چگونگی رژیم غذایی افراد شرکت کننده بود که قبلاً مورد ارزیابی قرار گرفت، اما احتمال آن که عادات غذایی آنان به مرور زمان تغییر کرده باشد، وجود دارد. علاوه بر آن، در این مطالعه و بررسی، شیوۀ طبخ غذا در نظر گرفته نشد. مصرف مرغ سوخاری به ویژه به دلیل آن که منبع سرشاری از روغن حاوی اسیدهای چرب ترانس بوده و همانطور مصرف ماهی سوخاری، قطعاً با بروز بیماری‌های مزمن در ارتباط است.

http://www.banounews.ir/fa/News/273754/ارتباط-مصرف-گوشت‌های-فرآوری-شده-با-بیماری‌های-قلبی-و-عروقی
بستن   چاپ