اشکنه کشک مشهدی با گردو و تخم خربزه
يکشنبه 27 بهمن 1398 - 07:17:21
|
|
آریا بانو - ستاره / این غذای خوشمزه یکی از غذاهای سنتی استان خراسان است که امروزه در سایر مناطق ایران نیز شهرت یافته است. اشکنه کشک را در استان خراسان با مغز گردو و شیره تخم خربزه درست میکنند که به اشکنه کشک مشهدی معروف است. مواد لازم کشک ساییده 250 گرم روغن 5 قاشق غذاخوری پیاز یزرگ 1 عدد نعنا خشک 1-2 قاشق غذاخوذی مغز گردوی خرد شده 200 گرم تخم خربزه مشهدی 200 گرم آب 3 لیوان فلفل و زردچوبه به میزان لازم دستور تهیه: تخم خربزه را کمی تفت دهید تا بوداده شود و پس از سرد شدن آسیاب کنید. 3 لیوان آب به آن اضافه کنید و هم بزنید، سپس صاف کنید تا پوست آن گرفته شده و شیره آن خارج شود. شیره تخم خربزه را کنار بگذارید و مشغول ادامه کار شوید. پیاز را ریز خرد کرده و با روغن روی حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی شود. مغز گردوی خرد شده را به پیاز اضافه کرده و 3-2 دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا روغن آن خارج شود، ولی مراقب باشید گردو نسوزد. نعنا خشک و زردچوبه را اضافه کرده و هم بزنید، سپس کشک را اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید. حدود 4-3 دقیقه به تفت دادن مواد روی حرارت ملایم ادامه دهید، سپس شیره تخم خربزه را به قابلمه اضافه کنید. حرارت را متوسط کنید و اجازه دهید کشک بجوشد و اشکنه کمی غلیظ شود. در انتها مقداری فلفل به غذا اضافه کرده و از روی حرارت بردارید. دو نکته استفاده از شیره تخم خربزه در این نوع اشکنه اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید حذف کرده و به جای آن از آب ساده استفاه کنید. از آنجا که کشک مورد استفاده شور است، در این غذا از نمک استفاده نمیشود.
http://www.banounews.ir/fa/News/268156/اشکنه-کشک-مشهدی-با-گردو-و-تخم-خربزه
|