آریا بانو
طرز تهیه کله جوش آذری
دوشنبه 5 اسفند 1398 - 23:35:20
آریا بانو - ستاره / کله جوش، کالجوش یا کالا جوش یکی از غذاهای سنتی بسیار خوشمزه و مقوی است که طرز تهیه آن بسیار ساده و سریع است. برای تهیه کالا جوش از روغن، گردوی کوبیده، پیاز داغ، کشک یا ماست، شنبلیله خشک، آب و دوغ استفاده می‌شود. کالا جوش در بسیاری از شهرهای ایران از جمله اصفهان، خراسان، یزد و همچنین شهرهای ترک‌زبان مثل تبریز و زنجان و... به روش‌های کم و بیش متفاوتی تهیه می‌شود.
مواد لازم برای تهیه کله جوش ترکی
گوشت چرخ کرده 300 گرم
گردو 5-6 عدد
کشک یا ماست چکیده 200 گرم
پیاز 2 عدد
آرد 2 ق غذاخوری
نعناع خشک 2 ق غذاخوری
آب 4 لیوان
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه کله جوش ترکی
برای تهیه کله جوش ترکی ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید.
سپس داخل یک تابه مناسب، کمی روغن بریزید و پیازهای خلالی را داخل روغن تفت دهید.
وقتی پیاز داغ طلایی و آماده شد، مغز گردوی خردشده را به پیازها اضافه کنید.
کمی مواد را تفت دهیم و وقتی گردوها کمی نرم شدند، حرارت را خاموش کنید.
حالا در ظرفی جداگانه، گوشت چرخ‌کرده را با نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و ورز دهید.
مقداری از گوشت چرخ‌کرده را با دست برداشته و گلوله‌های کوچک درست کنید و داخل روغن به صورت جداگانه سرخ کنید و کنار بگذارید.
حالا یک قابلمه‌ای مناسب را روی گاز با حرارت ملایم قرار دهیدو آرد، آب، زردچوبه، نمک و فلفل داخل آن بریزید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید.
وقتی آب به جوش آمد، کشک یا ماست چکیده را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد بخوبی مخلوط شوند.
بعد از ده دقیقه که مواد درون قابلمه جوشید؛ پیاز داغ، مغز گردوها و کوفته ریزه‌های سرخ‌شده را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
در پایان نعناع خشک را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا کله جوش جا بیفتد.
حدود 10 تا 15 دقیقه زمان لازم است تا کله جوش به خوبی جا بیفتد.
وقتی غذا جا افتاد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و غذا را در ظرفی مناسب بکشید و با نان نوش جان کنید.
نکته:
توصیه می‌شود کله جوش ترکی را با استفاده از روغن حیوانی و کشک پرچرب تهیه کنید. به این صورت یک غذای بسیار خوشمزه‌تر خواهید داشت.
در اضافه‌کردن نمک به این غذا دقت کنید چون خود کشک شور است و ممکن است غذای شما شور و غیر قابل خوردن بشود.
این غذا را بدون گوشت و به سبک ساده نیز می‌توانید تهیه کنید.
کله جوش را با گردو، نعناع داغ و پیازداغ تزیین کنید.
بسیاری افراد مقداری نان سنگک داخل این غذا خرد کرده و مثل دیزی آن را میل می‌کنند.

http://www.banounews.ir/fa/News/272960/طرز-تهیه-کله-جوش-آذری
بستن   چاپ