آریا بانو
آمریکا، ‌پایین‌تر از 38 کشور در شاخص جهانی رشد کودکان
چهارشنبه 30 بهمن 1398 - 13:23:13
آریا بانو - ایرنا / نتایج یک تحقیقات جدید نشان می‌دهد آمریکا از نظر شاخص رشد کودکان که شامل ارزیابی طول عمر، سلامت، آموزش و تغذیه کودکان است در رتبه سی و نهم دنیا قرار دارد.
براساس گزارش شبکه سی‌ان‌ان، نتایج این تحقیقات در مجله معتبر پزشکی لانست منتشر شده که نشان می‌دهد، هر کشوری در جهان سطحی از مازاد انتشار گازهای کربنی را دارد که نسل جوانتر را از زندگی سالم و آینده‌ای پایدار محروم می‌کند. محققان به ویژه در بررسی میزان گازهای آلاینده در کشورها به دقت سطوح انتشار این گازها برای سال 2030 را بررسی کردند.
سال 2030 به عنوان آستانه انتخاب شده است زیرا در سال 2015 دولت‌های جهان «اهداف توسعه پایدار» را تصویب کردند که سازمان ملل تعیین کرده بود. هدفی که بهبود وضعیت کره زمین و مردم تا این سال (2030) میلادی را دنبال می‌کند.
براساس این تحقیقات که به طور مشترک از سوی کمیته سازمان جهانی بهداشت، صندوق کودکان سازمان ملل و مجله لانست انجام شد، در مقایسه شاخص رشد کودکان با رتبه‌بندی انتشار گازهای کربنی، کشورهایی که در رتبه نخست از نظر شاخص رشد کودکان قرار دارند، سطح نگران‌کننده‌ای از انتشار مازاد کربنی را نشان داده‌اند.
استفان پیترسون رئیس بخش سلامت یونیسف و نویسنده این تحقیق گفت: هیچ کشوری در جایگاه مناسبی از نظر شاخص رشد کودکان در امروز و آینده قرار ندارد.
نروژ، کره جنوبی و هلند سه کشور اول از نظر شاخص رشد کودکان بودند اما رتبه آنها در زمینه شاخص جهانی توسعه پایدار که در آن میزان انتشار گازهای کربنی نیز اندازه گیری می شود، به ترتیب در رتبه‌های 156، 166 و 160 قرار داشت.
بر اساس این گزارش، برخی از کشورها سطح مازاد انتشار گازهای کربنی کمتری داشتند اما حتی آنها نیز رتبه بالایی در شاخص رشد کودکان نداشتند. از جمله بروندی، چاد، سومالی که از نظر رتبه‌بندی توسعه پایدار در رده اول تا سوم قرار داشتند اما از نظر شاخص رشد کودکان در رتبه‌های 156، 179 و 178 قرار گرفتند.
شاخص رشد کودکان بر اساس مجموعه‌ای از عوامل مختلف در ارزیابی رشد کودکان از جمله طول عمر، مرگ و میر کودکان، شاخص تولد نوجوانان، سال‌های مدرسه، رواج خشونت، رشد و تغذیه تعیین می‌شود.
بر اساس این گزارش، 10 کشور برتر جهان از نظر شاخص رشد کودکان شامل نروژ، کره‌جنوبی، هلند، فرانسه، ایرلند، دانمارک، ژاپن، بلژیک، ایسلند و انگلیس هستند.
10 کشوری که در پایین جدول رتبه‌بندی شاخص رشد کودکان قرار دارند عبارتند از جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، سومالی، نیجر، مالی، گینه، نیجریه، سودان جنوبی، سیرالئون، افغانستان.
این تحقیق، همچنین 10 کشور برتر جهان از نظر توسعه پایدار را «بروندی، چاد، سومالی، جمهوری دموکراتیک کنگو، جمهوری آفریقای مرکزی، مالاوی، رواندا، مالی، نیجر و ماداگاسکار» معرفی کرد.
در این گزارش، از کشورها خواسته شده تولید مازاد گازهای کربنی را متوقف کرده و مقررات مربوط به بازاریابی تجاری در رابطه با غذاهای ناسالم و تولیدات مضر را تشدید کنند.
همچنین سیاست‌های جدیدی را برای حفاظت از سلامت کودکان، تغذیه و حقوق آنها وضع کرده و خواسته‌های کودکان را در تصمیم‌گیری‌های سیاسی لحاظ کنند.

http://www.banounews.ir/fa/News/270767/آمریکا،-‌پایین‌تر-از-38-کشور-در-شاخص-جهانی-رشد-کودکان
بستن   چاپ