آریا بانو
دبیرکل مجمع زنان اصلاح‌طلب:
زندگی و شخصیت حضرت فاطمه(س) به زبان روز برای جوانان تبیین شود
شنبه 26 بهمن 1398 - 09:13:58
ایرنا - زن و خانواده
آریا بانو - تهران - دبیرکل مجمع زنان اصلاح طلب ضمن تاکید بر لزوم بهره‌گیری از زبان روز در تبیین شخصیت حضرت فاطمه(س) برای نسل جوان گفت: بیان بخش‌های از زندگی این حضرت بدون در نظر گرفتن تغییرات فرهنگی، اجتماعی و به تعبیر دیگر معاصر نکردن این الگو سبب شده که این تصور به وجود آید که شاید قابلیت تبعیت و پیروی وجود نداشته باشد.

امروز (شنبه) 26 بهمن ماه مصادف با ولادت فاطمه زهرا(س) و بزرگداشت مقام زن، در تقویم رسمی کشور روز «زن، معنویت، سیره فاطمی، سبک زندگی ایرانی - اسلامی» نامگذاری شده است. شخصیت و الگویی برای زنان جامعه ایران و جهان که پیاده سازی سبک زندگی، حجاب، طهارت، عبادت، همسرداری و تربیت فرزند این بزرگوار، اثر انکار ناپذیری در غنای هویتی و فرهنگی آنان خواهد داشت.
ابعاد وجودی این بزرگ بانوی اسلام می تواند به عنوان محوری برای برنامه ریزی های کلان فرهنگی جامعه باشد.
موضوعی که سیده زهرا شجاعی در گفت وگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا به آن اشاره کرد و گفت: هرآنچه که فرهنگ جامعه ما به آن نیاز دارد در سیره و روش زندگی این بزرگ بانوی جهان اسلام یافت می شود اما نحوه بیان آن نیاز به زبان روز و متناسب با مخاطب دارد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود یادآور شد: ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه (س) تنها در خانه داری و همسر داری خلاصه نشده و ایشان در تمام عرصه های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مشارکت داشته اند.
سبک زندگی فاطمه (س) سیره زندگی عامه
شجاعی در بخشی دیگر از این گفت وگو تصریح کرد: معادل اسلامی سبک زندگی، سیره و روش است، مجموعه معیارها و شاخص هایی که هر فرد برای زندگی خود بر اساس باورها و ارزش ها انتخاب می کند.
وی ادامه داد: این سبک زندگی ممکن است تحت تاثیر تحولات و تغییرات اجتماعی یا پیشرفت های بشری، ظاهری متفاوت داشته باشد اما اگر بر اصول و مبانی استوار باشد و آن را حفظ کند در طول زمان دارای یک شالوده محکم و یک مبانی قابل دفاع خواهد بود.
دبیرکل مجمع زنان اصلاح طلب یادآور شد: به همین دلیل است که عنوان می شود از شخصیت و سیره عملی حضرت فاطمه (س) که چهارده قرن پیش زندگی می کردند، می توان در همه مکان ها و زمان ها و افکار استفاده کرد زیرا ایشان طیبه النسا العالمین هستند و محدود به یک زمان خاص یا جغرافیای خاص نیستند.
ضرورت شناسایی اصول و ارزش های زندگی زهرا (س) برای الگوپذیری
شجاعی اتخاذ روش هایی برای سبک زندگی مبتنی بر الگوی تمام عیار و کامل انسانیت را مشروط به شناسایی اصول و ارزش های زندگی حضرت فاطمه (س) عنوان و خاطرنشان کرد: باید آن را در حوزه های مختلف فردی، اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی و سیاسی احصاء و به تناسب اقتضائات زمان و مکان پیاده کنیم.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در حوزه فردی وقتی ما به سیره حضرت فاطمه (س) و سبک زندگی ایشان مراجعه می کنیم می بینیم که ساده زیستی و مدیریت زمان، بهره وری از شرایط و امکانات و همچنین اجرای اصل مودت، رحمت و مشارکت در محیط خانواده در همه لحظات زندگی جز روش های حضرت بوده است.
رییس مرکز مشارکت امور زنان ریاست جمهوری در دوره اصلاحات، فعالیت در حوزه سیاسی، استقلال رای، مشارکت سیاسی، حق جویی و مبارزه علیه ظلم را از دیگر ابعاد زندگی حضرت زهرا عنوان کرد و اظهار داشت: مشارکت اجتماعی، همکاری و احساس مسئولیت در مقابل جامعه هم از ابعاد اجتماعی حضرت است که در مجموع می تواند الگو و منشی برای زنان جامعه امروز باشد.
چه کنیم تا نسل جوان این سیره و سبک را براحتی بپذیرند
شجاعی در پاسخ به این پرسش، بر لزوم بهره گیری از زبان روز در بیان و تبیین شخصیت حضرت فاطمه (س) برای نسل جوان تاکید کرد و گفت: به دلیل آن که ساحت مقدس حضرت و این الگوی تمام عیار انسانیت را آنطور که باید و شاید غبارروبی و بیان نکردیم، شخصیت ائمه اطهار و بزرگواران دین برای نسل جوان دارای ابهام و سوال است. ضمن این که تکرار بخشی از بخش های زندگی حضرت بدون در نظر گرفتن تغییرات فرهنگی، اجتماعی و به تعبیر دیگر معاصر نکردن این الگو سبب شده که این تصور به وجود آید که شاید قابلیت تبعیت و پیروی وجود نداشته باشد.
این فعال حوزه زنان، استفاده از ابزارها و روش های نوین و جدید در قالب های فرهنگی و هنری از جمله سینما، تئاتر، شعر و داستان به زبان ساده را از ابزارهای معاصر کردن سیره و روش زندگی حضرت فاطمه(س) عنوان و تشریح کرد: می توان از سطوح پایین تر تحصیلی یعنی مهد کودک ها تا مدارس و محیط های فرهنگی و مساجد این شیوه را ارائه داد و به طور حتم ابهام ها رفع می شود.
وی با تاکید بر این که باید ابعاد قدسی مقام و منزلت و خلقت نوری حضرت را به تناسب مخاطب مطرح کرد، توضیح داد: مخاطب شناسی و بیان ابعاد و وقایع زندگی حضرت فاطمه (س) می تواند نقش موثری در پذیرش و جذب مخاطب داشته باشد و ما را در مسیر تقریر عملی به آن حضرت موفق تر قرار دهد.
شجاعی خاطرنشان کرد: تا کنون در ادبیات دینی ما حضرت فاطمه (س) به عنوان یک شخصیت عابده مطرح شده است، شخصیتی مظلومه. باید از تک بعدی مطرح کردن حضرت پرهیز کنیم و اگر بتوانیم سایر ابعاد وجودی حضرت مثلا شاعر بودن، زیبایی دوستی، رابطه عاطفی وی با پدر و فرزندان و رابطه عاشقانه وی با همسرکه مصادیق آن وجود دارد را به بیان ساده مطرح کنیم هرکسی به تناسب نیاز خود از این الگو بهره مند می شود.
وی افزود:‌ حضرت فاطمه (س) منشوری نورانی است که از هر طرف به آن نگاه کنیم درخشندگی دارد پس یک بعدی مطرح کردن و فقط پرداختن به مصائب حضرت که دوره محدودی از زندگی وی بوده آن هم به شکل غلط و غیرمستند تاریخی جاذبه ای برای پیروی ایجاد نمی کند.
هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر سال 1398 همزمان با تولد حضرت فاطمه (س) از 26 بهمن تا 2 اسفند ماه برگزار می شود. روزهای این هفته به ترتیب با عناوین «زن، معنویت، سیره فاطمی، سبک زندگی ایرانی-اسلامی»، «زن، خودباوری، سلامت و نشاط، سرمایه اجتماعی»، «زن، تعادل کار و زندگی، شکوفایی اقتصاد خانواده»، «زن، مسئولیت اجتماعی، کارآفرینی، رونق تولید»، «زن، امید به آینده، تعالی خانواده و جامعه»، «زن، عدالت اجتماعی، حقوق شهروندی، مشارکت سیاسی» و «زن، اصلاح الگوی مصرف، حفظ محیط زیست» نامگذاری شده است.
برچسب‌ها
حقوق زنان فعال سیاسی اصلاح طلب سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی

http://www.banounews.ir/fa/News/267934/زندگی-و-شخصیت-حضرت-فاطمه(س)-به-زبان-روز-برای-جوانان-تبیین-شود
بستن   چاپ